Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1506
1

Тарас ЛАЗАРОВИЧ: «Це мій перший дубль у прем'єр-лізі!»

Форвард «Зорі» розповів про гру луганського колективу

Тарас ЛАЗАРОВИЧ: «Це мій перший дубль у прем'єр-лізі!»
Тарас Лазарович

— Тарасе, граючи проти «Таврії», чи відчувалося, що вам протистоїть представник від України в Єврокубках нинішнього сезону?
—Відчувалося, що «Таврія» — справді сильна команда. Але ми налаштовувалися лише на перемогу в домашньому матчі. Гадаю, зуміли використати втому гостей після зустрічі проти «Байєра». Та й загалом, кожному з гравців нашого колективу гра далася.

—А як ви вважаєте, команда, яка пропускає п'ять голів від посередньої «Зорі» (за всієї поваги до вашого клубу), чи гідна представляти Україну в міжнародних змаганнях?
—Те, що команда цього гідна, вона довела минулого сезону, коли продемонструвала високий рівень гри. А щодо нашого суботнього матчу, то, вважаю, був просто не їхній день. Втім, перемогу ми заслужили, адже більше її прагнули та у нас більше й виходило на футбольному полі. Помилялися, звісно, обидві команди, але фарт був на нашому боці. Велика заслуга в цій перемозі й тренерського штабу, який наголошував, що ми можемо перемогти за рахунок фізичних даних та швидкої гри.

—У нинішньому чемпіонаті «Зоря» забиває чимало, а ось у захисті проблем вистачає...

—Це питання тренерське. Втім, зазначу, що «Зоря» — єдиний колектив, і розділяти на ланки нашу команду я б не став. Згадайте гру проти «Іллічівця», коли в нападі у нас виходило дуже мало. Тоді на себе взяв ініціативу Володимир Єзерський — захисник, і забив двічі.

— Першого вересня в Європі зачинилося трансферне вікно. Стало зрозуміло, що підсилення складу в «Зорі» найімовірніше не буде. З таким добором виконавців «Зоря» зможе досягти високих результатів у чемпіонаті?
—Ми будемо однозначно старатися та все задля цього робити. Єдине, чого нам бракує, це зіграності. Наша молода команда додає з кожною грою, тому будемо працювати, а результат, гадаю, не за горами.

—Стало відомо, що Фомін поповнив ряди «Зорі», а до «Шахтаря» повернувся Віценець. Як вважаєте, «Зоря» більше втратила чи здобула?
—Думаю, що Руслан підсилить гру команди в нападі. Такий гравець, безсумнівно, нам потрібен.

—Молодий росіянин Ємельянов також прийшов до «Зорі». Які перспективи у нього заграти?

—Зізнаюсь, я незнайомий із цим гравцем, тому нічого не можу сказати.

—Давайте тоді розглянемо його перспективи з точки зору позиції на полі. Роман — опорний півзахисник. Підсилення в центрі поля «Зорі» потрібне?
— Я вважаю, що в центрі поля нам потрібен гравець більше спрямований на конструктив. Тобто, гравець, який прекрасно бачить поле і володіє хорошою передачею. Але гадаю, що підсилення будь-якої позиції піде команді тільки на користь.

—Перемога над «Таврією» зможе стати новим поштовхом до прогресу команди?

— Я сподіваюся на це. Команда — на позитивних емоціях, тому з таким настроєм варто боротися лише за перемогу в кожному наступному матчі. Тренер вірить в нас, і ця віра у кожного із футболістів.

— Особисто для вас дубль у цій грі став чимось особливим?
—Це мій перший дубль у прем'єр-лізі та, сподіваюся, не останній. Буду й надалі працювати над собою та намагатися приносити користь команді. Це — головне.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LAMPARD88888888
ініціативу Володимир Єгерський
Єзерський ИСПРАВТЕ!