Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1209
0

Володимир ПОЛЯХ: «Хочемо потрапити до першої вісімки»

Головний тренер «Політехніки-Галичини» - про підготовку головної команди до нового сезону

Володимир ПОЛЯХ: «Хочемо потрапити до першої вісімки»
Владимир Полях

– Як сплановано підготовку до сезону?
– Готуємось за планом, який був розписаний ще наприкінці минулого сезону. Минулого тижня приступили до тренувань усі українські гравці, з якими була домовленість і з якими було підписано контракти. А із понеділка до них приєдналася ще й перспективна молодь, яка того тижня із дублюючим складом була на зборі у Криму.
Чекаємо на приїзд усіх іноземних баскетболістів, яких ми запрошували, а із 18 серпня уже команда поїде на збори у Прибалтику – у Литву.

– Надовго?
– Збір у Литві триватиме із 18 по 30 серпня. Там у нас заплановано три матчі, у яких ми досконально будемо уже вивчати тих гравців, яких ми запросили, дивитися на їхні можливості, награвати якісь ігрові зв’язки.
Після того заплановано ще турнір у Польщі – із 9 по 12 вересня. І перед початком чемпіонату плануємо провести міжнародний турнір у Львові.

– А що за турнір буде у Львові?
– Плануємо залучити до нього чотири команди – ще одну українську, польську та одну європейську. Попередні домовленості із цими командами уже є.

– Що було головним при комплектуванні команди?
– У минулому сезоні, коли я команду прийняв, у нас була проблема хороших українських виконавців у достатній кількості. Не було у нас першого номера і серед іноземців, не було у нас хорошого п’ятого і четвертого номерів. Тому, комплектуючи команду на цей рік, ми усе ж таки поставили перед собою завдання взяти п’ять, можливо, шість хороших українських виконавців. Я розумію, що це важко зробити, тому що їх так багато немає, але ми запросили Павла Ревзіна, В’ячеслава Богданова, залишили із минулорічного складу Ярослава Зубрицького. Із нами тренується Дмитро Виноградов і Дмитро Ходов. Тож зараз ми уже маємо п’ятьох українських виконавців. Є у нас попередня домовленість, тобто підписані попередні контракти, і з трьома американськими і одним канадським баскетболістами. Зараз ми працюємо, щоби знайти ще одного гравця.
Тобто, щоб не залежати тільки від іноземних гравців. Ми хочемо мати своїх українських баскетболістів, які теж будуть давати результат і які будуть постійно знаходитися на майданчику, а не просто своїми виходами давати перепочити якомусь іноземцеві.

– Хто із іноземців приєднається до команди?
– Скотт Моррісон – центровий із Канади, американці: Алан Віггінс – четвертий номер, Нік Вільямс – нападаючий на позиції другого номера гравця, який залишився із минулого року, і Рашон Броадус – на позиції плеймейкера – першого номера. Із цими чотирма баскетболістами, як я уже казав, підписані попередні контракти. Вони мають пройти медобстеження, тому що українські гравці уже пройшли його.

– А як щодо молоді, яку виховує клуб і яка грає за дублерів?
– У минулому сезоні ми брали у команду Миколу Полюляка, Єгора Кухарського, Миколу Кавалерідзе і підпускали до основного складу. Перед основною командою стоять досить серйозні і високі завдання. І хотілося б мати серед 12-ти баскетболістів основи двох перспективних молодих гравців. Але таких, які не просто сиділи б 11-им, 12-тим і не мали навіть шансу вийти на майданчик.

– Завдання перед командою стоять високі і серйозні… Вони стосуються кожного із етапів її виступу?
– На першому етапі – це потрапити у ту вісімку, яка надалі буде грати ігри плей-оф, а далі будемо ставити нове завдання. Я не можу зараз сказати, що ми відразу станемо чемпіонами… Але ставити завдання зайняти 10-те місце – це було б теж неправильно. Тому робитимемо усе для того, щоб наша команда таки потрапила до зони плей-оф.

Володимир ВАЦКО, Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Автобус ПСЖ покинул стадион в Дортмунде без Мбаппе. Стала известна причина
Футбол | 02 мая 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ покинул стадион в Дортмунде без Мбаппе. Стала известна причина

1 мая «Боруссия Д» обыграла парижан 1:0 в первом матче 1/2 финала Лиги чемпионов

Клопп может вернуться в Боруссию Дортмунд
Футбол | 02 мая 2024, 22:26 4
Клопп может вернуться в Боруссию Дортмунд

Тренер «Ливерпуля» может занять руководящую должность в немецком клубе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.