Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2077
8

Спортивні пріоритети Сумщини

Розмова з Головою Сумської обласної державної адміністрації Юрієм Чмирем

Спортивні пріоритети Сумщини
Юрий Чмырь

Голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь видав розпорядження про підтримку семи видів спорту і проведення змагань на завоювання кубка голови ОДА. Одним з найважливіших спортивних змагань вважає футбол. За нетривалий час перебування на посаді керівника області встиг відродити футбольну команду «Суми», яка була на межі виживання. Що спонукало до таких дій наймолодшого в Україні голову облдержадміністрації - в інтерв'ю для «Українського футболу».

-Юрію Павловичу, якими видами спорту захоплюєтеся особисто?

—Тривалий час займався легкою атлетикою. Виконав норматив кандидата в майстри спорту, а захоплююсь різними видами спорту. Найулюбленіші: легка атлетика, футбол, теніс, волейбол, баскетбол, гімнастика і біатлон. Нещодавно я був присутнім на нагородженні переможців Всеукраїнських змагань з літнього біатлону. І побачив, які там ролерні траси, яка в Токарях під Сумами чудова спортивна база. Плануємо відродити її, адже у нас великий потенціал розвитку цього виду спорту.
Ми побували також на стадіоні «Ювілейний», захопились грандіозністю цієї споруди. Такий же піднесений емоційний стан залишився після відвідин бази «Динамо», там де є ролерні траси з літнього біатлону, а взимку там будують лижні траси. Тому всі спортивні об'єкти, які нині має Сумська область, керівництво облдержадміністрації вважає фундаментом, центром інфраструктури для досягнення великих перемог.

—Вам подобається гра ПФК «Суми»?
—Аякже. Ще б не сподобалось. Команда виграє. Але кожна гра для команди важка. Суперники сумчанам дістаються достойні. Футбольна команда «Суми» нині оновлена, підтримана і має всі можливості для того, щоб перемагати.

—Перемога — це добре. Але на утримання команди необхідні значні кошти. Скільки?

—Три мільйони гривень.

—Де ж брати такі кошти? Це будуть бюджетні чи спонсорські вливання?
—Зобов'язання з утримання цього клубу взяло на себе ВАТ Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання ім. Фрунзе, яке стовідсотково буде займатися фінансуванням ПФК «Суми». Це сталося завдяки домовленості з Костянтином  Григоришиним, який є співвласником заводу. Тому нині з фінансуванням немає жодних проблем, і в сезон команда ввійшла з чітким розумінням, що будуть кошти, буде й заробітна плата, і поточні витрати на забезпечення команди. Вона повністю сформована, і я, як почесний президент федерації футболу Сумщини, буду намагатися зробити все для того, щоб наші вболівальники приходили на стадіон і відчували справжнє свято.

—Після тривалої перерви виступів команди «Суми» трибуни стадіону заповнені, на жаль, лише частково. Чому така ситуація?
— На стадіоні 22 тисячі місць. Те, що навіть в сорокаградусну спеку вболівальники приходили підтримувати свою команду, головне! І вся західна трибуна, яка не на сонячному боці — заповнюється вщерть. Це, саме той показник, який свідчить, що люди завжди йдуть як на свято — дивитися гру, вболівати. Я запевняю, що коли буде нормальна погода, то трибуни стадіону будуть заповнені, як кажуть, по вінця. Бо ми сьогодні намагаємося популяризувати футбол, і передусім не тільки професіональний, а такий, щоб хлопці ходили на стадіон не лише дивитися на своїх кумирів, а й займатися фізкультурою та спортом, тримати себе в хорошій спортивній формі, позбавляючись поганих звичок.

—Яка подальша доля стадіону «Ювілейний»? Чула, він у стадії банкрутства.

—Стадіон «Ювілейний» та ПФК «Суми» повинні бути в одних руках. Я згоден з цією думкою. Але ж нині всі ходять навколо стадіону і кажуть: «Хто ж зможе погасити борги в 6,8 млн. грн.». Найголовніше ж, навіть, не погашення цих боргів, а подальше утримання його, відшкодування затрат на енергоносії, ремонт і т. п.

—А ви у дитинстві, грали у футбол?

—Аякже, грав. І грав, і стояв на воротах, і забивав. Хіба ж можна хлопчакам без дворового футболу. Саме з таких і виростають відомі на весь світ футболісти, як Михайло Фоменко та Олег Гусєв — вихованці сумського футболу, гравці київського «Динамо». Так буде і з нашою командою, бо імена Дмитра Козаченка, Юрія Войтовича, Максима Можаєва, Дмитра Бусаргіна та багатьох інших і їхнього тренера Ігоря Жабченка давно на слуху. Ми ж допоможемо, щоб ім'я кожного з гравців ФК «Суми» знали в Україні та за її межами як найкращих футболістів сьогодення.


Раїса ВОРОНЕНКО, газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трабзонспор собирается начать переговоры по трансферу защитника Шахтера
Футбол | 28 марта 2024, 09:55 0
Трабзонспор собирается начать переговоры по трансферу защитника Шахтера

Летом турки хотят подписать Марлона

«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины
Футбол | 27 марта 2024, 14:11 13
«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины

Бывший защитник сборной Украины не считает, что Таловеров соответствует уровню национальной команды

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
amber_from_Kharkov
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Кот (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sergini0_92
Чмырю респект!!!
fksumy
Согласен му достойны большева чем 2 лига ,Сумы рулез (фан Динамо Киева)
tronos
http://www.ukrfoto.net/photos/fotosergio/1169945405.jpg скажете плохой стадион? такому стадиону и городу нужна хорошая команда.
и Чмирь не дАнецкий... он росийський)
postr2d2
Да уж, данецкий чмырей по стране развелось. Веревок не хватит
luch1985
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fcco86(Odessa)
—Вам подобається гра ПФК «Суми»?
—Аякже. Ще б не сподобалось. Команда виграє.
без комментариев...)))