Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
30117
311

Мирон МАРКЕВИЧ: «Не вижу будущего у сборной Украины»

Тренер «Металлиста» объяснил свое решение уйти в отставку с поста тренера национальной команды

Мирон МАРКЕВИЧ: «Не вижу будущего у сборной Украины»
Мирон Маркевич

Головний тренер збірної України Мирон Маркевич розповів про причини, що змусили його піти у відставку.

- Які у вас є підстави звинувачувати федерацію, лише через рішення позбавити дев’яти очок «Металіст», у зв’язку з буцім-то договірним матчем?
- Це перша причина, бо раптово всі стали настільки чесними в Україні, що мені просто сльоза тече. Піймали «Металіст» і зробили з нас невідомо кого. А на мене як на тренера «Металіста», також тінь падає. Тому виходить, що в мене морального права немає тренувати збірну України.

- Наскільки тема договірних матчів і корупції в українському футболі є актуальною та серйозною?
- Вона завжди була серйозною, я напевне більше всіх працюю в Україні і знаю дуже багато. Я намагаюсь бути порядною людиною, правда, не завжди це виходило. Те, що твориться зараз навколо «Металіста», - це просто фарс по указці окремих людей, і я не хочу в ньому брати участь.

- Президент харківського «Металіста» Олександр Ярославський сказав, що ви ухвалювали рішення щодо відставки з посади тренера збірної абсолютно без його порад чи участі. Наскільки ви координуєте свої дії з паном Ярославським?

- Звичайно, я не можу сказати, що він мені наказав кидати збірну. Це питання назрівало вже давно. Все починалось не так як треба: спочатку наче призначили і все добре, але потім з’явилась така тема, як договірний матч «Карпати»-«Металіст». Чомусь вона виникла через два роки, знайшли якусь «ліву» касету… Я себе не почував тренером, а коли приїхав на жеребкування чемпіонату Європи, президент федерації сказав, що він не хотів такого тренера – напевне, тоді мені потрібно було подати у відставку. Але я це тримав у собі, потім зіграли чотири гри, я дивився, аналізував. Я не можу зараз розповісти всі нюанси, тому що це не цікаво, і виглядатиме як виправдання з мого боку. Але повірте мені, коли я робив таку заяву - я знав, що роблю. Я не бачу майбутнього у збірній України.

- Ви не бачите свого майбутнього у збірній, чи майбутнього у збірної України взагалі?
- Я вам кажу як воно є – я не бачу майбутнього взагалі у збірної України.

- Але під вашою орудою збірна України почала грати у цікавий футбол, принаймні не програла жодного матчу.
- Ми з тренерським штабом максимально зробили те, що повинні були зробити. Я порозумівся з тренерськими помічниками, тому що те, як грала збірна України раніше, не всіх влаштовувало, і ми хотіли щось змінити. Наскільки це вдалося – не мені судити, але ми побачили рух вперед. Я думаю, якщо мої наступники продовжать це, то, можливо, щось вийде, але якщо їм не будуть заважати. А я не вірю, що заважати їм ніхто не буде.

- З нашої розмови випливає, що засадничі проблеми українського футболу криються не лише у залаштункових процесах. Проблеми можна було б вирішити, якби не було певних особистих конфліктів, скажімо, між президентом федерації і президентом клубу «Металіст», президентом федерації і президентом клубу «Шахтар»?
- Саме так. Я тренер, це моя робота, і я відповідаю лише за неї. А що там робиться нагорі, хто з ким розмовляє чи не розмовляє, - мене не повинно цікавити. Але я патріот України і я хотів би, що те все відійшло на другий план. Тому що через два роки приїдуть кращі команди Європи, і Україні треба виставити достойну команду. А зараз так виглядає, що ніхто про збірну не думає, і нікому вона не потрібна. Можливо, я своїм рішенням щось зрушу. За чотири місяці я отримав задоволення від роботи зі збірною, це була одна сім’я, панувала прекрасна атмосфера. І цей період я буду згадувати у найкращих своїх думках.

- На вашу думку, запрошення на посаду тренера збірної іноземного фахівця – відомого, вольового, незалежного - допомогло б усунути підводні течії у стосунках між федерацією та клубами і особистими амбіціями певних керівників?
- Я думаю, що він з глузду тут з’їде – будь-який, навіть найбільш титулований.

- Тобто, не зможе працювати в Україні?
- Я знаю, що я говорю. Я вже 27 років тут працюю: з глузду з’їйде той тренер і втече швидше, ніж я.

BBC Ukrainian

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 310
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
igachok777
Киев-Днепр-Львов-АЛКОГОЛЬ!!!!!
igachok777
И у них команда ихняя же
igachok777
Все Харьковчане ГАНДО,,,Ы!!!
igachok777
Сука зачем принимал и Ярик педрила все та к и задумал???
___________________________________________________________
Суркис опять все купил??????????
igachok777
Ныыыыытик!!!!!!!
nacion1981
ВИБАЧТИ АЛЕ ТО ПІЗДЕЦ,ЯКОГО ТИ СЦУКО ТОДІ ОЧОЛЮВАВ ЗБІРНУ!!! сЛІВ ПРОСТО НЕМА
Enso81
Одним словом гавнюк!!!
Buldozer77
Мирон - ти ханжа
viktor112007
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Brian10
davyd2010 — 25.08.2010 17:36

Пока будет Суркис при власти, Украине НИЧЕГО не светит!
___________________________________________________________
Пока будут гавно-тренеры типа Маркевича с упадочно-пессимистическими маразматическими идеями и взглядами то Украине и Металлисту ничего не светит. А Суркис тут не причём. Суркис не Бог что бы он один весь украинский футбол строил
nazgul
Smeenfey
...где у него более нормальные болельщики и работодатель
- Ну да, себя не похвалишь.
davyd2010
Пока будет Суркис при власти, Украине НИЧЕГО не светит!
Lanskoy
Правильно он ушел (или его ушли, пока не разобрался). После такого скандала, действительно, нечего делать в сборной. Тем более, я с самого начала такого мнения, что тренер, чьи достижения не превосходят 3 места в ЧУ, кот. даже Кубок не выигрывал, не должен возглавлять сборную на домашнем чемпионате, где команда перед своими болельщиками должна кровь из носу, но показать достойную игру и результат. Мое мнение - надо было оставить Михайличенко - он команду подбирал и создал коллектив молодых, пробившихся через хорватов и англичан, а то, что они грекам проиграли - после такого чемпионата понятно ежу, что время "фаворитов" и "грандов" закончилось, что теперь любая сборная с поставленной игрой может победить любого гранда.
Любителям Маркевича еще хочу напомнить, как он тонул с Карпатами в первую лигу, как он бежал с тонущего корабля, но Дыминский не позволил ему уволиться и избежать позора. Поступок Маркевича в сборной - примерно из той же серии, только, слава Богу, он рано ушел, еще есть шанс все исправить.
Калитвинцев, конечно, темная лошадка. В серьезном деле, хотя бы в ЧУ, мы его не видели - разве что в Закарпатье вроде, но там у него не было выбора игроков. Зато он побеждал и в Динамо, и на молодежном Евро - а это самое большое достижение украинского футбола после Динамо-99 и Шахтера-09. Так что психология победителя точно присутствует, школа хорошая, достижения есть, поэтому удачи ему и успехов. Появляется надежда на лучшую долю для сборной.
volverine
Да уж, сказал, как отрезал... "немає майбутнього"... но я буду болеть за свою сборную, и надеяться, что он ошибся - пусть он и 27 лет как тренер.
А касательно его ухода... он вроде бы и правильно поступил - но вроде бы и не совсем. Если бы он сказал "Мне мешал тот человек, так и вот так, поэтому я ушёл" было бы очень красиво, а так - не хочет (или не может) конкретно рассказать, кто и когда мешал тренеру работать со сборной - но это проблема всего нашего футбола. "Все играют договорняки" - скажи кто и с кем. "Суркис - всех купил" - кого, почем? "В федерации все непрофессионалы" - кто и в чем выражается. Если бы всеговорили конкретно, а так только "бла-бла-бла, пустое сотрясание воздуха".
donbass81
Гамно а не тренер...
wezom07
- Ви не бачите свого майбутнього у збірній, чи майбутнього у збірної України взагалі?
- Я вам кажу як воно є – я не бачу майбутнього взагалі у збірної України.
Ну да, нам же нужно сразу и в чемпионы...что же делать тренерам сборных Буркина-Фассо или Лихтенштейна? У них вообще шансов нет ни на что - ан нет, тренируются и играют. Нафиг такой тренер - "я боюсь, я немогу"? Металлист по логике такой тоже будет иаксимум вечно 3-й? Маркевича ИМХО перехвалили и перепрославили благодарные за сезон 2008-09 болельщики. С подобным моралным низким настроем человек не должен возглавлять сборную, ибо его позвали на работу чтобы ОН СДЕЛАЛ команду.Удачи Юре Калитвинцеву, он никогда в нытиках не был. Что до исхода ЧЕ для СБУ - меня устроит уже то. что мы на нем играть будем, а то все "великие" тренера и "специалисты" могут только сопли жевать, один Блоха - взял и сделал, что бы там не писали и не говорили - сделал. А Маркевич..надо было или не браться изначально, или тянуть лямку до конца, а так..не по мужски это, слабый он человек, то Горяинов плохой,то еще кто. Зазвездился.
Tetiy
как-то мне Маркевич перестает нравится как человек. Да и в каком это матче сборная заиграла в интересный футбол? Маркевич ничего особо и не сделал для сборной. Как же я хочу, чтобы Калитвинцев добился успеха с нашей командой, а то от Маркевича начинает каким-то старческим маразмом нести.
Smeenfey
vadya-metal
dnako "vtik" so sbornoy tbl to4no ne kak patriot, koim sebya nazval...
_---------------------------
Как патриот Металлиста, где у него более нормальные болельщики и работодатель