Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1608
2

Виталий МАНДЗЮК: «Сами виновны в поражении»

Защитник «Днепра» - о предстоящей встрече с донецким «Металлургом»

Виталий МАНДЗЮК: «Сами виновны в поражении»
30 серпня відбудеться центральний поєдинок 8-го туру між «Дніпром» та донецьким «Металургом». Перед матчем прес-служба ПЛ зв’язалась із захисником дніпропетровців Віталієм Мандзюком.
 
− Віталію, спочатку про Лігу Європи УЄФА. Чим можеш пояснити невдачу в матчах з «Лехом»?
− У поразці винуваті ми самі. Всі хлопці дуже хотіли перемоги та продовження боротьби за європейський трофей. Однак так і не змогли забити полякам.
 
− Тим не менше, ви програли за сумою двох ігор. Тобто випадковість зменшується. Виходить, що «Лех» сильніший за «Дніпро»?
− З цим твердженням я ніяк погодитись не можу. Все ж схильний вважати, що нам не пощастило: цей швидкий гол у наші ворота у першому матчі. У тій же зустрічі купа моментів біля чужих воріт у другому таймі, жоден з яких не був реалізований. Вдома «Леху» було набагато легше, адже їм треба було лише зберегти здобуте в гостях. Після перерви поляки зовсім окопались на підступах до власного штрафного майданчика. Плюс якість газону була на боці команди, що захищалась. Так, ми програли, і ніяких виправдань я не шукаю. Але все одно вважаю, що наша команда сильніша. Щодо нашого суперника, то, можливо, він і міг би посперечатись в українській Прем’єр-лізі за місце у п’ятірці.
 
− Для «Дніпра» це не перша подібна прикрість у єврокубках…
− Мені некоректно обговорювати попередні сезони моєї команди, адже я сюди прийшов лише взимку. Тепер маємо, як не банально це звучить, зосередитись на іграх національного Чемпіонату. Треба жити сьогоднішнім днем, ще краще зазирати у майбутнє. Повертатись до минулих невдач не бачу сенсу, як би прикро не було за останню невдачу.
 
− Якщо ти згадав про перехід з «Динамо», можеш порівняти колишню та нинішню команди?
− «Дніпро» − більш дружній колектив. Напевне, це пов’язано з меншою кількістю легіонерів. Якщо говорити про силу двох колективів, то думаю − зараз ми аж ніяк не поступаємось «динамівцям».
 
− Продовжуючи паралелі, наскільки відрізняється погляд на футбол у Валєрія Газзаєва та Володимира Безсонова?
− Мабуть, кожний тренер має власне бачення. Обговорювати жодного з них не збираюсь. Просто зараз зі мною наставники можуть поговорити про позицію на полі, про якісь моменти на полі, врешті-решт спитати, як у мене справи вдома, у сім’ї. Нічого цього не було в «Динамо». Там з нами ніхто не розмовляв. Навіть якщо ти зіграв добре один матч, на наступний легко можеш не потрапити у заявку з 18-ти футболістів, причому без будь-яких пояснень причин такого тренерського рішення.
 
− У «Дніпрі» ти граєш на різних позиціях…
− Звичайно, мені більш спокійно та звично грати у центрі. Але якщо мене ставлять на правий фланг, то мені пояснюють, що саме вимагають від мене. Найголовніше − грати. І не просто відбувати номер на полі, а приносити користь команді.
 
− Чи є у «Дніпра» якісь принципові суперники?
− Взагалі вважається, що для «Дніпра» «Металіст», як для «Динамо» − «Шахтар». Але особисто я однаково налаштовуюсь на будь-яку команду. Мабуть, професійне ставлення до своїх обов’язків саме це і передбачає.
 
− Наступна гра з донецьким «Металургом». Охарактеризуй, будь ласка, наступного супротивника «Дніпра»…
− Після гри у Польщі ще не так багато часу минуло. Однак перегляд суперника все ж таки буде. Хоча всі знають один одного і так. Ніколай Костов поставив добру гру своїй команді. Донеччани ніколи просто не б’ють м’яч вперед. Комбінаційна гра «Металурга» викликає повагу. До того ж якнайкраще використовуються фланги. Маємо бути готові до різноманітних дій.
 
− Чи всі зможуть зіграти у понеділок проти «Металурга»?
− Осмару Феррейрі щойно зробили операцію. А Євген Селезньов та Руслан Ротань відбуватимуть дискваліфікацію.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BekXan
Виталий МАНДЗЮК: «Сами виновны в поражении»
Ребята вас должен вести в бой тренер человек ,а ведёт чмо эти поражения уже закономерны....
Leha01
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил