Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
9419
43

Сергей РЕБРОВ: «У сборной есть будущее!»

Все стало на свои места. Национальную сборную вновь возглавил представитель «динамовской» школы

Сергей РЕБРОВ: «У сборной есть будущее!»
Мирон Маркевич усе життя мріяв очолити збірну. Врешті, у лютому його мрія здійснилася. Але Мирон Богданович став заручником залаштункових ігор. Рішення покинути свій пост, вочевидь, він не приймав самостійно: воно було продиктоване зверху, президентом «Металіста» Олександром Ярославським. Наступником Маркевича став Юрій Калитвинцев. Наразі він працюватиме із приставкою в.о. Після найближчих двох спарингів із поляками та чилійцями, Калитвинцев може стати повноправним тренером із контрактом до 2012 року.
 
У той же день, коли Виконком ФФУ прийняв відставку Мирона Маркевича і затвердив в.о. наставника збірної Юрія Калитвинцева, стало відомо, що до тренерського штабу також увійдуть двоє відданих «динамівців» Геннадій Литовченко та Сергій Ребров. З останнім наступного дня після призначення поспілкувався журналіст «Погляду».
 
- Зараз я за кордоном. Повернуся в Україну, відразу зустрінемося з Юрою Калитвинцевим і все обговоримо, - каже Сергій Ребров. - Наразі я своїх обов’язків у збірній ще не знаю. Юра мені зателефонував, запропонував попрацювати у збірній, я, звісно, погодився. А деталі пізніше будемо обговорювати.
 
- Мирон Маркевич в одному інтерв’ю заявив, що не бачить майбутнього у збірної України. А ви як вважаєте?
- … Невже він таке говорив?
 
- Так, кілька днів тому в інтерв’ю Бі-Бі-Сі…
- Не знаю, чи він таке говорив, чи це просто журналісти вигадали або перекрутили його слова… Я ж вважаю, що потрібно бути оптимістом. Що значить, що в України немає майбутнього? Переконаний, що в нас непогані футболісти, доволі сильний чемпіонат, наші клуби доволі успішно грають в єврокубках. Чому тоді говорити, що в нашої збірної немає майбутнього? На передостанньому чемпіонаті світу ми вийшли в чвертьфінал. Не розумію, як можна таке говорити. В України хороша команда, яка здатна показувати ще кращі результати.
 
- Вочевидь, завдання в тренерського штабу не зміниться – перемога на домашньому Євро-2012. Наскільки реальним є його виконання?
- Мені важко сказати, наскільки воно реальне. У першу чергу в себе вдома потрібно показати хороший футбол, гру, яка подобається уболівальникам. Від збірної цього всі перш за все чекають. Якщо в нас буде такий футбол, то всі будуть задоволені. На чемпіонаті Європи ми будемо господарями, ми зобов’язані виступити достойно. Впевнений, що в України є всі можливості достойно прийняти Євро-2012, а в нашої команди є ресурси для того, щоб достойно зіграти на цьому турнірі.
 
- А зі збірними Англії, Іспанії, Німеччини ми можемо грати достойно чи здатні навіть перемагати таких суперників?
- Ми ж перемогли збірну Англії в Дніпропетровську, чому б це не зробити ще раз?
 
- Тоді англійцям уже нічого не було потрібно…
- Це суперечлива думка. Англійці завжди грають на перемогу. Нічого страшного для України матчі із європейськими грандами не несуть. Навпаки, нам легше грати із вищими за класом суперниками, оскільки від оборони ми граємо значно краще, аніж від атаки.
 
- Мабуть, останні товариські матчі збірної України переглядали. Можете назвати сильні та слабкі сторони теперішньої команди?
- Давайте, я поки що про це не буду говорити. Все треба детально вивчити. Я ж переглядав матчі збірної більше як уболівальник, а не як тренер. Вдома ми успішно грали із збірною Голландії. Не має значення, який склад голландці привезли. Різниці ж немає. Перші три матчі також провели дуже достойно. Усі матчі виграли. Зараз головне, щоби у футболістів була мотивація викладатися на полі на всі сто відсотків. Дуже непросто два роки грати лише товариські ігри. Збірна України до такого режиму ще не звикла. Потрібно, щоб футболісти, попри статус ігор, показували свій рівень, а не грали, опустивши руки.
 
- З одного боку, впродовж двох років у тренерів збірної буде час на пошук оптимального складу, награвання основи. З іншого боку, збірники не відчуватимуть ігрової напруги. Чого більше в цьому: позитиву чи негативу?
- Напевно, не дуже добре те, що ми два роки гратимемо лише товариські ігри. Сподіваюся, буде якийсь серйозний турнір із серйозними суперниками, де б зіграла збірна України. Це було б дуже добре. Поки що не знаю, чи є можливість такі змагання організувати, але це питання будемо піднімати. Одні товариські ігри, звісно, не дуже добре. Але, з іншого боку, ми маємо можливість перевірити всіх футболістів. Думаю, хлопці у своїх клубах отримують належну ігрову практику, в збірній же їх потрібно просто привести до одного спільного знаменника, налаштувати на гру за свою країну.
 
- Останнє питання не стосуватиметься збірної. Які враження від гри «Динамо» із «Аяксом»?
- Враження не надто хороші. Відразу було зрозуміло, що «Аякс» так гратиме. Ми не забили своїх голів у першому таймі, а потім пропустили. Дуже прикро, що «Динамо» не потрапило в Лігу чемпіонів. Але нічого, тепер уболіватимемо за киян в Лізі Європи. Сподіваюся, що ми переможемо в цьому турнірі. Хоча зрозуміло, що більш почесно та цікаво грати в Лізі чемпіонів.

www.pohlyad.com
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 43
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Veteran80
UgandaMan — 31.08.2010 10:38
Действительно интересно, какие у Реброва будут обязанности в сборной. Имхо это самое слабое место в тренерском составе...
Суркис хотел во главе сборной "квалифицированного тренера" - вот подвернулся Ребров! Только когда Серега собирается получать тренерскую лицензию, она , вроде,обязательна для сборных, или Суркис уже все порешал?
sagmozart
2 Дмитрий Копий,
Вы часто пишите в коментариях, даете ответы на какие то вопросы. У меня к Вам вопрос, ответьте пожалуйста, как и почему даная статья попала на этот сайт? И почему вы её пропустили?
UgandaMan
Действительно интересно, какие у Реброва будут обязанности в сборной. Имхо это самое слабое место в тренерском составе...
gri_ngo
От журналюги как всегда все перепутали. Маркевич сказал: "Я своего будущего не вижу в сборной Украины". А это вовсем разные вещи с будущим сборной Украины.
ukraina-usa
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vadya-metal (Greece)
Rebruhe uda4i s Yurkoy i gromkih pobed so sbornoy. Mironu za prenebrejenie NATSIONALNOY komandoy - neza4et.
myroslavmail
2 SevGOK-77 — 30.08.2010 18:37
А може Маркевич так сказав...
Він ще типу "казав" Кожанову щоб той скинув 5 кг, а Кожанов сказав що Маркевич не тільки з ним не говорив але й з ним не знайомий... так що ну всюди злі журналюги винні
metallist_verder
Ребров кушает с рук у Суркисов, так что он может сказать обьективного?
san165
http://prosport.tsn.ua/sport/dnipro-metalurg-doneck-videotranslyaciya.html
san165
ArturoAgati — 30.08.2010 20:53
san165
ArturoAgati — 30.08.2010 20:53*Wall*
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ArturoAgati
Krabat — 30.08.2010 18:16
Ну все. Капец сборной) Динамовцы ее протащат)
Интересно, выиграют хоть одну игру?
ARISTOK
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
loundrat
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
maksimloktionov
SevGOK-77
Полностью с тобой согласен!
RasstuditEgoNaLevo
xyz321 — 30.08.2010 19:44
Друже, на Реброва тявкати не смій. Сергій був і лишається Людиною з великої літери як у футболі так і в житті. Він легко міг перевершити футбольні досягнення Шевченка, але йому не поталанило з Тотенхемом. І то не його провина. Виходячі на заміни на кілька хвилин такі красені встигав закинути.
___________________________________________________________
Слухай ти тявкало. Мій друже тобі в рот не влізе.
Трошки уважніше читай мій коментар, ніж писка свого дурного відкривати.
Для дебилів пояснюю, что вважаю, що від Реброва ніколи нормального, розумного інтерв'ю не чув.
Це моя осообиста думка, я тобі її не нав'язував. Учись толерантно дискутувати, тоді тебе люди будуть поважати.
i.ivan
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
xyz321
Друже, на Реброва тявкати не смій. Сергій був і лишається Людиною з великої літери як у футболі так і в житті. Він легко міг перевершити футбольні досягнення Шевченка, але йому не поталанило з Тотенхемом. І то не його провина. Виходячі на заміни на кілька хвилин такі красені встигав закинути.
Geglov
Автор статьи - ты ГНИДА и ПРОДАЖНАЯ МРАЗЬ... Сука ты проклятая, купленная суркисом.