Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
879
0

Сергій СИБІРЯКОВ: «Смуга невдач надто затягнулася»

Півзахисник «Оболоні» - про попередній матч своєї команди проти запорізького «Металлурга»

Сергій СИБІРЯКОВ: «Смуга невдач надто затягнулася»
Сергей Сибиряков (№8) в матче против Кривбасса

«Оболонь» здобула першу перемогу в сезоні 2010/2011. Сталася вона аж у шостому турі, і не вдома, а в Запоріжжі у матчі з місцевим «Металургом». У переможному поєдинку півоборонець Сергій Сибіряков запам'ятався кількома яскравими фланговими проходами, і саме завдяки йому на 62-й хвилині гри зав'язалася атака, яка зусиллями Івана Котенка та Олександра Мандзюка стала голевою. Кияни забили гол, за дві хвилини ще один і у підсумку святкували перемогу, хоч із мінімальним рахунком.

—Сергію, поділися, будь ласка, враженнями від матчу в Запоріжжі?
—Гра була бойовою, адже обом командам дуже потрібні були очки. Удача всміхнулася нам. Смуга наших невдач, щиро кажучи, затягнулася. Ось і у цьому матчі ми створювали голеві моменти, але довго не могли забити гол. Єдина ж провальна гра у цьому сезоні, вважаю, була у нас проти «Дніпра». Дніпряни обіграли нас на класі. Що вдієш, в Україні є три-п'ять команд, які демонструють високий клас і з ними конкурувати дуже важко. Щоправда, вони й самі грають і дають грати. А у матчі з «Металургом» за грою була б справжня бойова нічия. Фортуна нам усміхнулася.

—Після сенсаційної нічиєї з «Динамо» «Оболонь» не могла виграти аж чотири тури. У зустрічі з «металургами» це тиснуло психологічно на гравців?

—Звичайно! Особливо, коли за рахунку 2:0 на останніх хвилинах пропустили гол. «Пожежі» в нашому штрафному майданчику і до того були, а після гола тим більше. Дуже хотіли зберегти переможний рахунок. Ми були у психологічній ямі, і перемога була нам вкрай потрібна. Добре, що врешті-решт усе склалося для нас позитивно.

—У періоді між рахунком 1:2 і фінальним свистком арбітра за рахунок чого вдалося втримати перевагу?

—Нам пощастило. Адже наприкінці матчу нам міг забити Дмитро Невмивака. Напевно, бажання у нас було велике перемогти. Була самовіддача, хлопці боролися до кінця, хотіли віддячити нашим уболівальникам, які приїхали до Запоріжжя підтримати нас.

—Особисто у тебе все у матчі вийшло з того, що хотілося?
—Ні. У цьому матчі я міг віддати більше хороших передач. У фізичному плані мушу трохи додати. Дуже хотів віддати у цьому матчі голеву передачу, адже одне з моїх найголовніших завдань на полі — давати результативні передачі і забивати голи.

—Після цієї перемоги нарешті прийде полегшення?

— Звичайно! Адже команда тепер почуватиметься впевненіше. Ми молодий колектив, оновлений, у нас зараз багато перспективних гравців, які хочуть якомога краще заявити себе на високому рівні. Тренер надає шанс кожному, потрібно лише його використати.

Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Виктор ЛЕОНЕНКО: «Вопрос только в том, продержится ли Усик 12 раундов»
Футбол | 17 мая 2024, 11:20 6
Виктор ЛЕОНЕНКО: «Вопрос только в том, продержится ли Усик 12 раундов»

Бывший нападающий киевского «Динамо» дал прогноз на бой украинца против Тайсона Фьюри

Лунин заинтересовал легендарный клуб и финалиста ЛЧ. Андрею нашли замену
Футбол | 18 мая 2024, 00:28 0
Лунин заинтересовал легендарный клуб и финалиста ЛЧ. Андрею нашли замену

Украинцем интересуются «Милан», «Наполи» и «Боруссия Дортмунд»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.