Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
936
0

Юрій ПАВЛЕНКО: «Ми зробимо усе, щоб фінал Євро-2012 проходив у Києві»

Прес-служба Мінсім’ямолодьспорту

Юрій ПАВЛЕНКО: «Ми зробимо усе, щоб фінал Євро-2012 проходив у Києві»

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту надало гарантію оргкомітету Євро-2012 щодо можливості використання НСК «Олімпійський» для проведення фіналу Чемпіонату.
Таку заяву Мінсім’ямолодьспорт зробив у зв’язку з входженням України до трійки претендентів на проведення фінальної частини Євро-2012. Водночас, це позиція Міністерства, у дискусії, що триває навколо будівництва на площі перед НСК «Олімпійський».
Міністерство вважає, що нинішній проект будівництва та стан, у якому перебуває забудова площі перед НСК, перешкоджає повноцінному використанню НСК «Олімпійський» для проведення масових заходів. Зокрема, за оцінками фахівців, архітектурно-планувальні норми розробки проекту наземної частини будівництва порушують норми та вимоги з надзвичайних ситуацій щодо безпечної евакуації та пожежної безпеки при проведенні масових заходів із великою кількістю людей.

Зі свого боку Міністерство робить усе можливе для вирішення проблеми, пов’язаної із зазначеним будівництвом.

Міністр Юрій ПАВЛЕНКО неодноразово звертався до голови Київської міської державної адміністрації Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА з проханням призупинити забудову до узгодження проектної документації.

У червні 2005 року відповідні листи були направлені на ім’я Прем’єр-міністра України, до Комітету Верховної Ради з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму, а також до Генеральної прокуратури. У листах містилось прохання Міністерства втрутитись у небезпечну ситуацію, яка може лишити Україну не тільки участі у тендері на проведення "ЄВРО-2012", а й взагалі звести нанівець можливість проведення спортивних заходів найвищого рівню.

Прийняття Міністерством самостійного рішення щодо зазначеного будівництва є протизаконним, адже дозвіл на будівництво був виданий у 2002 році Київською міською державною адміністрацією з погодженням усієї відповідної документації за згаданим проектом. 

Зараз у Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту створена спеціальна робоча група, до якої залучені представники усіх відповідних інстанцій. Її очолює Міністр Юрій ПАВЛЕНКО. У найкоротший термін робоча група має подати на розгляд проект рішення із зазначеного питання. 

Коментуючи ситуацію навколо головної спортивної арени країни Міністр Юрій ПАВЛЕНКО наголосив: «Наше головне завдання - забезпечити, щоб на оновленому НСК «Олімпійський» відбувся фінальний матч Чемпіонату Євро-2012».    

Прес-служба

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.