Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2878
0

Рось та Верес знову з баранкою

Огляд матчів 7-го туру другої ліги у групі А

Рось та Верес знову з баранкою
ПФЛ

ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - ФК СУМИ - 0:2 (0:1).
4 вересня. 17.30. Одеса. Стадіон НТБ «Чорноморець». 150 глядачів.
Судді: Р.Калита, А. Єремеєв (Миколаїв), А.Нізола (Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ: П.Дуніхін (Київська область).
Одеса: Ганєв, Бабенцов, Бобко, Гуцол, Колода (Прохода, 71), Сербул (Галаган, 57), Слинкін, Шульц (Гавриленко, 44), Сердюченко (Іванов, 87), Александров (Силантьєв, 66), Тащі (Азицький, 55). Запасний: Кліщук.
Тренер: Владислав Зубков.
Суми: Козаченко, Розгон, Вечтомов, Бурдіян, Салатій, Ратушняк (Матлаш, 20; Пукась, 59), Войтович, Бондарчук (Бусаргін, 66), Осадчий, Богачов, Горкун. Запасні: Мачулін, Можаєв.
Тренер: Ігор Жабченко.
Голи: Горкун (42), Матлаш (53).
Попередження: Гуцол (48), Гавриленко (81) — Вечтомов (36), Бурдіян (67), Козаченко (70), Пукась (89).

Хоча «Суми» й перебували нижче за «Чорноморець-2» в турнірній таблиці, гра проходила за переваги гостей. Проте голеві моменти виникали не часто. Так, гості в першому таймі запам'яталися небезпечним ударом зі штрафного Вечтомова. Потім Ганєв виручив свою команду в середині першої половини після ударів Матлаша. Коли вже здавалося, що на перерву команди підуть, так і не відкривши рахунок у матчі, гравцям ФК «Суми» вдався розіграш кутового. Бондарчук закрутив м'яч з кутової позначки, відтак Горкун без проблем головою переправив його у сітку воріт господарів поля. Господарі поля запам'яталися в першій половині лише ударом зі штрафного Колоди.

На початку другого тайму гості свою першу організовану атаку втілили в гол. Хоча й не без допомоги Ганєва, який помилився на виході. Матлашу нічого не залишалося, як спрямувати м'яч у порожні ворота. Надалі гості продовжували контролювати хід гри, дозволивши господарям поля лише в кінці гри провести кілька атак, але вони нічим серйозним не закінчилися.

ДЕСНА - ДИНАМО - 3:2 (1:1).
4 вересня. 16.00. Чернігів. Стадіон ім.Гагаріна. 750 глядачів.
Судді: І.Жосан (Херсон), Д, Бондаренко, А. Коваленко (обидва — Одеса).
Делегат ФФУ: Я.Королюк (Тернопіль).
Чернігів: Литвин, Гетьман, Єлісєєв, Блавацький, Гулордава (Тітомир), Таран (Проценко, 81); Велієв, Олійник, Алаєв, Кожем'яченко, Рева.
Тренер: Олег Мельниченко.
Хмельницький: Козиброда, Черемисін, Шляховий, Лазар, Яремчук (Антонов, 57), Шамко (Дихтярук, 19), Мавров, Безвецук (Слободян, 43), Бортник (Муравський, 63), Лепетун, Колесников. Тренер: Віктор Муравський.
Голи: Кожем'яченко (11, пен.), Олійник (62, 90+3) —Таран (30, у свої ворота), Колесников (84)
Попередження: Олійник (90+3) — Яремчук (11), Черемисін (24), Антонов (82).
Вилучення: Козиброда (90+3).

За матчем у Чернігові цього разу спостерігала рекордно мала кількість уболівальників. Звісно, на відвідуваність не могло не вплинути пониження команди у класі. Разом із тим, є всі підстави стверджувати, що ходити на ігри «Десни» й у другій лізі налаштовано значно більше чернігівців. Але річ у тім, що ці поєдинки стали... «підпільними». У новому сезоні на все місто вивішується лише один (біля входу на стадіон імені Ю. Гагаріна) рекламний щит з повідомленням про черговий календарний матч. Минулої ж суботи «відзначилися» ще й відомі у місті сайт і газета, які дезорієнтували своїх читачів, назвавши з чиєїсь подачі пізніший початок зустрічі, ніж це було в реальності.

А фабула поєдинку виявилася ефектною і мала щасливу для господарів поля розв'язку. Уже на перших хвилинах у ворота гостей міг би бути призначений одинадцятиметровий, але арбітр, очевидно, не помітив, як рука оборонця «знайшла м'яч». Зате невдовзі Жосан адекватно відреагував на епізод, коли хмельниччани грубо зупинили у своєму карному майданчику Алаєва. Найкращий бомбардир «Десни» у новітній її історії Кожем'яченко чітко реалізував пенальті.

Чернігівці контролювали гру, і здавалося, що зможуть без зайвих ускладнень довести її до переможного завершення. Однак уже в середині першого тайму динамівці вирівняли співвідношення сил на полі. Рівновагу було відновлено й у рахунку. І «розпакував» ворота господарів... свій же гравець. Причому, той епізод не піддається ніякій логіці. Сильним ударом півоборонець Таран несподівано спрямував м'яч у сітку, хоча у радіусі кількох метрів біля нього не перебував жоден із суперників. А несподіваний «подарунок» додав підопічним Віктора Муравського впевненості. Думається, на активні наступальні дії їх надихало і те, що деснянці припускалися численних огріхів в обороні. Інша справа, що, в свою чергу, хмельниччани, аби скористатися бодай однією з тих помилок, не демонстрували у нападі достатньої кмітливості. А ось «Десна», зрештою, удруге у цьому матчі вийшла наперед. На 62-й хвилині, відгукнувшись на довгу передачу, Олійник застав воротаря Козиброду зненацька.

Головні ж перипетії розгорнулися під завісу поєдинку. На 84-й хвилині після подачі кутового у карному майданчику чернігівців укотре виник хаос, і Колесников з кількох метрів влучив у ціль. Та вирішальне слово у цьому поєдинку сказали все-таки господарі. Починалася остання з трьох доданих арбітром хвилин, коли відразу двоє оборонців «Динамо», котрі опинилися поруч з Олійником, не поквапилися вступити з ним у боротьбу за м'яч. І Олександр, котрий у кінцевому підсумку одержав від ветеранів-уболівальників приз найкращого гравця матчу, оформив дубль. Гол був чистий, однак у капітана хмельниччан Козиброди чомусь здали нерви. Як записано у суддівському протоколі, він одержав червону картку за «поштовх арбітра руками в груди після зупинки гри». А йдучи з поля, Василь жбурнув на газон капітанську пов'язку, нецензурно лаявся, адресував глядачам непристойний жест...

Коли ж пролунав фінальний свисток, здавалося, що радості деснянців немає меж. Піддався загальній ейфорії й Олег Мельниченко, котрий уже другий місяць самотужки тренує команду і добивається непоганих результатів. Але уже за лічені хвилини, даючи інтерв'ю, він проявив стриманість. «Це була чи не найгірша наша гра. Футболісти діяли згідно з наміченим планом лише впродовж перших двадцяти хвилин. А потім пішло-поїхало... Будемо розбиратися, чому так сталося. Але добре те, що добре закінчується», — сказав наставник.

МФК МИКОЛАЇВ - БАСТІОН - 1:0 (0:0).
4 вересня. 17.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 2500 глядачів.
Судді: І.Бондар (Київ), І.Маковей, П.Касанов (обидва — Вінниця).
Делегат ФФУ: В.Тимофеєв (Маріуполь).
Миколаїв: Карпов, Бербат (Чаус, 88), Гончаренко, Войцеховський, Скороход (Білоус, 65), Родевич, Яворський (Куцяба, 72), Бездольний (Богач, 85), Гостєв (Іванов, 82), Маткевич, Білий. Запасні: Шилов, Моря. Начальник команди: Руслан Забранський.
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Волчков, Куянов, Лілик, Пащенко, Нечипорук (Гайдаржи, 72), Тараров (Лужанський, 80), Поляхов (Гавенко, 69), Комягін (Чахотін, 69), Белмохтар. Запасні: Колядюк, Шеремет, Кузнецов. Тренер: Олександр Краснянський.
Гол: Бездольний (62).
Попередження: Білий (39), Маткевич (71), Бездольний (85) — Куянов (4).
Вилучення: Маткевич (81, друге попередження) — Пащенко (90+1).

Першими нагоду відзначитися на 12-й хвилині організували гості. Нечипорук зі штрафного завдав удару повз «стінку» у правий від неї кут — воротар Карпов у стрибку парирував м'яч. За дві хвилини найкращий бомбардир «Бастіону» Белмохтар не влучив у ціль з району 11-метрової позначки. На 17-й хвилині найдосвідченіший гравець у матчі Павлов порушив правила напроти воріт, і Яворський, виконуючи штрафний, з 20 метрів пробив над поперечиною. Потім знову прийшла черга гостей. Удар Поляхова головою з меж штрафного майданчика прийшовся повз ворота. А на 33-й хвилині добре зіграв Карпов, який відбив удар Нечипорука.

Після перерви події в матчі спочатку розвивалася за колишнім сценарієм. Жодна зі сторін не мала помітної переваги, але поступово ініціатива перейшла до миколаївських футболістів. На 62-й хвилині активність господарів принесла їм успіх. Захисник «Бастіону» невдало відбив м'яч, і Бездольний з меж штрафного майданчику влучно «вистрілив» у дальній кут воріт.

Заключну крапку в поєдинку в компенсований арбітром час спробував поставити Білий, але його удар зі штрафного прийшовся в «стінку».

ВЕРЕС - СКАЛА - 0:4 (0:1).
4 вересня. 17.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 500 глядачів.
Судді: В.Федунець, Б.Трач (обидва — Тернопіль), В. Журибіда (Луцьк).
Делегат ФФУ: Ю. Скорейко (Чернівці).
Рівне: Печинський (Суходолов, 46), Котюк, Воротеляк, Жук, Новосад, Хлібович (Назарчук, 72), Єфімчук, Оксенюк, Гайдук (Бубнович, 86), Гаврилюк (Городнюк, 82), Любар (Жилінський, 78). Запасний: Калласте.
Тренер-адміністратор: Віталій Шевчук.
Моршин: Михалевич, Рустамов, Сухоруцький, Басараб, Мазур, Бутрак (Антонів, 84), Білий (Кміть, 85), Гончарук (Чорноморець, 87), Єрмаченко, Дністрян (Ширай, 90), Сиващенко. Запасні: Шнук, Лавринок, Олійнич. Тренер: Іван Бубись.
Голи: Єрмаченко (10, 46), Дністрян (72), Басараб (81).
Попередження: Воротеляк (84) — Рустамов (41), Гончарук (78), Сухоцький (90+1).

Уже котрий матч уболівальники рівненської команди очікують бодай нічиєї «Вереса». І напередодні звітного матчу лунали оптимістичні прогнози, мовляв, «Скала» нам по зубах. Адже у моршинській команді виступають такі ж молоді гравці, як і у нас. То чому б не спробувати зачепитися за сприятливий результат?

Не вдалося. Хоча попервах ініціативою на полі володіли господарі, але до прицільного удару справа не дійшла. А ось гості зуміли вже на 10-й хвилині розпечатати ворота рівнян. Після сильного дальнього удару Печинський не зумів втримати м'яча у руках і відбив його прямісінько на нападника гостей Єрмаченка. Останній, не роздумуючи, переправив шкіряну кулю у ворота.

Після такого прикрого голу рівняни дещо розгубилися, проте моршинці не форсували подій, більше уваги приділяючи захисту власних рубежів. Однак доволі скоро вересівці заграли активніше, і вже голкіперу гостей довелося попрацювати. На 34-й хвилині Любар не скористався виходом на ударну позицію, і захисники гостей відібрали м'яча. За дві хвилини Єфімчук небезпечно пробивав з-за меж штрафного майданчика, але воротар гостей Михалевич перевів шкіряну кулю на кутовий удар.

У другому таймі наставники господарів довірили ворота молодому Суходолові, проте, вже на першій хвилині після відпочинку йому довелося виймати м'яча з сітки власних воріт. Знову відзначився Єрмаченко: Суходолов невдало відбив м'яча, а найближче до нього опинився нападник гостей. Після цього гості заграли значно впевненіше, не залишаючи господарям особливих шансів. В одному з моментів рівняни не вгледіли за Дністряном. Той вийшов сам на сам з Суходоловим і без особливих проблем потроїв перевагу своєї команди. А «добив» господарів Басараба після розіграшу кутового удару. Нападник гостей найвище підстрибнув і без перешкод переправив м'яча у порожній кут воріт.

РОСЬ - НИВА — 1:2 (0:1).
4 вересня. 16.30. 250 глядачів.
Судді: О.Целовальник (Донецьк), О.Павлінов, В.Сухін (обидва — Одеса).
Делегат ФФУ: В.Бурмич (Хмельницький).
Біла Церква: Карпутєв, Прачук, Хринюк, Чередниченко, Ямборко, Єлькін, Дармороз, Крилюк, Запорожець (Спотар, 62), Беридзе, Момотенко (Цурупін, 74).
Тренер: Євген Фещенко.
Тернопіль: Андрієшин, Гірнченко, Орлов, Городецький, Кормило, Довбиш, Лафазан, Ковальов, Мдинарадзе (Пришнівський, 54), Остренко, Розман (Панасюк, 70).
Тренер: Сергій Шиманський.
Голи: Крилюк (75) — Остренко (38), Ріришнівський (90+1).
Попередження: Прачук (13), Момотенко (17), Хринюк (55), Дармороз (76), Беридзе (82) — Городецький (13), Орлов (42), Грінченко (51), Остренко (71), Довбиш (76), Лафазан (80).
Вилучення: Кирилюк (84).

ЄДНІСТЬ — ЕНЕРГІЯ - 0:0.
4 вересня. 17.00. Плиски. Стадіон «Єдність». 600 глядачів.
Судді: А.Папірович (Хмельницький), Є.Яковлєв, Р.Пузанський (Львів).
Делегат ФФУ: В.Бабій (Житомир).
Плиски: Шевченко, Заварін, Комар, Тимощук, Синьогуб, Яворський, Олексієнко (Марущук, 73), Приходько (М.Колесников, 68), Ковальчук, Шарій, В.Колесников (Коваленко, 58).
Тренер: Вадим Лазоренко.
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятьєв, Швей, Гурин (Філіппов, 78), Батраченко, Кучеревський (Михайлов, 20), Ленський, Турський (Дмитровський, 54), Манасян (Білоусов, 64), Фальковський.
Тренер: Сергій Шевцов.
Попередження: Заварін (90+1) — Кучеревський (19), Смирнов (38), Манасян (63).

Сергій ЧАЙКА, Віктор МУХА, Вадим СІРИЙ, Володимир ПРИСЯЖНЮК, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.