Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4778
1

КВАРЦЯНИЙ: «Виграємо декілька ігор та все піде на лад»

«Волынь» – «Шахтер» – 0:1. Послематчевая пресс-конференция

КВАРЦЯНИЙ: «Виграємо декілька ігор та все піде на лад»
Виталий Кварцяный

Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:

- Я чекав, що гра буде такою важкою. Дуже важко мотивувати моїх гравців на гру з командою з низу турнірної таблиці, хлопці думають, що таку команду легко переграти. Ми сьогодні грали проти дуже гарно фізично підготовленої команди, дуже агресивною, яка билась з першої до останньої хвилини. Гравці суперника залишили всі сили, щоб добитись позитивного результату. Ми ж підстроїлись під гру господарів та почали грати за рахунок фізики, вв’язались в битву, тобто не грали в свою гру.

Ми зіграли два різних тайми. В другому таймі ми вийшли більш сконцентрованими, почали контролювати ситуацію та забили, напевне логічно, гол. Ми створили багато моментів та заслужили цей гол. Ми чекали що буде така гра і це заслуга суперника. Волинь дуже гарна команда.

- Чи не здалось Вам, що гол був випадковий?
- В якійсь мірі так. Був якісь відскок, біля м’яча опинився наш гравець та забив закономірний гол.

- Яка установка була на матч?
- В нас завжди тактика одна, контроль м’яча, атакувати та забивати голи, ми не граємо на контратаках.

- Як прокоментуєте відставку Маркевича?
- Без коментарів. Це не наші проблеми.

- Вилучений Кобін буде наказаний клубом?
- Ні, бо він і так наказаний, дискваліфікований на один матч. Всім дякую, удачі вам.


Віталій Кварцяний, головний тренер «Волині»:

- Добрий вечір. Дякую за такі емоції. Стадіон був переповнений – дякую вболівальникам. Я думаю, наша команда заслужила на гарні слова. Сварити можна деяких гравців за якісь незрозумілі помилки. Я казав їм в перерві – дуже багато робите важкої роботи. Але якщо втратите концентрацію, дограєтесь, одна дві помилки і отримаете гол, і вся робота піде дарма. Так і сталось.

Грали непогано, але в кінцівці атаки щось не вистачало. Павлову та Майкону не вистачає якісних флангових навісів, прострілів, а це вина флангових півзахисників. Пічкур старається, робить величезний обсяг роботи, але не витримує такий темп та втомлюється.

В «Шахтаря» дуже організований контроль м’яча. А в нас якась несмілива гра в атаці, погано чіплялись за м’яч, втрачали його в простих ситуаціях. По старанню та по бійцівських якостях мої хлопці виглядали гарно. Але я впевнений, що в нас все наладиться, я бачу, що є бажання – буде і результат. Зараз переживаємо важкий період, образливо, що не набираємо очок. Але будемо надіятись на те, що результат прийде.

- Ви грали сьогодні в два нападника, не ризикували?
- Ми грали в півтора. Завдання в Майкона було таке - допомагати середній лінії. Хотіли грати в 4-4-2, але побачили, що «Шахтар» грає в 4-5-1. І постарались наситити півзахист.

- Ви відпрацьовуєте удари здалеку, ніхто з волинян не бив поворотах навіть з середньої дистанції?
- Після матчу з «Зорею» я дуже багато часу приділяв цьому компоненту гри. Але вони чомусь не били, напевно забули. Важливо інше, бачу, що в команди є бажання. А очки прийдуть. Виграємо декілька ігор та все піде на лад.

- Плануєте підсилюватись?
- Ми ведемо постійну роботу в напрямку селекції. Ви зрозумійте, зараз потрібні гравці, які відразу ж впишуться в командну гру, а таких поки немає.

- Що по Піщуру?
- Будемо чекати дискваліфікації. Там є достатньо проблем.

- Як Ви дивитесь на гру нашого голкіпера? В кожному матчі Ндойє допускає помилки, які коштують очок?
- Мало забиваємо. Шкода футболістів. Втрачається багато сил. Ісса винуватий, треба було брати цей м’яч. Те саме було з «Зорею», «Арсеналом». Гол на його совісті. Але я вірю, що він, якщо буде гарно працювати на тренуванні, слухати, що йому говорять тренери, виросте в гарного воротаря. Ващук непогано організовує захист. Але ж в нас немає таких гравців, як у «Шахтаря», швидко біжать, думають, прийом м’яча, гострі передачі. Їх не можна рівняти з моїми гравцями – вони вартують великих грошей. Наші гравці коштують менше, тому і бігають помаліше. Це те саме, що порівнювати, як їде «Запорожець» і як їде «Мерседесом». Скільки коштує «Запорожець»? А скільки «Мерседес»? Такі речі не можна поєднувати.

Хоча таку гру навіть треба було вигравати ! Я думаю, що декілька років тому нам вдавалось вигравати в «Шахтаря», причому втрата сил була меншою, ніж зараз при поразці. Ми віддали дуже багато сил, бились з першої по останню хвилину.

- Як ви можете прокоментувати відставку Вашого хорошого товариша, Мирона Маркевича?
- Я думаю, що потрібно встановити діалог між ФФУ та Маркевичем. Він не програв жодного матчу. Збірна почала показувати якісний футбол, який приносить результат. Неправильно відірвати такого спеціаліста від роботи, яку він якісно виконує. Маркевич повинен вернутись та залишитись в збірній.

Дякую вам.

Костянтин ДЕМЧЕНКО

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
cdboss
в голі винуватий воротнік,а по воротах цигана треба було бити
бо Пятов не завжди виручає.Удачі Волині