Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1084
0

Анатолий КУЦЕВ: «Будем играть по-другому»

Наставник женской сборной Украины о предстоящем матче плей-офф против Норвегии

Анатолий КУЦЕВ: «Будем играть по-другому»
Анатолий Куцев

У суботу, 11 вересня, національна жіноча збірна України проведе перший матч відбірного плей-офф ЧС-2011. Підопічні Анатолія Куцева прийматимуть норвезьку команду на прекрасно знайомому їм чернігівському стадіоні імені Юрія Гагаріна. Початок − о 18.00.

Зайвий «гірчичник» для Дятел
Синьо-жовті готуються до відповідального поєдинку в Києві. У середу на Олімпійській базі вони проведуть спаринг з «молодіжкою», а у п’ятницю вирушать до Чернігова. Куцев викликав 22 футболісток, проте не всі з них зможуть вийти на поле 11-го числа. Захисник Валентина Котик проходить курс реабілітації після травми, а атакуючий хавбек Віра Дятел пропустить гру через перебір жовтих карток. Зайвий «гірчичник» 26-річна виконавиця, здатна зіграти як в центрі поля, так і на фланзі, отримала у серпневому матчі проти польок. «Це дуже відчутна втрата для нашої команди», - зізнається український наставник.

Титуловані суперниці
Зайвий раз представляти норвезьку збірну потреби немає. Два континентальні та одне планетарне золото, завойовані з 1987 по 1995 рік, говорять самі за себе. Наразі скандинавки посідають 7-му сходинку в світовому, і 3-ю − в європейському рейтингу (українки − 20-ті й 13-ті відповідно). На попередньому етапі відбору ЧС-2011 підопічні 48-річної Елі Ландсем з легкістю виграли турнір у 2-й групі із загальною різницею м’ячів 39:2, втративши лише два очки у восьми матчах.

Без зірок і слабких місць
«Нам завжди було важко грати проти команд, які тяжіють до силового футболу. Норвегія належить саме до таких і тому не є для нас зручним суперником. Вона має дуже рівний, збалансований склад − без зірок, але й без слабких місць. У цьому я зайвий раз переконався рік тому, коли разом з дівчатами передивлявся зустріч Норвегії з Францією (1:1) на Євро-2009, − розповідає керманич української збірної. − Розумію, що у суботу, зважаючи на силу опонента, нам доведеться грати по-іншому − не так, як ми діяли упродовж групової стадії».

Нема чого втрачати
За словами Куцева, він не надає надважливого значення тому, що у першому матчі його підопічні гратимуть вдома. «Не думаю, що це істотним чином вплине на підсумковий результат суперечки, - каже 51-річний фахівець. − Головне, що дівчата перебувають у гарному фізичному та психологічному стані, і наше завдання − зберегти його. Розуміємо, що доведеться важко, але сподіваємося на краще. Нам нема чого втрачати, однак є за що боротися».

Додаткова путівка
Чотири переможці стикових матчів візьмуть участь у фінальній стадії чемпіонату світу, куди вже пробилися господарки і чинні володарки титулу − німкені. Чотири збірні, що у підсумку програють, у жовтні визначать найсильнішого в двоступінчатому плей-офф. Ця команда битиметься з третім представником зони КОНКАКАФ за останню путівку до фінальної стадії першості планети, яка проходитиме з 26 червня по 17 липня 2011 року.

Официальный сайт Федерации футбола Украины

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 30
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины
Футбол | 23 апреля 2024, 19:32 11
Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины

Ожидается, что против «Реал Сосьедад» сыграет Кепа Аррисабалага

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.