Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1484
1

ЗЕНЕВ: «Приятно забивать Италии»

Форвард «Карпат» надеется сыграть и с «Боруссией»

ЗЕНЕВ: «Приятно забивать Италии»
Сергей Зенев

Форвард «Карпат» Сергій Зеньов в поточному сезоні нарешті почав грати так, як цього очікували від нього з моменту його появи у складі «зелено-білих». Естонський легіонер нині не лише здатен підіграти партнерам або в кращому разі втекти від суперника, коли перед ним є простір, а й може самотужки вирішити епізод – обіграти двох-трьох суперників, суперпасом вивести на гольову позицію партнера чи потужно пробити з будь-якої відстані. Всі ці якості він продемонстрував і в останній грі Прем’єр-ліги у Маріуполі.

Саме з його передачі Олег Голодюк забив перший м’яч у ворота «Іллічівця», а згодом вже сам Зеньов забив красень-гол у ворота свого колишнього партнера по «зелено-білій» команді Всеволода Романенка. Однак розмова кореспондента Інформаційного центру ФК «Карпати» з Сергієм почалася з питання про стан його здоров’я.

- На прес-конференції після матчу Олег Кононов сказав, що у Зеньова невеличкий струс мозку і саме через це тебе й замінили.
- Так, грати далі я не міг, тому мене й замінили. Але зараз вже все в порядку. Сподіваюся, що зможу тренуватися у загальній групі і повноцінно підготуюся до матчу з «Боруссією».

- Які враження залишилися від гри з «Іллічівцем»?
- Почали ми насправді дуже добре та й загалом у першому таймі мали повну перевагу. Навіть рахунок 3:0 далеко не відповідав нашій тотальній перевазі.

- Два перші голи у ворота «Іллічівця» було забито за твоєю безпосередньою участю…
- Вже першу атаку ми провели дуже добре. Пішла довга діагональна передача на мене, бити мені було незручно – надто гострий кут. Але я побачив, що в штрафний набігає Олег Голодюк. Добре, що вдалося вдало віддати м’яч на нього і ми відкрили рахунок. А гол я забив після того, як прокинув собі м’яч на хід, вискочив на ударну позицію і пробив. Вийшло все найкращим чином.

- З лівої у дальній кут пробивав обвідним ударом зряче?
- Удар вийшов насправді класний. Але скажу відверто, що я не цілив спеціально в дальній кут. Для цього не було часу – на спині висіли захисники, повз яких я проскочив. А бив просто у ворота – головне було влучити у рамку. Вийшло, що не лише влучив, а й забив.

- Що трапилося з командою в другому таймі?
- Важко сказати. Напевне, надто рано повірили в перемогу і десь розслабилися. А футбол такого не вибачає. Тренери нам у перерві казали, щоб ми не втрачали концентрацію і були уважні в кожному епізоді. Але ми мали надто велику перевагу у першій половині – і ігрову, і в рахунку. І це з нами ледь не зіграло злий жарт. Але добре, що все так закінчилося. Зрештою, головне, що виграли і взяли нарешті три очки на виїзді. Хоча висновки відповідні нам потрібно зробити.

- Перед матчем з «Іллічівцем» у більшості гравців «Карпат» була двотижнева перерва в іграх. Але у тебе, як і в ще кількох гравців збірних її не було. Футболом ти ще не перенаситився?
- В принципі ні. Бажання виходити на поле і грати у мене наразі є. І потім ігри за клуб і за збірну – це не одне й те саме. Маю на увазі не відповідальність – вона в обох випадках дуже висока, а зміну обстановки.

- Тим не менше ти забиваєш і за «Карпати», і за збірну – у ворота Італії. Як тобі матч з титулованими суперниками?
- Зрозуміло, що грати з такою командою цікаво і приємно. А тут ще й зіграли в цілому непогано. Ну а мені ще й вдалося забити гол – зрозуміло, що це дуже приємно.

- Ти кажеш, що збірна Естонії грала непогано. Що ж тоді вам завадило досягнути позитивного результату? - Насправді гра була практично рівною. В першій половині ми мали більше моментів, в другій – суперник. Я відкрив рахунок, але в другому таймі італійці забили двічі. Коли пропустили перший гол, десь трохи розгубилися і тут же пропустили другий.

- Забракло досвіду – у вас молода команда?
- Я б не сказав, саме з досвідом у нас все в порядку. Можливо, десь на нас на рівні підсвідомості тиснув той факт, що це Італія. А найприкріше, що голи вони забили після наших очевидних помилок. Але головне, що наша гра сподобалася вболівальникам, які заповнили вщерть 10-тисячний стадіон. В Естонії подібне трапляється не часто.

- Ви грали потім ще й товариський матч з Узбекистаном…
- Так, гра вийшла цікава і багата на голи – 3:3. Але я грав лише останні 30 хвилин. А у стартовому складі вийшли ті, хто не грав, або був у запасі з Італією.

- Тепер на тебе чекає гра в складі «Карпат» у Лізі Європи з «Боруссією»…
- Цікаво буде зіграти з такою іменитою та сильною командою. Вірю, що у нас все вийде якнайкраще. В усякому разі ми налаштовуємося дати бій німцям і довести, що ми не лише не гірші за них, а й що можемо їх перемогти. А наші вболівальники, сподіваємося, нам в цьому допоможуть. 


Офіційний сайт  ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина может потерять влияние в УЕФА. При чем тут Павелко? Названа причина
Футбол | 26 апреля 2024, 20:55 5
Украина может потерять влияние в УЕФА. При чем тут Павелко? Названа причина

В УАФ решили отозвать место Украины в исполнительном комитете УЕФА

Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею
Хоккей | 26 апреля 2024, 12:51 5
Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею

Команда Дмитрия Христича попробует выйти в Дивизион 1A

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dreshert
Львів з вами!Завтра ми прийдемо на стадіон а ви мусете порадувати нас грою.