Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1666
1

Збірна України поступилася Македонії

Українські баскетболісти знов програли в кваліфікації Євро-2011

Збірна України поступилася Македонії
Алексей Печеров

Національна чоловіча збірна України зазнала четвертої поразки в рамках кваліфікаційного турніру до Чемпіонату Європи 2011 року, поступившись на виїзді Македонії з рахунком 55:71 (19:21, 10:14, 12:18, 14:18).

Відкривши рахунок у матчі, гості, які грали без травмованого Сергія Гладира, спробували заволодіти ініціативою, що їм вдавалося лише протягом п’яти стартових хвилин. Однак поступово македонці, підтримувані рідними трибунами, вирівняли гру та вирвалися вперед. Кульмінацією першої чверті став момент на останніх секундах, коли після триочкового Олексія Печерова, який повернув лідерство Україні (19:18), Перо Антіч, у свою чергу, також реалізував неймовірний дальній кидок, встановивши остаточний рахунок дебютної десятихвилинки.

Друга чверть виявилася не надто багатою на події та забиті м’ячі. Команди сконцентрувалися на захисті, набираючи очки переважно зі штрафних, однак і за такої гри Македонія виглядала краще, майстерно витісняючи наших «великих» на периметр, про що свідчить і невтішна статистика – 4/14 двоочкових кидків у виконанні баскетболістів збірної України в першій половині гри. І лише значно кращий відсоток реалізації дальніх кидків (5/6 проти 2/13 у македонців) дозволив підопічним Віталія Чернія піти на велику перерву за шестиочкового відставання – 29:35.

Протягом третьої десятихвилинки господарі збільшили власну перевагу до дванадцяти пунктів – 53:41. Вже на її початку Войдан Стояновскі та Бо МакКалеб, котрий, до речі, другу половину гри провів набагато потужніше, ніж першу, довели рахунок до 39:29. Сергій Ліщук влучним ударом здалеку відіграв три очка, а В’ячеслав Кравцов скоротив відставання до п’яти пунктів. Але Перо Антіч вкотре в матчі зіграв як справжній лідер, реалізувавши триочковий кидок у потрібний момент. Надалі розрив у рахунку лише збільшувався. Не кращим чином баскетболісти збірної України провели й заключний відрізок гри, натомість македонці, спіймавши кураж на фоні величезного національного прапора, який накрив одну із трибун, довели матч до своєї четвертої перемоги в відбірному турнірі.

Найрезультативнішими у складі Македонії стали: Бо МакКалеб – 18 очок + 4 передачі + 3 підбирання + 3 перехоплення, Перо Антіч – 16 очок + 4 підбирання + 3 перехоплення, Тодор Гечевскі – 13 очок + 7 підбирань.

В іншому матчі ігрового дня у групі «В» Великобританія, у складі якої Попс Менса-Бонсу відзначився дабл-даблом (15 очок + 17 підбирань), з великими труднощами обіграла Угорщину – 66:64.

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvurgaft
Ф-фу,повезло еще нам,что британцы вытащили матч.
Следующий тур решающий.Мы принимаем Боснию,а Венгрия-Македонию.Тут и решится,останемся ли мы в "золотой середине" или будем бороться за выживание в следующем году.Обязательно надо выигрывать.Ну и ждать победы от Македонии.