Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2090
1

Богдан ЄСИП: «Не впоралися психологічно»

Охтирський «Нафтовик-Укрнафта» не вдало розпочав нову першість першої ліги

Богдан ЄСИП: «Не впоралися психологічно»
Богдан Есип

Найбільшим розчаруванням першої ліги після стартових десяти турів можна вважати «Нафтовик-Укрнафту». Про справи в клубі розповів його капітан.

- В одному зі своїх інтерв'ю напередодні гри проти вінницької «Ниви» ви сказали, що атмосфера в колективі чудова. Втім, після того команда зазнала чотирьох поразок, зробила дві нічиї та лише двічі перемогла. Чи змінилася та «чудова атмосфера» з того часу?
—На гірше вона точно не змінилася. До того ж, остання перемога на виїзді проти «Титана» додала нам упевненості. Тому, гадаю, все у нас буде гаразд.

—З попередньої нашої розмови я дійшов висновку, що ви досить-таки позитивно ставитеся до тренерського таланту Сергія Шевченка. Погані результати команди після 10 турів — наслідок того, що Сергій Васильович покинув команду?
—Не думаю, що проблема в цьому. Та й насправді нічого в команді майже не змінилося з часу тренерства Шевченка: і тренувальний процес, і, що найголовніше, футболісти залишилися у команді ті ж. Мені здається, що команда просто не впоралася психологічно на старті чемпіонату.

—До речі, про гравців: тоді ви також сказали, якщо охтирцям вдасться зберегти минулорічний колектив, то команда може розраховувати на значні успіхи... Мабуть, Сергій Мізін не може впоратися зі своєю роботою?

—Знаєте, моя справа —  грати у футбол, а не оцінювати роботу тренера. Для цього є керівництво. Але я дотримуюся думки, що й тренувальний процес, і атмосфера в клубі на досить високому рівні. Всі ми налаштовані на позитив.

— Ви як капітан команди несете нині чималу відповідальність у клубі за провальний старт першості. Як зараз сподіваєтеся вийти із цієї складної ситуації?

— За рахунок перемог. Як же іще?

— Але після десяти турів їх було лише три...

—Та все ж за грою ми нікому суттєво не поступилися у жодній з ігор: десь не щастило, десь втручалися інші ігрові чинники. В Армянську в останній грі ми показали гарний футбол: дисциплінований, з чіткою організацією. Результату було досягнуто. Потрібно лише продовжувати в цьому руслі.

—До кінця цього року команда зіграє ще 10 турів. Грати доведеться проти таких серйозних опонентів, як «Львів», «Сталь», «Закарпаття», «Дністер», «Геліос», «Кримтеплиця», «Динамо-2». Тому перше коло взагалі може вийти нелегким. Чи пробачать вам уболівальники ймовірні негаразди?

—Якщо це справжні вболівальники, то вони в будь-якому разі прийдуть на стадіон і підтримають свою команду. Наше завдання — зробити все, щоби перше коло таким не вийшло. Команда працюватиме й намагатися вигравати у кожному наступному матчі — це я вам обіцяю.

—У згаданому вище інтерв'ю ви сказали, що фінансування у «Нафтовика» на досить високому рівні як для першої ліги. Чи змінилася ситуація нині?

— Ні. Фінансування й надалі залишилося на високому рівні.

—Не можу не поцікавитися, яке завдання на сезон перед командою?
— Хоч як банально це звучало б, завдання єдине — перемагати у кожному наступному матчі.

— А наступна гра — проти ФК «Львів» на виїзді. Який результат влаштує вашу команду?

— Тільки перемога.

— Тобто нічия у гостьовій зустрічі проти одного з лідерів чемпіонату сприйматиметься як невдача?
—Знаєте, якщо виходити на поле і думати про нічию, то успіху ніколи не буде. А якщо команда налаштована тільки на перемогу, тоді є сенс виходити на поле.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.