Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
655
0

Сергій РЕБРОВ: "Динамо" перебуває на тому ж високому рівні, на якому було завжди"

Львівська газета, 10 ноября

Сергій РЕБРОВ: "Динамо" перебуває на тому ж високому рівні, на якому було завжди"

Улітку один із найрезультативніших нападників київського "Динамо" Сергій Ребров після п’ятирічної паузи повернувся на Батьківщину й знову вдягнув футболку столичної команди. Повернення цього талановитого футболіста викликало неабиякий ажіотаж серед уболівальників, які вірили в те, що він здатен підсилити гру "Динамо".

       Утім не бракувало скептиків, які вважали, що найкращі часи Сергія Реброва в минулому. Як аргумент скептики наводили той факт, що впродовж тривалого часу українець не мав ігрової практики. Однак футболіст доволі швидко "влився" в ігровий ансамбль столичного клубу та з кожним матчем прогресував усе більше. Після 15-го туру, мабуть, уже ні в кого не виникає сумніву, що Ребров є одним із найцінніших гравців "Динамо". В ексклюзивному інтерв’ю "Газеті" автор переможного гола у ворота "Шахтаря" – саме він зробив "динамівців" осінніми чемпіонами – поділився враженнями про перше коло турніру.


       – Задоволені перебігом гри "Динамо" – "Шахтар"?
       – Якщо команда перемогла, а я забив, то, вочевидь, ми зробили все, що потрібно. Не важливо, з яким рахунком здобули перемогу. Переконаний, перемогли не випадково й повністю переграли "Шахтар". Усі задоволені не лише результатом, а й якістю продемонстрованої гри. Адже після провалу в Лізі чемпіонів від "Динамо" очікували красивих дій і результату. А матч із "гірниками" засвідчив, що невдача в єврокубках була лише прикрою помилкою, яку ми хочемо виправити. Як на мене, "Динамо" перебуває на тому ж високому рівні, на якому було завжди. Просто, якщо так можна сказати, сталася катастрофа – ми не потрапили в Лігу чемпіонів.

       – Які ваші враження від першого кола цього чемпіонату?
       – Не помітив нічого надзвичайного, значних змін. Усі команди, які грають із київським "Динамо", як і перед моїм переходом в англійський "Тоттенгем", діють в одному стилі. Мабуть, для них це правильна тактика – єдина успішна тактика в матчах із такими командами. Вони грають від оборони, на контратаках. Так було і в середині 1990-х. Лише в кількох іграх – із "Дніпром", донецьким "Металургом" і "Шахтарем" – наші суперники могли та пробували створити щось самі. Такі матчі є дуже видовищними. Останній матч із донецьким "Шахтарем" був надзвичайно цікавим – обопільні атаки, ажіотаж у грі, високе напруження. Як і колись, матч "Динамо" – "Шахтар" є великим святом. У будь-якому місті, де б не призначили проведення тієї гри, буде повний стадіон. Адже це дві найсильніші команди України, які справді варті одна одної.

       – За час вашої відсутності рівень чемпіонату України змінився?
       – Не дуже, але все-таки змінився. Думаю, після виходу збірної на чемпіонат світу зросте популярність футболу серед дітей, уболівальників. Рівень не дуже змінився. Команди закуповують більше іноземців, які мають певний рівень. От і всі зміни.

       – Як гадаєте, на які місця київське "Динамо" могло б претендувати в англійській Прем’єр-лізі?
       – Важко відповісти на це запитання. Не можу порівнювати гру київського "Динамо" й англійських клубів, позаяк це різні стилі. Але коли ми грали проти "Арсеналу", "Ньюкасла", то не виглядали слабшими. На той час це були провідні клуби Англії. Адже в Лізі чемпіонів грають найкращі представники чемпіонату. Ми кілька разів перемагали "Арсенал", "Ньюкасл". Не знаю, яке місце посів би наш клуб у Прем’єр-лізі, але "Динамо" всюди буде "Динамо". В усіх турнірах перед нами стоїть завдання перемагати. Не думаю, що "Динамо" загубилося б у Прем’єр-лізі.

       – В Англії футбол культивують по-особливому. Багато вболівальників на стадіоні, шалена підтримка... Після повернення в Україну, вам, мабуть, довелося звикати до порожніх стадіонів?
       – Безумовно, важко грати при порожніх трибунах. Спочатку, коли ти лише виходиш на поле стадіону, це відчуваєш. Але коли гра починається, то від відсутності глядачів абстрагуєшся й забуваєш про це. Звісно, дуже приємно, коли тебе підтримують фани. Ми повинні своєю грою закликати вболівальників приходити на стадіон. Переконаний, що в першому колі "Динамо" заслужило, щоб глядачі відвідували його ігри. Те, що тепер ми на першому місці, є великою заслугою футболістів і тренерського штабу.

       – Успіх "динамівців" у матчі з "Шахтарем" і стабільна гра впродовж тривалого часу змусить керівництво клубу затвердити Анатолія Дем’яненка головним тренером команди?
       – Я завжди говорив, що Анатолій Васильович, попри те, що є молодим тренером, заслужив на цю посаду. Адже багато років працює на благо клубу. Кроки, котрі робить на посаді головного тренера, є, принаймні для мене, доволі вдалими. Те, що ми нині на першому місці, значною мірою і його заслуга.

       – А кого хотіли б бачити на посаді головного тренера "Динамо"?
       – Мені все одно, хто буде головним тренером. Це прерогатива керівництва клубу – вирішувати кадрові питання. Як на мене, немає потреби усувати Анатолія Дем’яненка. Він довго працював із Лобановським, має навички роботи з футболістами. Під час поєдинків із "Дніпром" і "Шахтарем" ми нівелювали всі питання щодо кризи в "Динамо".

       – Україна спільно з Польщею продовжує боротьбу за право проведення Євро-2012. Наскільки реальним є те, що в нашій державі відбуватиметься футбольний форум такого рівня?
       – Думаю, сама участь України в цій боротьбі є великим кроком уперед. Немає значення, виграємо цей тендер чи ні. Заявка на проведення чемпіонату Європи є великим кроком уперед у справі популяризації футболу в Україні та України в Європі. Якщо є заявка, отже, є сучасні арени, на яких можна проводити змагання високого рівня. Якби не було таких споруд, то, мабуть, ніхто не подавав би заявки. Сподіватимемося, що нам довірять проведення Євро-2012. Але навряд чи це зроблять за першим разом. Усе ж, якщо є перша заявка, то буде й друга. Звісно, є надія, що досягнемо цього тепер, проте, гадаю, це буде складно... Повторюю, великий плюс для українського футболу – те, що є реальні стадіони, підтримка уряду й людей, які хочуть цим займатися.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Источник - Динамо Киев от Шурика

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 16
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.