Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2254
2

Марко ДЕВІЧ: «Невдала смуга колись закінчується»

Нападник «Металіста» - про останні поєдинки команди та жереб у Лізі Європи

Марко ДЕВІЧ: «Невдала смуга колись закінчується»
Марко Девич

Потраплянням до групового турніру Ліги Європи УЄФА та перемозі над запорізьким «Металургом» харківський «Металіст» багато в чому має завдячувати Марко Девічу, у якого взяла інтерв’ю прес-служба ПЛ.

− Марко, чим можеш пояснити непослідовні результати своєї команди − в гостях виграєте, а вдома майже нічого не виходить?
− Навіть не знаю. Напевно через психологію та тактику. Адже ми трохи по-різному граємо на власному та чужому полях. Саме тактична побудова приносить нам успіх у виїзних іграх. Вдома так не виходить: йдемо великими силами вперед, а про оборону забуваємо. Але я гадаю, що Мирон Маркевич зуміє внести відповідні корективи. Наступні домашні матчі мусять порадувати наших уболівальників.

− Початок сезону ти починав на лаві запасних, а тепер знову визначаєш гру «Металіста»…
− Що сказати… Дійсно, у перших турах виходив лише на заміну і це було справедливо. Потім тренер дав мені шанс в основному складі, і забиті голи, а також виконані результативні передачі, повернули впевненість у власних силах. Зараз насправді почуваю себе набагато краще, ніж коли не потрапляв до «основи». Головне тепер − тримати цю форму. А щодо причин зміни, то так завжди буває і у футболі, і у житті: невдала смуга колись закінчується.

− Особисто для себе яку гру з проведених у нинішньому Епіцентр Чемпіонаті України вважаєш найбільш вдалою?
− Певно, що у Донецьку, коли ми переграли «Металург» з рахунком 3:0. Може, в мене більше вдавалося у домашньому матчі проти «Кривбаса», але «Металіст» той поєдинок програв. Тож на перше місце я його поставити не можу.

− Остання гра у Запоріжжі видалася досить легкою для «Металіста»…
− Мені особисто легко не було. «Металург» створив для нас багато проблем − згадайте хоча б дві поперечини наших воріт, що врятували від неприємностей. У запоріжців є потенціал, який невдовзі має перетворитись на перемоги. Ця команда скоро набере хід.

− Згадаємо ігри з «Омонією». Чи гадав, що з кіпріотами буде настільки важко?
− Якщо б наш суперник, а не «Металіст», пройшов би далі, ніхто не сказав би, що це сталось несправедливо. Але, на щастя, ми зуміли вчасно переломити хід повторної зустрічі, яка починалась далеко не так, як ми планували. Можу сказати, що нам певною мірою навіть пощастило. Але це везіння вважаю заслуженим.

− Як відреагував на результати жеребкування групового турніру Ліги Європи УЄФА?
− Безперечно, ані ПСВ «Ейндховен», ані «Сампдорію» легкими супротивниками не назвеш. Вони є фаворитами нашого квартету. «Металіст» має продемонструвати кращі якості у цьому турнірі − ще є певний час, щоб набути оптимальну форму. Будемо шукати шанси пройти далі.

− А кого − голландців чи італійців − ставиш за потенціалом вище?
− «Сампдорію». Ми грали з цією командою два сезони тому. Так, ми перемогли, але встигли пересвідчитись, що це дуже потужний колектив. Четверте місце у «Серії А» − значне досягнення.

− Марко, зараз ти перебуваєш у розташуванні національної збірної України. Хто тебе туди запрошував − ще Маркевич чи вже Калитвинцев? Як ставишся до зміни тренера?
− Хто складав списки − чесно, не знаю. До ФК «Металіст» надійшов виклик з ФФУ − тому я тут. Мені особисто шкода, що Мирон Маркевич вже не тренує збірну. Але він мав для такого рішення мотивацію. Тож я упевнений, що зміна тренера не відіб’ється на бойовому духу збірної України.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ferret
Не расслабляться!!! Ну и... удачи, конечно!;)