Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
14801
300

Мирон МАРКЕВИЧ: «Главное, чтобы не мешали тренерам работать»

А Григорий Суркис, по мнению экс-наставника сборной Украины, ничего, кроме «Динамо», не видит

Мирон МАРКЕВИЧ: «Главное, чтобы не мешали тренерам работать»
Колишній головний тренер футбольної збірної України Мирон Маркевич закликав до повного невтручання футбольних функціонерів у роботу наставників національної команди, назвавши це єдиною запорукою успішної підготовки збірної до Євро-2012.
 
Заява пана Маркевича у попередньому інтерв'ю щодо відсутності перспектив у збірної викликала бурхливу реакцію в Україні. Тоді він сказав, що не бачить майбутнього у збірної, хоча пізніше намагався спростувати, що робив таку заяву. Переслухавши власні слова знову, пан Маркевич, з яким розмовляв Фідель Павленко, визнав, що та фраза таки лунала, і його слова були Клацнути
подані Бі-Бі-Сі коректно. Тренер пояснив, що саме він мав на увазі.
 
- Я мав на увазі, що в таких умовах працювати нереально. А вони це вихопили… Вони працюють там на одне, щоб валити людей. Вони всі знають, до кого це відносилось.
 
- Справа в тому, що мене як просто пересічного вболівальника цікавить ваша думка як фахівця, що треба для того, щоб збірна була успішною.
-  На мою думку, головне, щоб не заважали тренерам працювати. Це найголовніше. Більше нічого не треба. Ті, хто чує ці слова, знає, до кого це відноситься.
 
- Ви були першим тренером, який не мав, так би мовити «київського коріння», чи «Динамо київського коріння». Ви не протримались і півроку. Чи має хтось взагалі шанс не з групи довкола Динамо Київ успішно працювати у збірній?
- Ніяких шансів. Такого в історії не було, і я дійсно був першим. Мене не хотіли з самого початку. Григорій Михайлович Суркіс не хотів з самого початку. Тепер вже можна сказати, що на тому, щоб я був тренером збірної настояв Ігор Коломийський. Їм прийшлось десь з тим змиритись. Вони чекали мого провалу і не дочекались. Розумієте, тут є деякі нюанси, про які я не хочу говорити, але я дійсно побачив, що не хоче мене Григорій Михайлович. Нехай скаже правду. Втім, він сказав після мого призначення, що він хотів іншого тренера. Просто нехай зараз скаже, що «так, я не хотів». Він мене тепер «баластом» обізвав, але я тоді не знаю, хто тоді він, якщо я – «баласт»?
 
- Ви знаєте, ось це слово «баласт» з'явилося після нашого з вами інтерв'ю, коли українські ЗМІ поширили цей сенсаційний заголовок, що ви не вірите у збірну. Чому у вас склались такі непрості стосунки з Григорієм Суркісом? Де коріння?
-  Це давно вже тягнеться. Ще як я працював у «Карпатах». Розумієте, він крім Київського Динамо нічого навкруги не бачить. І це найстрашніше – тільки Київське Динамо. Тільки хтось стає на ноги і одразу… «Карпати» стали на ноги у 1999 році. Команда йде на третє місце, а мене звільняють з роботи. Я навіть не знав, «звідки ноги ростуть». Але мене тоді не було кому захистити. Вони тоді приїхали, розпродали команду. Головне було мене усунути, ну й усунули. Тут у мене є захист, тому мене і не можуть рушити. Я буду в «Металіст» працювати, скільки мені Бог дав. І все, неможливо командам на ноги стати. Ось та сфабрикована справа з тим договірним матчем. Ви знаєте, те все настільки примітивне, настільки «білими нитками обшите»…
 
 
-  Але з іншого боку, ви кажете, що командам не дають стояти на ногах: «Шахтар» зараз міцно стоять на ногах і кияни пасуть задніх у порівнянні з «Шахтарем»?
 - «Шахтар» так, зараз і наш президент міцно стає на ноги, і це не зовсім всім подобається, особливо, самі розумієте кому. А зараз, якщо ще будуть судити, як судять, подивимось, де буде київське Динамо.
 
-  Запрошення П'єрлуіджі Коліни бути наглядачем над українським суддівським корпусом. Ви думаєте, що це допоможе вирішити проблему корупції в українському футболі, і в суддівстві зокрема?
- Мені здається, що вже бояться судді. Чи ти судиш «Шахтар», чи «Динамо», раз і все… Я за це двома руками. Нехай так і далі. Судді помиляються і далі, і в наш бік, і проти нас, але це вже двосторонній рух, а не в один бік. Суддівство стало на голову вищим.
 
-  Чемпіонат України – це, звісно, цікаво для українських вболівальників, але, напевне, їх зараз більше цікавить перспектива на ЄВРО-2012. Це, можливо, вперше і востаннє Україна отримає такий турнір. Збірна вже у фінальній частині без кваліфікаційних змагань. Якими ви бачите її майбутнє і перспективи?
-  Знаєте, є гарні гравці. Я не можу сказати, що їх є багато, чесно. Я зараз стикнувся, що є проблема з правим захисником. Дай Бог, щоб Шевченко до того часу міг, тому що зараз без нього я ні Динамо не уявляю, ні збірної, тому що він – лідер. Той же Алієв, та й Мілевський додасть, і Гусєв. Тобто є така «обойма» - 15-18 футболістів, але треба, що Бог їх милував від травм. Тобто можна зліпити.
 
-  Але окрім футболістів, які виходитимуть на поле, що треба збірній?
-  Збірній треба, щоб тренер сам вирішував всі проблеми. Сам виставляв склад, щоб не було диктату, щоб не заважали роботі тренера. Якщо цих всіх речей не буде, то, я впевнений, тренерський склад справиться. Якщо далі буде ця війна, якісь конфлікти інтересів, які будуть впливати на команду, то тоді нічого не буде.
 
- На вашу думку, що є причиною, стількох багатьох конфліктів довкола-футбольних у футболі: політика, гроші, амбіції?
- Мені важко сказати. Ви знаєте, я не хочу в ті дебрі лізти. Я знаю, що повинно бути по-іншому. Це я точно знаю. Вистачить вже. Я то все бачив і бачу. Я сподіваюсь, що це все закінчиться, тому що далі так не можна. Я думаю, що не може бути президент Федерації і співвласник Динамо однією людиною. Це має бути нейтральна людина. Можливо нехай також хтось приїде з-за кордону. Нейтральна людина, причому багата людина, якій не потрібні гроші. Просто людина, яка захоче допомогти українському футболу, ось і все.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 300
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Jon_Metall
Маркевич - мужик!!!
Он поступил правильно,не лёг под СССурка и отказался работать со сборной.
Он честный человек,что бы там не говорили и не писали о нём
разные мусорята - парамоны киевского Динамо.
Для вас Миха и Блоха эталон тренерского мастерства,но,что-то Динамо им тренеровать не дают.
Geglov
Mr.Chonkin - ты ГОНДОН !!! Я тебе это говорил и буду говорить дальше. Ты киевский ПЕДЕРАСТ и динамовский ПРОВОКАТОР. Одним словом - МРАЗЬ.
Darinka
Империя Суркиса must die !)
Когда его уйдут на пенсию (сам он фиг уйдёт), украинский футбол вздохнёт свободно!
kratova
ARISTOK — 03.09.2010 22:51
100%
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
BIHTOCIK
всем привет,хочу изложить свое мнение,начнем сразу о "договорнике":1-вы забыли историю шуб "Суркиса"?,2-где факты на счет Металлиста?(я не фан Металлиста,только когда он играет в Европе)я вижу только слова,хотелось бы фактов или интервью того человека который держал свечку при переговорах о "договорнике",а слова к делу не пришьешь,как это сделал Суркис,теперь перейду к сборной,я считаю что на данный момент среди наших тренеров Маркевич (хотя на момент выборов хотел что бы был Калитвинцев,и опять же откуда ноги ростут? лучший,сколько он привлек молодежи в сборную,тот же самый Коноплянка,а ведь с него может получится постоянный и на мой взгляд перспективный игрок СБУ,возьмем Михайлеченко,чего он добился,как футболист многого,а как тренер??????????сидит в носу ковыряет,молодежи нет,основа Сборной это ДК,в интервью сказал,что мы почти все игры выигрывали,там малость в ничью или проигрыш,ну эта малость оказалась в решающих играх,мой вывод таков,гнать Суркиса с Президента,нельзя так,что бы был Президентом федерации и клуба (наведу пример,может кому то покажется глупым ну в этом есть доля правды,Ты директор детского сада,отвечаешь,за всех детей,ну если обидят твоего ребенка,Ты забудешь об остальных).Мое мнение такое
LembergWestUkraine
Все ще попереду...
---------------------------
Надіюсь !
vovan_78
Все ще попереду...
LembergWestUkraine
не в обиду.
--------------------
Та ні , просто шкода Динамо !
vovan_78
не в обиду.
LembergWestUkraine
сам такий
-------------------
vovan_78
LembergWestUkraine — сам такий
LembergWestUkraine
Так , зараз Динамо галіме !!!
azdeszori
тогда киев великим клубом несчастной,на руинах Украины и все были за него горой.что бы скостили сам Кравчук в уефа на коленях простоял. тогда киев был нашей единственной годостью.не то,чем он есть сейчас.
vovan_78
azdeszori — 03.09.2010 17:11 Да нет свои шубы мы уже отработали (дисквалификацией)
azdeszori
вован-78.слышал когда нибудь о синдроме бумеранга или хихикает тот,хто хихикает последним или не рой другому яму...
samoletov
vovan_78 — 03.09.2010 16:45
samoletov — 03.09.2010 16:40 А вас убили. После суда посмотрим если подадите конечто.Вчем очень сомневаюсь(1 Лига)
_____________________________________
Нет нас не убили, но пытаются.
WladWest
Chester — 03.09.2010 15:53Ты не поставил многоточие, потолу что многоточие состоит из трёх точек.
Да ту юный бухгалтер!!!!
vovan_78
samoletov — 03.09.2010 16:40 А вас убили. После суда посмотрим если подадите конечто.Вчем очень сомневаюсь(1 Лига)