Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2084
0

Ну, «сталевари», з першою!

Огляд матчів 4-го туру другої ліги у групі Б

Ну, «сталевари», з першою!

КРЕМІНЬ - МЕТАЛУРГ-2 - 4:0 (3:0).
14 серпня. 18.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 2000 глядачів.
Судді: М.Кривоносов, В.Куцев (обидва — Київ), О.Целовальник (Донецьк).
Делегат ФФУ: І. Якубовський (Київ).
Кременчук: Чумак (Олійник, 62), Проненко, Чорномор, Нікітін (Дичко 58), Рудик, Місяйло (Радіонов, 70), Собко (Отришко, 76), Бородін (Тининик, 46), Степанчук (Лещенко, 46), Борш (Тимченко, 46), Зайко.
Тренер: Юрій Чумак.
Запоріжжя: Шевченко (Басанець, 36), Ульянов, Бондаренко (Невмивака, 11), Дзядевич, Грищук (Колмогорцев, 30, Павук, 57), Осадчий, Тимошков, Зінченко, Тимофєєв (Мелконян, 70), Коньков, Охріменко (Юсов 46).
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Борш (19), Собко (33), Степанчук (43), Чорномор (79, з пенальті).
Попередження: Юсов (64), Ульянов (76).

Поєдинок зумовив особливе хвилювання у головного тренера «Кременя» Юрія Чумака. Наставники команд, коли грають з явним аутсайдером, особливо переймаються, аби чого не сталося непередбаченого. Глядачі ж були повністю впевнені в перемозі своєї команди. Минулий сезон став тому підтвердженням. Команда рівно провела весь чемпіонат, і перші матчі нинішнього сезону доводять, що курс у «Кременя», як і раніше, — перша ліга. Питання зі стадіоном нібито може вирішитися найближчим часом.

Господарі активно задіяли лівий фланг атаки, де повна свобода дій була надана оборонцеві Євгену Проненку. Кожне його залучення до атаки несло в собі потенційну загрозу воротам гостей. Саме Проненко на 19-й хвилині навісив на Борша, той зряче перекинув м'яч через воротаря, що рано підстрибнув, встиг оббігти його і закотити м'яч у ворота.

Після того, як господарі перевели подих, активність у їхніх діях знову поновилася. Віталій Собко, зігравши в «стінку» з Андрієм Місяйлом, увійшов до штрафного майданчика і, наче вмілий, спрямував м'яч, як кулю до лузи, точно в нижній кут воріт.

Заміна воротаря не врятувала «Металург-2» від подальших неприємностей. Максим Басанець, як і його колега по амплуа, двічі діставав м'яч із сітки своїх воріт. Наприкінці тайму найкращий бомбардир команди Степанчук збільшив свій голевий реєстр, забивши третій гол за чотири матчі.

Другий тайм прогнозовано був менш цікавим. Усі розуміли, що в цьому матчі все вже вирішено. І лише після 70-ї хвилини господарі згадали про глядачів і стали по-справжньому створювати загрози воротам суперника. А потім воротар заробив пенальті, збивши когось із гравців «Кременя», а Ігор Чорномор не залишив йому жодних шансів на порятунок.

Гості мали можливість забити гол у вже доданий арбітром час. Господарі в очікуванні фінального свистка поблажливо спостерігали за просуванням до воріт Дмитра Юсова і дозволили йому завдати небезпечного удару з-за меж штрафного майданчика. Голкіпер «Кременя» був напоготові та забрав м'яч.

СТАЛЬ - ДНІПРО-2 - 2:0 (1:0).
14 серпня. 17.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 600 глядачів.
Судді: В.Чернишов (Кременчук), С.Толмачов (Маріуполь), В.Федунець (Тернопіль).
Делегат ФФУ: В.Тимофєєв (Маріуполь).
Дніпродзержинськ: Карабін, Волошин, Лешко, Полуницький, Обревко, Передистий (Васильєв, 46), Патула (Ломко, 90), Малиночка (Шутов, 73), Апришко (Скарлош, 64), Суспіцин (Пономарь, 63), Савченко.
Тренер: Сергій Задорожний.
Дніпропетровськ: Юрчук, Пінчук, Махарадзе, Мухін, Забула, Г.Пасіч (Кишницький, 52), Угнич (Безпалий, 87), Катана (Волков, 58), Блинов (Є.Пасіч, 42), Панасенко (Клименко, 73), Авдєєнко (Перебора, 78).
Голи: Апришко (34), Шутов (90+3).
Попередження: Шутов (86) — Махарадзе (68).

Те, чого чекали від «Сталі» вболівальники ще тиждень тому в поєдинку проти мелітопольського «Олкому», сталося в матчі з «Дніпром-2» — «сталевари», нарешті, здобули першу перемогу в сезоні. Але не обійшлося і без негативу — стало відомо, що не зможе впродовж деякого часу виходити на поле нападник Денис Бережний, який зазнав травми на розминці перед грою минулого туру. Не потрапив у заявку і півзахисник Віталій Куянов, до якого, схоже, накопичилося багато претензій у тренерського штабу «Сталі». В результаті перший поєдинок за дніпродзержинську команду провів форвард Сергій Савченко, який перейшов до «Сталі» в міжсезонні з ФК «Суми». Відзначимо, що Сергій в цілому з грою попереду впорався, неабияк потріпавши оборону молодих дніпропетровців.

Матч почався під диктовку досвідченіших господарів, які виглядали краще за дніпропетровську команду впродовж усього поєдинку. На 34-й хвилині стрімка атака «Сталі» завершилася подачею з правого флангу Олександра Обревка на Євгена Апришка і останній, вибігши з-за спин захисників, ударом сходу метрів з одинадцяти влучив у ціль, відправивши м'яч до верхнього кута воріт. У Валерія Юрчука шансів допомогти своїй команді, скажемо відверто, було небагато. Красиву комбінацію бурхливими оплесками вшанували прихильники команди господарів.

На початку другого тайму «Сталь» отримала право на пробиття штрафного, який було призначено в двадцяти метрах від воріт. Роман Малиночка влучив у поперечину. На 74-й хвилині після подачі кутового Денис Пономар, який вийшов на заміну, підрізував м'яч у сітку, але влучив у хрестовину воріт.

Зусилля «Сталі» в другій половині зустрічі були винагороджені на третій компенсованій хвилині — Олег Шутов, миттєво відгукнувшись на передачу Андрія Скарлоша, зблизька спрямував м'яч у ближній кут воріт, після чого відсвяткував гол з фан-сектором «Сталі», який знаходився поруч.

ОЛІМПІК - ГІРНИК-СПОРТ - 3:0 (0:0).
14 серпня. 18.00. Донецьк. С/К «Олімпік». 400 глядачів.
Судді: Г.Литвинов (Луганськ), С.Шлончак, В.Шлончак (обидва — Черкаська область).
Делегат ФФУ: О.Латоша (Мелітополь).
Донецьк: Левченко, Змієвський, Левицький, Коншин, Ходуля (Тарнов, 62), Піднебенний (Головченко, 80), Дорошенко (Уланов, 86), Валяєв (Лебідь, 78), Санжар (Драченко, 83), Шаврин, Гельзин (Ареф'єв, 60).
Тренер: Ігор Петров.
Комсомольськ: Шпак, Полтавець, Кондрашов, Голядинець (Зубко, 76), Ткаченко, Крутенко (Дігтяр, 66), Папірович, Грохоцький (Скочеляс, 46), Ємельянов, Мазур (Антоненко, 71), Малюк.
Тренер: Сергій Мурадян.
Голи: Ареф'єв (75), Шаврин (82), Лебідь (90).
Попередження: Коншин (52), Ходуля (65) — Кондрашов (57).

Перша загроза воротам суперників виникла, як інформує прес-служба ФК «Олімпік», на п'ятій хвилині, коли Віктор Мазур вийшов на вбивчу позицію і завдав удару по воротах. Проте Левченко господарів виручив. Гості швидше переходили від оборони в атаку, а коли втрачали м'яч у центрі поля, то миттєво навколо гравця донецької команди виникали двоє, а то й троє гравців суперників, які перекривали усі можливі шляхи для продовження атаки.

Щоправда, донеччани могли розпечатати ворота «гірників» уже в першому таймі. Та Шаврин після скидки «шкіряного» головою від Дорошенка, перебуваючи на лінії воротарського майданчика, не влучив по м'ячу.

Ледве почалася друга половина гри, як Піднебенний накрутив своїх опонентів, увірвався до штрафного майданчика і впав. Але, як інформує прес-служба клубу, впав так картинно, що арбітр на це падіння не зреагував. Втім, як і не показав «жовтої» за симуляцію. Потім Дорошенко зі штрафного спрямував м'яч повз стінку і повз воротаря, але від зіткнення з м'ячем задзвеніла стійка. Щоправда, і гості незадовго до цього в особі Романа Скочеляса перевірили на міцність поперечину донецьких воріт. А потім настала 73-а хвилина матчу. Атака гостей захлинулася на підступах до штрафного майданчика «Олімпіка». Роман Санжар побачив Ареф'єва, який почав набирати швидкість, і зробив вивірену діагональ метрів на сімдесят. Віктор, хоч і не мав спринтерських якостей, за рахунок досвіду обіграв свого опікуна і, не зближуючись з воротарем, пробив точно в праву від себе «дев'ятку». Відзначимо, що найкращий в історії клубу бомбардир майже півроку не забивав.

Другу результативну атаку розпочав, як інформує прес-служба клубу, Тарнов. І, коли здавалося, що вона вже захлинулася, стався новий закид м'яча в штрафний майданчик «гірників». Лебідь перевів його далі вздовж лінії воротарського майданчика, а там ніким не прикритий Шаврин головою прокинув снаряд повз воротаря.

Третій м'яч під завісу поєдинку провів Валерій Лебідь. Його прохід і удар метрів з двадцяти п'яти застав зненацька і захисників, і воротаря гостей.

ФК ПОЛТАВА - ШАХТАР-3 - 2:2 (0:0).
14 серпня. 17.00. Полтава. Стадіон «Локомотив». 600 глядачів.
Судді: О.Драчов (Київська область), Л.Харко, В.Журибіда (обидва — Луцьк).
Делегат ФФУ: О.Смиченко (Кіровоград).
Полтава: Збарах, Бичков, Новицький, Поляниця, Харченко (Григоренко, 46), Кундель, Ємельянов, Фатій (Марченко, 46), Батусов (Кобзєв, 36), Безсалов, Зеленевич.
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Голи: Поляниця (54), Кундель (82) — Караваєв (48), Тотовицький (65).
Попередження: Ємельянов (81), Кундель (89) — Малишев (41), Причиненко (57), Кулач (90).

ОЛКОМ- ГІРНИК - 1:1 (0:1).
14 серпня. 17.30. Мелітополь Стадіон «Спартак» ім. О.Олексенка. 1 500 глядачів.
Судді: Р.Калита (Миколаїв), І.Жосан, І.Пасхал (обидва — Херсон), А.Ісаєв (Запоріжжя).
Делегат ФФУ: В.Шеховцов (Донецьк).
Мелітополь: Середа, Бугайов, Козин, Масюткін, Манаков, Яковенко (Холодков, 67), Косяк, Тарануха (Кир'янов, 58), Мягков (Ар.Галушкін, 77), Жадан, Ан.Галушкін (Ткачов, 77).
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Кривий Ріг: Гурин, Мукан, Павлов, Кучеренко, Григорик, Гвоздєвич (Вершинін, 69), Гончаренко (Ілюхін, 86), Сичов, Большунов, Пашковський, Коломієць (Щербаков, 64, Бука, 90). Тренер: Геннадій Приходько.
Голи: Пашковський (23), Масюткін (75).
Попередження: Щербаков (73), Гурин (75), Григорик (79), Масюткін (83), Кучеренко (90).

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - ШАХТАР -0:1 (0:1).
14 серпня. 17.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 200 глядачів.
Судді: А.Єремєєв (Миколаїв), В.Сухін (Одеса), Д.Корабльов (Керч).
ДелегатФФУ: Ю.Левчук (Полтава).
Маріуполь: Зінченко, Оберемок (Казноха, 78), Доценко, Цюпа, Петрович, Сикульський, Швець, Філатов (Омельченко, 57), Ковальов, Гревцов (Музика, 46), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Андрєєв. Коновалов, Минка, Сірий (Морев, 90+3), Ольхович (Реуцький, 84), Пономарь (Деордиця, 90+1), Помазанов (Тиєчко, 70).
Тренер: Валерій Бермудес.
Гол: Кошелєв (41).
Попередження: Оберемок (9), Доценко (89) — Помазанов (18), Штанченко (42), Ольхович (83).


Валерій ЗУБЕНКО, Олександр ГОРБАЧОВ, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.