Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
807
13

Ситуація навколо НСК «Олімпійський» винесена на розгляд Уряду України 23 листопада.

Прес-релiз

Ситуація навколо НСК «Олімпійський» винесена на розгляд Уряду України 23 листопада.

Ситуація навколо НСК «Олімпійський» буде розглянута Урядом України 23 листопада. Це рішення Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх Універсіадах, чемпіонатах світу та Європи, що проходив 14 листопада 2005 року під головуванням Прем’єр-міністра України Юрія ЄХАНУРОВА.

Питання щодо НСК «Олімпійський» оргкомітет розглядав як один з невідкладних заходів для забезпечення участі України у другому етапі тендеру УЄФА на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. 

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО доповів про роботу щодо забезпечення участі України та Республіки Польща в зазначеному тендері УЄФА.  А також, про ситуацію щодо готовності НСК «Олімпійський» приймати Євро-2012.
Юрій ПАВЛЕНКО поінформував Прем’єр-міністра, що для вирішення проблеми, пов’язаної із забудовою площі перед НСК, Мінсім’ямолодьспорт створив спеціальну робочу групу. За результатами її останнього засідання було прийнято рішення створити групу експертів, до якої увійшли спеціалісти Міністерств: з надзвичайних ситуацій, внутрішніх справ, будівництва та архітектури, а також представники СБУ, Федерації футболу України, НСК «Олімпійський» та самого забудовника – товариства «Юджин».  До 15 грудня 2005 року експертна група має зробити висновки чи буде можливим у разі будівництва за даним проектом забезпечення евакуації глядачів з НСК «Олімпійський» при проведенні футбольних матчів, відповідно до вимог ФІФА та УЄФА..  

7-8 листопада 2005 на засіданні Європейської спілки футбольних асоціацій (УЄФА) на Мальті, Україна та Польща стали переможцями першого етапу. Для того, щоб стати переможцями другого етапу, потрібно ліквідувати існуючі слабкі сторони обох країн. А саме: стадіони мають відповідати вимогам УЄФА, має бути достатня кількість якісних готелів та розвинута транспортна інфраструктура.

Міністерству України у справах сім’ї, молоді та спорту разом з Міністерствами: фінансів, економіки, архітектури та житлово-комунального господарства, Київській міській адміністрації, Донецькій та Дніпропетровській облдержадміністраціям доручено розробити та затвердити план заходів щодо будівництва та реконструкції об’єктів: НСК «Олімпійський», стадіонів і тренувальних баз Донецька та Дніпропетровська у відповідності до вимог УЄФА.
«Тільки злагоджена робота всіх учасників проекту, дасть можливість Україні та Польщі першими у Східній Європі провести чемпіонат такого високого рівня», - зазначив Юрій ПАВЛЕНКО.

Прес-служба

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.