Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
612
0

Андрiй ШАНДОР: "Я задоволений рiвнем свого суддiвства"

Чемпионат Украины. Высшая лига, 15-й тур. "Шахтер" - "Динамо" - 0:1. Постскриптум

Львiвський арбiтр Андрiй Шандор обслуговував суперпринциповий матч мiж донецьким "Шахтарем" та київським "Динамо", який закiнчився важкою перемогою киян з рахунком 1:0. То була четверта зустрiч наших грандiв, яку судив Андрiй Шандор. Повернувшись з Донецька до Львова, дворазовий володар "Золотого свистка" дав iнтерв'ю кореспондентовi "Експресу".

       - Пане Шандор, всi ми бачили, що поєдинок у Донецьку був важким як для футболiстiв, так i для суддiвської бригади. Чи ви задоволенi своїми дiями?
       - Так, я задоволений рiвнем свого суддiвства. Вважаю, що цiлком впорався зi своїм завданням. Гра була важкою. Гравцi обох команд вiдзначалися грубiстю. Я не втратив контролю i достойно розсудив двох принципових суперникiв. Щоправда, як завжди, дехто незадоволений арбiтражем.

       - Невже були до вас претензiї?
       - Великих претензiй не було, але питання до мене виникали. Вiдсудити так, щоб усi були задоволенi, майже неможливо. Донецька публiка доволi агресивно вiдреагувала пiсля епiзоду наприкiнцi зустрiчi, коли Жадсон впав у штрафному майданчику гостей. Усе виглядало так: динамiвець Ель Каддурi зачепив ногою м'яч, а не ногу Жадсона. Я перебував у дуже вигiднiй позицiї i все бачив. Без вагань не призначив пенальтi. Пiсля гри подивився вiдеокасету з шiстьох рiзних точок. З'ясувалося, я був правий. Пенальтi там не було.

       - Ви вже чотири рази виводили на футбольне поле "Шахтар" та "Динамо". Чи вiдчуваєте, що з кожним матчем легше судити такi принциповi iгри?
       - Я тричi судив календарнi iгри мiж "Динамо" та "Шахтарем" в рамках чемпiонату України, а один раз обслуговував фiнал Кубка України. Саме фiнальна гра була для мене найважчою. Мене звинуватили, що втратив контроль над грою. Обидвi команди вiдзначалися грубiстю. Особливо некоректно грали бразильськi легiонери обох клубiв. Та нинi я помiтив, що завдяки тренерам та українським суддям, поведiнка бразилiйчикiв значно полiпшилася. Та все одно є питання до Клебера чи Брандао. Це футбол. Вони повиннi фолити. Головне, що у Донецьку я впорався з напругою. Однак, це ще не значить, що кожен наступний принциповий поєдинок легший для суддiвства.

       - Нинi Андрiй Шандор - один iз найсильнiших реферi в Українi. Про це свiдчать те, що вам двiчi вручали "Золотий свисток". Цiкаво, хто iз сучасних львiвських арбiтрiв йде вашими стопами, iншими словами, хто прогресує на очах?
       - Львiвська школа суддiвства завжди була сильною. Згадаймо хоча б Михайла Кусеня. Вiн входив у десятку найсильнiших реферi Радянського Союзу. I таких арбiтрiв у Львовi було чимало. Приємно, що сучаснi суддi також прогресують. Наразi у вищiй лiзi арбiтром у полi працюю лише я. Та у ранзi асистентiв добре зарекомендували себе брати Валенки, Юрiй Дерев'янко та Вiталiй Пономарьов. 

       - Андрiю, яка буде найвища планка у вашiй суддiвськiй кар'єрi?
       - Я мрiю судити фiнал чемпiонату свiту. Маю на увазi матчi фiнальної частини Мундiалю, бо сам фiнал - це, мабуть, нереально. Усвiдомлюю, що буде дуже важко пробитися на свiтовий форум, та надiю все-таки маю. Про Нiмеччину треба вже забути, а у 2010-у роцi, можливо, увiйду до числа арбiтрiв чемпiонату свiту. Утiм, ще є європейська першiсть або юнацький чемпiонат свiту чи Європи. Участь у таких форумах - велике досягнення для кожного суддi.

Олег ЗУБАРУК

Источник - Динамо Киев от Шурика

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.