Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2060
2

Полтава дала бій

Огляд матчів 9-го туру другої ліги у групі Б

Полтава дала бій

ГІРНИК - СТАЛЬ - 0:3 (0:1).
18 вересня. 13.00. Кривий Ріг. Стадіон шахти «Жовтнева». 500 глядачів.
Судді: Д.Бондаренко, А.Павлінов (обидва — Одеса), А.Головков (Луганськ).
Делегат ФФУ: Ю.Бондаренко (Херсон).
Кривий Ріг: Гурин, Христусь, Павлов, Кучеренко (Мукан, 70), Голуб, Гвоздевич (Бука, 83), Гончаренко (Іллюхин, 64), Сичов (Грамм, 79), Большунов (Вершинін, 60), Пашковський, Щербаков (Кривошей, 46). Запасний: Бичко.
Тренер: Геннадій Приходько.
Дніпродзержинськ: Давидов, Обревко, Лешко, Полуницький, Ломко, Передистий, Суспицін (Волошин, 89), Малиночка (Шутов, 45+1), Скарлош (Апришко, 61), Гаранян (Алиев, 59; Васильєв, 87), Савченко (Патула, 90+3). Запасний: Полуляхов.
Тренер: Віктор Маслов.
Голи: Савченко (16, 66), Васильєв (90+1).
Попередження: Большунов (12), Христусь (80) — Малиночка (45+1).

ГІРНИК-СПОРТ - МЕТАЛУРГ-2 - 3:0 (0:0).
18 вересня. 16.00. Комсомольськ. Стадіон СК «Юність». 500 глядачів.
Судді: І.Маковей (Вінниця), Р.Бохняк (Севастополь), А.Дудчик (Чернігів).
Делегат ФФУ: О.Бойко (Київ).
Комсомольськ: Бахметьєв (Шпак, 90+1), Кондратюк (Пархоменко, 79), Слива, Зуюко, Голядинець, Ткаченко, Кондрашов (Папирович, 80), Ергашов (Мазур, 24), Малюк (Таргоний, 82), Ємельянов, Грохотський (Курта, 46).
Тренер: Сергій Мурадян.
Запоріжжя: Шевченко, Ульянов, Дзядевич, Грищук, Зінченко (Бондаренко, 46), Кравець (Кучук, 73), Осадчий (Юсов, 55), Тимошков, Коньков, Тимофеєв, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Ємельянов (64), Курта (77, 90+3).
На 58-й хвилині Ємельянов не реалізував пенальті.

Гра почалася досить-таки жваво. Вже на 3-й хвилині комсомольці мали нагоду відкрити рахунок — після навісу в штрафний Тарас Малюк головою намагається встромити шкіряного в сітку. М'яч поцілив у штангу й дістається голкіперові гостей, який випускає його з рук, і сфера зупиняється на лінії воріт. Збагнути, чи перетнув м'яч лінію або ні — важко, а ось емоції уболівальників, що вже святкували «почин», — легко. Після цього гра ніби зависла в повітрі — постійна перевага господарів поля, їхній натиск, натрапляли на глухий захист запоріжців. Перший тайм так і закінчився — 0:0.

Друга половина зустрічі разюче відрізнялася від першої. Не важко припустити, що відбувалося в роздягальні, адже після перерви здавалося, що господарі поля додали не лише в швидкості, а й у майстерності. Втім, незважаючи на масу гострих атак, «гірники» в'язнули в штрафному суперника, а м'яч, пролітаючи безпосередньо біля штанги над перекладиною, наполегливо не хотів заходити у ворота «Металурга-2». Одним з яскравих свідчень того був момент на 52-й хвилині, коли з кутового м'яч перелітає захисників і потрапляє до досвідченого Євгена Сливи. Той пробиває по незахищених воротах, і з характерним гулом, м'яч, трохи не торкаючись штанги, залишає межі поля...

На 57-й хвилині Роман Ємельянов отримує м'яч і вдирається в штрафний майданчик, а там його так «коректно» зупинили, що арбітр ставить м'яч на точку. Не мудруючи довго, Роман вирішив перевірити на міцність голкіпера гостей, зарядивши м'яч прямо в нього. Природно, воротар відбиває удар, але м'яч знову вискакує в нього з рук. Та, як це часто трапляється, добити його було нікому...

Мабуть, спортивному божеству таки набридло дивитися на це шоу, і воно відволіклося — на 64-й хвилині, реабілітуючись перед уболівальниками, Ємельянов зробив чудовий прохід кромкою поля і відкрив рахунок. Тренерові гостей здалося, що по дорозі до воріт Роман випустив м'яч за межі поля, а тому все своє обурення він вирішив вилити на арбітра, за що його було усунуто зі стадіону. Але обурювався не лише він один. Після забитого гола гірники настільки розслабилися, що тренер Ярослав Бобиляк трохи не зірвав голос, підганяючи команду до гри.

Це мало ефект: на 77-й хвилині Сергій Курта зі штрафного пробив м'яч під штангу — рахунок стає 2:0. Слідом за цим послідувало ще безліч атак, і гірники створили три красиві моменти, один з яких логічно завершився — на останніх секундах зустрічі Сергій Курта забиває третій гол у ворота гостей.

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 — КРЕМІНЬ — 1:0 (0:0).
19 вересня. 14.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 150 глядачів.
Судді: Я. Песоцький (Суми), Ф.Голубєв (Алушта), В.Висоцький (Запоріжжя).
Делегат ФФУ: А.Шуренков (Суми).
Маріуполь: Зінченко, Петрович, Оберемок, Ковальов, Цюпа, Сеульський, Доценко, Швець, Омельченко (Гревцов, 28), Гунченко (Передрій, 90), Філатов (Музика, 65; Буравльов, 75). Тренер: Юрій Керман.
Кременчук: Чумак, Дичко, Шаповал (Арутюнян, 69), Борш (Лапа, 62), Рудик, Степанчук (Отришко, 75), Тининик, Зайко (Олійник, 79), Собко (Лещенко, 56), Місяйло (Проненко, 46), Радіонов (Сутула, 46).
Тренер: Юрій Чумак.
Голи: Оберемок (60).

Епідемія травм не дала змоги гостям виставити на гру свій бойовий склад. Роль одного з польових гравців довелося виконувати навіть воротареві команди.

ОЛІМПІК - ФК ПОЛТАВА - 1:1 (0:0)
18 вересня. 16.00. Донецьк. Стадіон «Олімпік». 500 глядачів.
Судді: І.Пасхал (Херсон), З.Курбанов, І.Жосан (обидва — Херсон).
Делегат ФФУ: О.Євстратов (Одеса).
Донецьк: Лукач, Ходуля, Чех, Ливицький (Уланов, 90+2), Драченко, Поднебенной, Дорошенко (Валяєв, 78), Лебедь (Коншин, 90), Санжар (Головченко, 75), Гельзин (Ареф'єв, 61), Шаврін (Тарнов, 83).
Тренер: Ігор Петров.
Полтава: Скрипник, Новицький, Ємельянов, Ятленко, Кундель, Зеленевич (Марченко, 52), Батусов (Кобзєв, 77), Фатій (Дяченко, 89), Харченко, Безсалов (Синчук, 83), Бичков. Тренер: Анатолій Безсмертний.
Голи: Шаврін (77, пен.) — Синчук (90+5).
Попередження: Драченко (42), Шаврін (52), Ливицький (60), Чех (90+3), Ареф'єв (90+4) — Марченко (75), Ятленко (76), Ємельянов (77).

Ледве розпочався матч, як гості побігли в атаку і мало не заштовхали м'яч у ворота суперників, але Лукач зіграв чітко. Потім господарі встановили контроль над м'ячем і перехопили ініціативу, діючи за допомогою довгих передач, повідомляє офіційний сайт донецького клубу. Доречно зауважити, що вихованець академії «Шахтаря» Андрій Скрипник у складі гостей витіснив з основи досвідченого Миколу Збараха і, судячи зі звітного матчу, «пост номер один» йому довірили заслужено. Принаймні, в першому таймі після ударів Шавріна, Гельзіна і Дорошенка разів зо п'ять Андрій зривав оплески вболівальників. Гра проходила в хорошому темпі, команди багато комбінували, і це не могло не сподобатися глядачам. Під завісу першої половини зустрічі гості отримали непоганий момент відкрити рахунок. Батусов промчав лівим флангом, зробив передачу в район одинадцятиметрової позначки. Зеленевич, приймаючи м'яч спиною до воріт, зумів розвернутися і замахнувся для удару, але Чех в останню мить вибив «шкіряного» на кутовий.

Друга половина гри знову почалася зі штурму «Полтави». Але знову захист господарів виявився на висоті. На 76-й хвилині матчу Чех зробив довгу верхову передачу в штрафний гостей. Ареф'єв упокорив м'яча і вийшов на побачення з воротарем, але захисник встиг зачепити Віктора. Суддя вказав на одинадцятиметрову позначку. Гості з таким рішенням не погодилися і побігли «опрацьовувати» суддів. За що і отримали відразу дві жовті картки. Вадим Шаврін з «точки» забив свій десятий м'яч у сезоні.

Аби змінити картину гри, тренер гостей Анатолій Безсмертний кидає в бій «донецький десант» Сергія Кобзєва і Дениса Синчука — гравців технічних і креативних. Одному з них і судилося стати «рятівником вітчизни». Арбітр матчу додав до основного часу чотири хвилини. Саме вони й стали для «Олімпіка» найважчими. Гості міцно влаштувалися на чужій половині поля і відважилися на останній штурм. Тричі рятував свою команду Лукач, ще двічі донеччанам усміхнулася удача.

Але гості все ж спромоглися зрівняти рахунок. Арбітр призначив штрафний. Високих гравців «Полтави» «олімпійці» накрили, але забули про невисокого Синчука, і той у стрибку пробив. Сфера вдарилася в поперечку й опустилася за лінією воріт.

ШАХТАР-3 - ОЛКОМ - 4:3 (4:2).
18 вересня. 17.00. Донецьк. 50 глядачів.
Судді: Є.Яковлев (Київ), О.Драчов (Київська обл.), Р.Калита (Миколаїв).
Делегат ФФУ: С.Понайда (Львів).
Донецьк: Гальчук, Дяків, Імереков, Малишев, Голіков (Сартіна, 25), Заїка, Причиненко, Караваєв (Глушицький, 90), Нехтій (Стебловський, 75), Ямполь (Кисіль, 25; Русанов, 83), Акулинін (Кулач, 46).
Тренер: Олександр Фундерат.
Мелітополь: Марканич, Козін, Масюткін, Манаков, Бугайов, Яковенко, Косяк, Тарануха, Мягков (Холодков, 46; Ткачов, 80), Артем Галушкін (Пелих, 89), Анд. Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Голи: Малишев (8), Причиненко (11, пен., 27), Караваєв (35) — Тарануха (23, пен.), Анд.Галушкін (31), Арт.Галушкін (63).
Попередження: Причиненко (8), Голіков (22), Заїка (35), Акулінін (45), Сартіна (71), Малишев (77), Гальчук (83) — Козін (45), Артем Галушкін (78).

Уже на восьмій хвилині Малишев відкрив рахунок після стандарту, а трішки пізніше Причиненко упевнено реалізував пенальті. «Олком» один м'яч відквитав, але Причиненко знову вивів «Шахтар-3» наперед. А потім були м'ячі Андрія Галушкіна і Караваєва, що реалізував вихід сам на сам з воротарем. Після перерви гості забили ще один м'яч і встановили остаточний рахунок матчу.

Олександр Фундерат: «Зізнатися, «гойдалки» першого тайму не дуже вселяли довіру. У другому таймі суперникові вдалося забити швидкий м'яч, і в подальшому вони контролювали хід гри. Ми діяли на контратаках, і за рахунку 4:2 Караваєв міг забити гол, який трохи «заспокоїв» би гру».


Юлія СТЕЦЬКІВ, Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа прокомментировал гол Баварии, который Лунин пропустил в ближний угол
Футбол | 01 мая 2024, 07:22 3
Куртуа прокомментировал гол Баварии, который Лунин пропустил в ближний угол

Тибо считает, что спасти в такой ситуации было очень сложно

Черноморец – Шахтер. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 01 мая 2024, 06:00 2
Черноморец – Шахтер. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

После недавнего двойного противостояния с «Зарей» горняки теперь дважды сыграют с одесситами

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kum_Poltava
Полтава ВПЕРЕД!!!
L1ght_FCDK
Сталь вперед!