Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2413
0

Стусани в донецьких традиціях

Огляд матчів 5-го туру першості другої ліги у групі Б

Стусани в донецьких традиціях
Металлург-2 - Сталь

ГІРНИК-СПОРТ - ФК ПОЛТАВА - 1:2 (0:1).
22 серпня. 17.00. Комсомольськ. Стадіон «Юність». 1000 глядачів.
Судді: А.Семенов (Дніпропетровськ), А.Дудчик (Чернігів), Ф.Голубєв (Алушта).
Делегат ФФУ: Є.Павленко (Київська область).
Комсомольськ: Шпак, Слива, Кондрашов, Голядинець, Полтавець, Ткаченко (Кондратюк, 85), Папірович (Зубко, 64), Грохотський (Котов, 34, Бахметьєв, 81), Р.Ємельянов, Мазур (Зубчук, 77), Антоненко (Курта, 46).
Тренер: Сергій Мурадян.
Полтава: Скрипник, Новицький, Ф.Ємельянов (Ятленко, 76), Кундель, Зеленевич (Марченко, 56), Батусов (Кобзєв, 79), Поляниця, Фатій, Харченко, Безсалов (Григоренко, 67), Бичков. Тренер: Анатолій Безсмертний.
Голи: Курта (54) — Зеленевич (39), Поляниця (71).
Попередження: Ткаченко (30) — Новицький (26), Фатій (43).

Амбітні земляки з ФК «Полтава» зуміли здобути нелогічну перемогу над комсомольцями. Сказати, що уболівальники були засмучені підсумком матчу, — це нічого не сказати, адже гра забувається, а рахунок залишається.

Фактично перший тайм пройшов у розвідці — були обережними обидві команди. На сьомій хвилині Роман Ємельянов чудово пройшов лівим флангом, але від хвилювання у нього збився приціл, і він запустив шкіряного в небо. Атака полтавців, що виникла за цим, ледве не стала успішною — допоміг форвард гостей: несподівано отримавши сферу практично біля воротарського майданчика гірників, він повторив «подвиг» Ємельянова. А ось на 39-й хвилині, після серії помилок захисту, м'яч закотився у штрафний майданчик, і полтавець Максим Зеленевич вийшов сам на сам з воротарем. Олександр Шпак спробував зіграти на виході, але помилився, і шкіряний опинився у воротах гірників.

Другий тайм разюче відрізнявся від першого: із самого початку всі наче забули про обережність, і динаміка гри почала вражати. Зрештою гірники заробили кутовий, і Сергій Курта, що вийшов на заміну, ударом головою увігнав м'яч у сітку воріт полтавців, зрівнявши рахунок. Варто відзначити, що з його виходом на поле господарі додали в агресії, а сам Курта неодноразово був близький до успіху. Але, як кажуть, не забиваєш ти — забивають тобі. На 71-й хвилині Андрій Поляниця з кутового головою забив другий, відверто кажучи, необов'язковий гол у ворота господарів поля. Олександр Шпак, сподіваючись на захисника, витримав паузу після удару Андрія і, у наслідку, запізнився зі стрибком. М'яч у воротах, рахунок на табло — 1:2. Амбіції ж гірників хоча б зрівняти рахунок загасив голкіпер ФК «Полтава».

Поразка стала тим образливішою для господарів, що арбітри чи не вперше за останні кілька років давали грати, незважаючи на те, хто є номінальний фаворит протистояння.

МЕТАЛУРГ-2 - СТАЛЬ - 1:2 (1:1).
22 серпня. 17.30. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 150 глядачів.
Судді: Д.Козорєзов (Одеська обл.), О.Москаленко (Київ), Д.Бондаренко (Одеса).
Делегат ФФУ: Б.Потапчук (Миколаїв).
Запоріжжя: Басанець, Ульянов, Кравець, Грищук, Дзядевич, Осадчий (Кучук, 72), Тимошков, Зінченко, Тимофєєв, Коньков, Галинський (Юсов, 67).
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Дніпродзержинськ: Карабін, Волошин, Лешко, Ломко, Обревко, Патула (Васильєв, 85), Малиночка (Полуницький, 87), Гаранян (Пономар, 42), Апришко (Куянов, 60), Суспіцин (Шутов, 89), Савченко.
Тренер: Сергій Задорожний.
Голи: Коньков (40) — Савченко (43), Суспіцин (59).
Попередження: Дзядевич (51) — Волошин (25), Лешко (44).
Вилучення: Кравець (73) — Волошин (34).

Проти «сталеварів» із Дніпродзержинська запоріжці, як інформує прес-служба клубу, обрали оборонну тактику. Гості відразу захопили ініціативу у володінні м'ячем, кілька разів серйозно загрожуючи воротам Максима Басанця, але щоразу Фортуна була на боці запорізького голкіпера. Як це часто буває, спрацювало неписане футбольне правило. На 40-й хвилині підопічним Олександра Гуржеєва вдалася швидка контратака, завершенням якої став простріл Альберта Зінченка на Євгена Конькова, капітан завдав точного удару повз воротаря — 1:0.

Щоправда, гості до цього моменту вже шість хвилин грали в меншості. Свою команду підвів Волошин, який одержав друге попередження, як інформує прес-служба клубу, за симуляцію з падінням у штрафному майданчику суперника. Втім, нерівність складів не зашкодила «Сталі» ще до перерви відновити статус-кво — Савченко головою без перешкод замкнув подачу з лівого флангу.

Нічию в Запоріжжі дніпродзержинці однозначно розцінювали як невдачу, а тому в другому таймі, навіть граючи удесятьох, наполегливо йшли вперед. Старання гостей було винагороджено на 59-й хвилині. Суспіцин красивим обвідним ударом поцілив у «дев'ятку» запорізьких воріт. Усі спроби «Металурга-2» якось виправити ситуацію вилилися в кілька напівмоментів біля воріт «Сталі», але загалом були безуспішні. До того ж, на 73-й хвилині арбітр, як інформує прес-служба клубу, склади зрівняв — поле достроково залишив центральний оборонець господарів Ілля Кравець, грубо зігравши проти опонента, виконуючи підкат.

ШАХТАР-3 - КРЕМІНЬ - 5:1 (2:1).
22 серпня. 17.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 100 глядачів.
Судді: О.Головков (Сєверодонецьк), Г.Литвинов, А. Шост (обидва — Луганськ).
Делегат ФФУ: О.Коваль (Одеса).
Донецьк: Гальчук (Крюков, 87), Дяків (Сартина, 20), Імереков (Русанов, 85), Голиков, Ямполь, Причиненко (Вакуленко, 70), Заїка, Нехтій, Караваєв (Насимі, 80), Кисіль (Стебловський,  73),  Акулінін  (Тотовицький, 60).
Тренер: Олександр Фундерат.
Кременчук: Чумак (Олійник, 76), Проненко, Чорномор (Рудик, 75), Нікітін (Дичко, 73), Шаповал, Бородін (Собко, 50), Тининик, Степанчук, Лещенко (Отришко, 76), Борш (Тимченко, 67), Зайко (Радіонов, 70).
Тренер: Юрій Чумак.
Голи: Імереков (7), Акулінін (45), Нехтій (59, 79), Караваєв (72) — Степанчук (30, з пен).
Попередження: Дяків (14), Голиков (49), Вакуленко (83) — Нікітін (32), Чорномор (56).

Донецькому «Шахтарю-3» належало провести непростий поєдинок. Пікантності поєдинку надавало те, що до стартового свистка команди посідали другі місця на початку і на кінці таблиці відповідно. «Кремінь» після четвертого туру йшов у лідерах, поступаючись двома очками лише донецькому «Олімпіку».

Донеччанам, як інформує прес-служба клубу, на сьомій хвилині вдалося реалізувати стандартне положення — після подачі кутового м'яч головою відправив до сітки Імереков. Але ще в першому таймі «Кремінь» відігрався: Сартина зфолив у штрафному майданчику проти флангового півоборонця гостей, а Степанчук з «позначки» переграв Гальчука.

Гол Акулініна на 45-й хвилині дав змогу «Шахтарю-3» піти на перерву, ведучи в рахунку. Леонід протягнув м'яч кілька метрів, змістився в центр — і ефектно спрямував шкіряного в «дев'ятку». А в другому таймі результат було закріплено ще трьома голами. Спершу Нехтій проявив майстерність, перегравши суперника сам на сам, потім Караваєв обігрався з партнером і забив четвертий. Крапку ж поставив ще один гол Нехтія.

ГІРНИК - ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - 4:1 (2:1).
22 серпня. 17.00. Кривий Ріг. Стадіон шахти Жовтневої. 600 глядачів.
Судді: З.Курбанов (Херсон), Р.Калита, А.Єремєєв (обидва—Миколаїв).
Делегат ФФУ: О.Шост (Луганськ).
Кривий Ріг: Гурин, Григорик, Мукан, Кучеренко, Голуб (Христусь, 80), Гвоздевич (Вершинін, 66), Сичов (Грамм, 46), Гончаренко, Большунов (Бука, 73), Пашковський, Коломієць (Кривоший, 77).
Тренер: Геннадій Приходько.
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Доценко (Каноник, 78), Цюпа (Буравльов, 49), Петрович, Сикульський (Гревцов, 27), Швець, Філатов (Омельченко, 61), Ковальов, Казноха (Задоя, 57), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Голи: Кучеренко (54, з пен), Большунов (18), Пашковський (21, 56) — Гунченко (14, з пен).
Попередження:  Мукан (16)—Доценко (58).

ДНІПРО-2 - ОЛКОМ - 1:1 (1:0).
22 серпня. 17.00. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор». 80 глядачів.
Судді: В.Матяш, О.Целовальник (обидва — Донецьк), А.Приймачук (Рівне).
Делегат ФФУ: О.Гуртовий (Харків).
Дніпропетровськ: Юрчук, Пінчук, Махарадзе, Мухін, Забула, Панасенко (Безпалий, 89), Угнич (Катана, 64), Мара-дуда (Пасіч, 80), Авдєєнко, Во-лков (Перебора, 90+3), Довбун (Блінов, 20).
Мелітополь: Середа, Козин, Масюткін, Бугайов, Манаков, Яковенко, Кир'янов, Тарануха (Холодков, 42), Жадан, Мягков (Косяк, 55), Ан.Галушкін (Ткачов, 57).
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Голи: Авдєєнко (16) — Ан.Галушкін (64).
Попередження: Блінов (22), Волков (39), Мухін (57), Катана (65), Марадуда (77) — Яковенко (65), Масюткін (77).

ШАХТАР - ОЛІМПІК - 0:4 (0:1).
24 серпня. 17.00. Свердловськ. Стадіон імені М.Горюшкіна. 1000 глядачів.
Судді: А.Ісаєв, В.Висоцький (обидва — Запоріжжя), Д.Попельницький (Кіровоград).
Делегат ФФУ: С.Найденко (Суми).
Свердловськ: Іванов, Андрєєв, Минка (Штанченко, 57), Савін, Деордиця (Морев, 5, Пономарь, 46, Кошелєв, 76), Коновалов, Реуцький (Гнатюк, 80), Цабріа, Ольхович, Таєчко (Данаєв, 65), Помазанов.
Тренер: Валерій Бермудес.
Донецьк: Левченко (Махарадзе, 90+1), Змієвський, Левицький, Драченко, Ходуля (Коншин, 87), Піднебенний, Валяєв (Уланов, 89), Дорошенко (Чех, 90), Санжар (Головченко, 74), Шаврин (Ареф'єв, 86), Гельзин (Лебідь, 61).
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Гельзин (41, з пен), Піднебенний (56), Головченко (86, 90+3).

Руслан КОХНО, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам
Футбол | 25 апреля 2024, 10:16 1
ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам

Украинский нападающий «Жироны» остается лучшим бомбардиром Ла Лиги

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.