Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1094
0

Фінансування підготовки українських спортсменів до зимових Олімпійських ігор повністю забезпечено – Юрій ПАВЛЕНКО

Пресс-релиз

Фінансування підготовки українських спортсменів до зимових Олімпійських ігор забезпечено в повному обсязі. Про це повідомив Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО під час засідання Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх Універсіадах, чемпіонатах світу та Європи. Оргкомітет пройшов 14 листопада 2005 року під головуванням Прем’єр-міністра України Юрія ЄХАНУРОВА, а також за участю Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава КИРИЛЕНКА, президента Національного олімпійського комітету Сергія БУБКИ та інших високоповажних осіб.

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту доповів, що  підготовка до участі спортсменів України у XX зимових Олімпійських та IX Паралімпійських іграх 2006 року в м.Турині (Італія) відбувається належним чином та представив проект плану роботи Оргкомітету на перше півріччя 2006 року. Юрій ПАВЛЕНКО поінформував, що станом на жовтень 2005 року 88 спортсменів є кандидатами до складу збірних команд України із зимових видів спорту. Для об’єктивного формування збірних, затверджені критерії відбору спортсменів. Остаточний склад планується розглянути в грудні на засіданні Штабу олімпійської підготовки і затвердити на початку січня 2006 року, - повідомив Міністр.
Юрій ПАВЛЕНКО зазначив, що спільно з провідними спеціалістами розроблені фармакологічні програми стосовно адаптації спортсменів до клімато-географічних умов місць проведення Ігор, а також план проведення допінг проб.

Особливу увагу було приділено спортсменам-інвалідам, які братимуть участь в IX зимових Паралімпійських іграх 2006 року в Турині.

Оргкомітет було поінформовано про те, що в Україні є проблема зі спеціалізованою базою, на якій би проводилися реабілітаційні заходи та процеси спортивної підготовки з зимових видів спорту для спортсменів-інвалідів, особливо з важкими ураженнями опорно-рухового апарату.
«Необхідно затвердити проект комплексної програми будівництва та реконструкції спортивних споруд, що дасть можливість створити належні умови для підготовки вітчизняних спортсменів до майбутніх XXI зимових Олімпійських ігор 2010 року в м.Ванкувері», - зазначив Юрій ПАВЛЕНКО.

Прес-служба
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.