Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2378
9

Степан ЮРЧИШИН: «У Карпат накопилось немало проблем»

Глава Львовской областной администрации Василь Горбаль провел встречу с руководством клуба

Степан ЮРЧИШИН: «У Карпат накопилось немало проблем»
Степан Юрчишин
Голова Львівської ОДА Василь Горбаль провів зустріч з керівництвом ФК «Карпати», в якій взяли участь спортивний директор клубу Степан Юрчишин, головний тренер Олег Кононов та капітан команди Андрій Тлумак. Про деталі зустрічі Інформаційному центру ФК «Карпати» розповів Степан Юрчишин.
 
– Степане Федоровичу, хто ініціював зустріч?
– ФК «Карпати». У клуба накопичилося чимало проблемних питань, які без допомоги місцевої влади ми вирішити не в змозі. Тому ми й попросили про зустріч голову Львівської ОДА Василя Горбаля.
 
– Які враження у вас залишилися від зустрічі і що саме стало предметом розмови?
– Скажу, що Василь Михайлович дуже уважно вислухав нас і пообіцяв максимально посприяти у вирішенні наших проблем, а їх за останні роки назбиралося чимало. Зокрема ми говорили про тренувальну базу в Брюховичах. Напевно, ні для кого не секрет, що «Карпати» мають одну з найгірших тренувальних баз серед клубів Прем’єр-ліги і вона аж ніяк не відповідає клубу, який змагається у груповому турнірі Ліги Європи, де представляє увесь український футбол. Адже ця база існує чи не з першого дня заснування команди і за цей час на ній надто мало змінилося. А найголовніше, її територія не дозволяє провести нормальну реконструкцію, де було б все необхідне для плідної роботи.
 
– Чи є у ФК «Карпати» конкретні пропозиції щодо вирішення цього питання?
– В тому то й справа, що ще років п’ять тому ми просили владу передати клубу занедбану базу заводу ЛОРТА, яка знаходиться у Брюховичах. Провівши її реконструкцію виключно своїм коштом, ми б створили одну з найкращих тренувальних баз в Україні. Там можна збудувати достатню кількість полів (з натуральним і штучним газоном), житловий корпус з харчоблоком, відновлювальний центр, ігрові майданчики, тенісні корти. Тоді і результати команди були б ще вищими, адже нині наші гравці елементарно не мають тих умов для праці та відновлення, які є у більшості наших конкурентів. Тож виходить, що наші нинішні успіхи в значній мірі досягнуті всупереч логіці, а не завдяки.
 
– Якими тепер будуть дії голови Львівської ОДА?
– Василь Михайлович пообіцяв, що у найближчий понеділок, 13-го вересня, він сам особисто завітає до нас у гості на базу в Брюховичах, аби на власні очі побачити, в яких умовах працює команда. Також він нас запевнив, що вже найближчим часом відбудеться ревізія усіх угод, які укладалися між представниками місцевої влади і ФК «Карпати». А на останок він сказав: «Час переходити від обіцянок до реальних справ».
 
– Якщо ФК «Карпати» передадуть базу ЛОРТА, що буде з нинішньою клубною базою?
– Ми хочемо створити ще одне відділення Академії футболу. Адже те, яке вже діє на базі Львівського училища фізичної культури, має значні обмеження – за один рік до Академії приймається лише 20 дітей. А талантів, які б хотіли навчатися футболу саме в «Карпатах», є значно більше. Тобто у нас буде можливість розширити пошук талановитих юних футболістів і готувати їх у Львові. Бо сьогодні чимало здібних хлопців нам доводиться відправляти додому.
 
– Які ще питання піднімалися на зустрічі?
– Піднімали ми питання про територію довкола стадіону «Україна». Адже її можна використовувати значно ефективніше! Ну й, звісно, не забули ми питання тренувальних полів нашої СДЮШОР. Так, 1-го вересня ми відкрили одне тренувальне поле з натуральним газоном стандартних розмірів на так званих «верхніх полях». Ще цього року хочемо провести планування, а наступного року зробити там ще два поля – одне також з природнім газоном, а друге зі штучним. А якщо до цього додати майданчик 60 м на 30 м у «клітці» біля центрального входу на стадіон, який вже найближчим часом буде готовий, то проблеми з тренувальною базою для нашої школи будуть майже вирішені. Однак вся проблема в тому, що у нас немає жодних документів на верхні поля, хоча ми туди вклали вже чималі кошти. Разом з тим міська рада вирішує питання (а можливо, вже й вирішила) щодо виділення землі для Академії футболу ФК «Шахтар» (Донецьк). Ви можете собі уявити, що, наприклад, «Ювентус» відкриває дитячу футбольну академію у Мілані?.. У нас же є свої традиції, свої прекрасні тренери, які працюючи в прямому розумінні слова на тирсі, виховали сотні знаних футболістів. У тому ж таки «Шахтарі» нині грає значно більше вихованців львівського футболу, ніж донецького. Хоча у них умови не до порівняння з нашими. І тут виникає цілком логічне і дуже цікаве запитання до міської ради: чому вона не хоче посприяти в питанні виділення землі для Академії футболу «Карпат», зате водночас шукає варіанти вирішити аналогічні проблеми донецького «Шахтаря»? Думаю, відповідь на це питання лежить на поверхні. Але я особисто говорив не з одним депутатом і вірю, що здоровий глузд в цьому питанні переможе над дурістю.
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Kastrula
Горбаль пешка. Может кто помнит как он выходил перед концертом Scorpions? Может кто помнит как он по Хрещатику ходил и здоровался со всеми, хотя никто его не знал и считал очередным сумасшедшим. Вобщем, это подставная фигура Януковичем - это аксиома. Не сделает он ничего для Карпат, ибо он временный человек, и ему ЭТО не надо.
pupkinvasya
"... обласні обранці хотіли показати Горбалю, які настрої панують серед мешканців Львівщини, що тут не сприймається відверта антиукраїнська політика нинішньої влади", - заявив Голова фракції БЮТ Іван Стецькович.
pupkinvasya
LembergWestUkraine — 09.09.2010 17:18
Можливо Ахметову? Не може від без Європи.
pupkinvasya
Василий Горбаль - з піарвладної партії. На останній сесії Львівської обласної ради депутати висловили йому недовіру. Як тут не зацікавитись футболом, популярним на Львівщині, тим більше перед виборами?
MAFIOZI1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
nacion1981
треба ж якось лягати під нову владу
LembergWestUkraine
Не ми халявщики , а Дим халявщик !
Думає нажене малолєток під Мерію і Садовий знову віддасть стадіон за в оренду на 10 років за 1 гривню
Нехай хоч табло поміняє , скупердяй !!!
o_laz
Купуйте на загальних пыдставах землю, будуйте базу, поля... А просто так выддавати, бо ви "Карпати" ныхто не буде. Халявщики!
LembergWestUkraine
То що Дим продає команду Горбалю ?!