Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2485
4

Громили аутсайдерів

Огляд матчів 4-го туру другої ліги у групі А

Громили аутсайдерів

ДЕСНА - ВЕРЕС - 4:2 (4:0).
14 серпня. 18.00. Чернігів. Стадіон ім.Гагаріна. 1000 глядачів.
Судді: А.Папірович (Хмельницький), М.Миколюк, З.Курбанов (обидва— Херсон).
Делегат ФФУ: В.Їжко (Київ).
Чернігів: Литвин, Гетьман, Єлісєєв, Блавацький (Донець, 70), Гулордава (Рева, 46), Таран (Булкін, 81), Титомир (Орєхов, 65), Велієв, Олійник (Ярошенко, 73), Алаєв (О.Волков, 57). Кожем'яченко (Проценко, 75).
Спортивний директор: ігор Хімич.
Рівне: Печинський, Новосад, Воротеляк, Жук, Котюк, Вознюк (Назарчук, 72), Єфімчук, Оксенюк, Гайдук, Гаврилюк (Фірсов, 83), Любар (Жилінський, 83).
Тренер: Віталій Шевчук.
Голи: Алаєв (8), Кожем'яченко (19, 30, 42) — Гайдук (57), Оксенюк (90+1, пен.).
Попередження: Титомир (10), Кожем'яченко (59), Єлісєєв (68), Орєхов (78) — Любар (8), Оксенюк (31).

У двох турах деснянці зустрічалися з командами, яким, м'яко кажучи, не позаздриш. І свої шість очок вони взяли, здолавши обох суперників з різницею у два м'ячі.

А у першому таймі звітної зустрічі рахунок було доведено до розгромного. Уже в дебюті матчу Алаєв успішно зіграв на випередження і з лінії штрафного майданчика «розпакував» ворота. Родзинкою ж гри став хет-трик Олександра Кожем'яченка, який він встиг оформити до перерви. При цьому, демонструючи своє витончене голеве чуття, нападник двічі спрямовував м'яч у сітку точним ударом головою. Таким чином Олександр довів лік своїх голів у чемпіонатах України до 107. За всю історію «Десни» більше влучень (112) має на своєму рахунку лише Геннадій Горшков — лідер команди у вісімдесяті роки минулого століття.

За іншим сценарієм минув другий тайм. Потрапивши у скрутне становище, рівняни спромоглися пом'якшити ситуацію. І цьому мимоволі посприяв суперник. Наставники господарів поля провели максимально можливу кількість замін. Але гру «Десни» вони по-справжньому не освіжили. Навпаки, ініціативу було втрачено. У свою чергу, молоді гравці «Вереса», попри спеку, продовжували наполегливо боротися, дедалі сміливіше йшли вперед і зрештою їм вдалося відквитати два м'ячі.

Не можна також не відзначити, що у заявці «Десни» на цю гру значився лише один воротар. Напарник Віктора Литвина Ігор Бітів залишив розташування команди. За деякими даними, він вирушив на оглядини в один із клубів вищої футбольної ліги Грузії. До речі, розглядаючи досьє цього футболіста, переконуєшся: йому вдаcться працевлаштовуватися, а ось грати... Свого часу він так і не відстояв жодного календарного матчу за київську «Оболонь», «Кримтеплицю» з Молодіжного, дніпродзержинську «Сталь»...

ЕНЕРГІЯ - МФК МИКОЛАЇВ -1:0 (1:0).
14 серпня. 18.00. Нова Каховка. Стадіон «Енергія». 3050 глядачів.
Судді: О.Павлінов, Д.Бондаренко, Д.Козорезов (усі — Одеса).
Делегат ФФУ: О.Литвиненко (Київ).
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятьєв, Гурин (Філіппов, 88), Батраченко, Ленський, Вад. Кучеревський, Білоусов (Швей, 76), Цой (Михайлов, 86), Манасян (Турський, 90+3), Фальковський. Запасні: Касперович, Кирик, Колесник. Тренер: Сергій Шевцов.
Миколаїв: Карпов, Бербат (Чаус, 60), Войцеховський, Кузнецов, Іванов, Лук'янов, Бездольний, Маткевич, Родевич (Скороход, 73), Яворський (Білоус, 46), Білий. Запасні: Шилов, Гончаренко, Волков, Гостєв.
В.о.тренера: Руслан Забранський.
Гол: Батраченко (37, пен.).
Попередження: Смирнов (31) — Яворський (32), Лук'янов (39), Білий (39), Бездольний (73).

Уже на перших хвилинах зустрічі миколаївці повели атаки на ворота господарів, намагаючись поставити на місце новачка, що вибився у лідери. Вони змусили оборонятися футболістів «Енергії». І вже спочатку матчу створили кілька небезпечних моментів. Один з них закінчився падінням у штрафному майданчику їхнього форварда Ігоря Бездольного. Гості сподівалися на пенальті, але арбітр зустрічі не побачив у цьому епізоді порушення.

Стримавши натиск суперника, новокаховчани поступово вирівняли гру, і самі стали частіше з'являтися біля воріт миколаївців. В одному з епізодів захисники МФК «Миколаїв» у своєму штрафному майданчику грубо зіграли проти Манасяна. Це сталося на 37-й хвилині. Капітан «Енергії» Батраченко, не залишив шансів воротарю Карпову, реалізувавши пенальті. Повівши в рахунку, новокаховчани продовжували грати розсудливо й уважно в обороні.

Після перерви гра проходила, як кажуть, від штрафного до штрафного. Було багато боротьби, й гості часто переходили рамки правил, за що й отримували «гірчичники» від арбітра. Але до гострих моментів не доходило. Тоді тренер миколаївців провів кілька замін. Найвдалішим був вихід Білоуса, який загострив атакувальні дії гостей. Особливо запам'ятався його рейд через усе поле й удар по воротах. Голкіпер «Енергії» Холоша таки відвів загрозу від своїх воріт. Надалі цього форварда почав персонально опікувати Білоусов. І небезпека від дій Андрія зникла. Потім міг відновити рівновагу Чаус, але із зручної позиції пробив над поперечиною.

Були моменти й у господарів. Цой, накрутивши в штрафній гостей двох захисників, пробив у дальній кут. Але м'яч пролетів поруч зі стійкою. А Фальковський після небезпечного прострілу не влучив по м'ячу, перебуваючи проти воріт.

Наприкінці зустрічі відбувся неприємний інцидент. Футболісти «Енергії» побачивши, що один з футболістів, зазнавши травми, лежить на газоні, вибили м'яч за бокову лінію. Після надання йому допомоги, миколаївці вчинили неспортивно, не віддавши м'яч, як належить, супернику. А скориставшись ситуацією, вивели Бездольного на вдалу позицію. Ігор, на щастя господарів, не влучив у ворота. Виник невеликий інцидент між гравцями команд, під час якого близько сотні миколаївських ультрас рвонули на доріжку стадіону, намагаючись прорватися на поле. Новокаховській міліції довелося докласти багато зусиль, аби відтіснити їх спочатку до трибуни, а потім локалізувати завзятих фанатів і навести лад.

СКАЛА - ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - 0:0.
14 серпня. 17.00. Стрий. Стадіон «Сокіл». 1500 глядачів.
Судді: М.Чос, В.Новохатній, Є.Яковлєв (усі — Київ).
Делегат ФФУ: В.Бурмич (Хмельницький).
Моршин: Михалевич (Шпук, 90+3), Коропецький, Рустамов (Антонів, 67), Сухоцький, Білий (Кміть, 80), Бутрак (Ю.Мазур, 70), Сиващенко, Лобцов (Василів, 74), Єрмаченко (Ширай, 73), Гончарук (Лавринок, 77).
Тренер: Іван Бубіс.
Одеса: Ганєв, Бабенцов, Бобко (Іванов, 89), Колода (Галаган, 18), Саливон, Сербул, Павлик, Силантьєв (Дудник, 78), Сердюченко (Гуцол, 90+2), Александров (Шульц, 58), Гавриленко (Прохода, 90+1). Запасний: Кліщук.
Тренер: Владислав Зубков.
Попередження: Коропецький (84) — Гавриленко (38), Бабенцов (75).

Зустріч між моршинською та другою одеською командами була першою в історії цих двох самобутніх колективів. Мало того, обидві команди минулого туру програли, отож прагнули реваншуватися перед своїми вболівальниками. Господарі поля вже з перших хвилин взяли контроль над м'ячем і провели низку небезпечних атак, проте страж воріт гостей був на висоті. На 12-й хвилині Коропецький втратив відмінну нагоду вивести свою команду вперед. Непогані моменти для взяття воріт мав Бутрак, проте у завершальній стадії його підводила точність ударів. На 36-й хвилині вже гості могли вийти вперед, коли Силантьєв ударом з шести метрів упритул розстрілював Михалевича. Але кіпер моршинських воріт зумів відбити м'яч на кутовий. За п'ять хвилин гості провели швидку контратаку, яка мало не завершилася взяттям воріт.

Після відпочинку гравці ФК «Скала» прагнули якнайшвидше відзначитися у цій зустрічі, проте шкіряна куля відверто не йшла у ворота одеситів. На 53-й хвилині Єрмаченко обіграв двох захисників гостей і з гострого кута небезпечно пробив, проте м'яч пролетів поруч з правою стійкою воріт. Хвилин за десять Лобцов увірвався у штрафний майданчик суперників і без підготовки пробив, проте цей удар не застав зненацька стража одеських воріт. Надалі господарі продовжували атакувати, а гості — вміло оборонятися. Проте ніяких дивідендів жодній з команд це не принесло. У підсумку бойова нічия — 0:0.

ПФК СУМИ - ЄДНІСТЬ - 1:0 (0:0).
14 серпня. 18.30. Суми. Стадіон «Ювілейний». 3000 глядачів.
Судді: І.Бондар, О.Марчик (обидва — Київ), О.Холодинський (Харків).
Делегат ФФУ: О.Гуртовий (Харків).
Суми: Козаченко, Можаєв, Вечтомов, Бурдіян, Салатін, Ратушняк, Войтович, Бусаргін (Пукась, 83), Бундаш (Матлаш, 70), Осадчий (Марченко, 63), Горкун.
Тренер: Ігор Жабченко.
Плиски: Шевченко, Заварін (Комар 46), Влаєв, Лемішевський, Синьогуб, Яворський, Карпов (Шарій, 78), Прима, Ковальчук (Колесников, 80), Марущук, Рудавець (Гричак, 81).
Тренер: Вадим Лазоренко.
Гол: Войтович (62, пен.).
Попередження: Ратушняк (23), Бурдіян (40), Можаєв (52), Матлаш (88).
Вилучення: Ратушняк (66) — Яворський (88).

Ігор Жабченко:
«До нас приїхала організована команда, тому трохи важко було. Дуже спекотно було сьогодні, та і поле не відповідає такому стадіону. Всі ми бачили, скільки браку було в матчі, м'яч постійно підстрибує. Загалом гра була важка, такі матчі теж треба вигравати. Команда гостей вмикає морально-вольові якості, тому не всіх же ми повинні обігравати по 3:0, хоча ми цього прагнемо. Суперники все-таки на нас налаштовуються і ви бачите, що після трьох турів приїжджають і грають організовано, від оборони. Нам є над чим працювати. Команда відразу не будується, хоча ви бачите, що ми намагаємося щось налагодити, намагаємося грати в комбінаційний футбол. Найголовніше, що сьогодні здобули троє очок».

НИВА - БАСТІОН - 2:5 (0:4).
14 серпня. 18.00. Тернопіль. Міський стадіон. 800 глядачів.
Судді: Ю.Синишин, А.Нізола (обидва — Івано-Франківськ), П.Чижевський (Київ).
Делегат ФФУ: Е.Валенко (Львів).
Тернопіль: Мазур (Андрієшин, 46), Грінченко, Орлов, Городецький, Лафазан (Анохін, 39; Мдинарадзе, 89), Ковальов, Пришнівський (Семкін, 81), Довбиш (Грисюк, 69), Остренко (Лема, 90), Розман, Панасюк (Тригуба, 79). В.о.головного тренера: Сергій Шиманський.
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Волчков (Краснянський, 90), Куянов (Шеремет, 79), Лілик (Рудай, 46), Пащенко, Нечипорук (Лужанський, 77), Чавенко, Поляхов (Гайдаржи, 81), Ком'ягін, Белмохтар.
Тренер: Олександр Краснянський.
Голи: Довбиш (46), Ковальов (60), — Орлов (27, у свої ворота), Белмохтар (35, 42, 75), Поляхов (43).
Попередження: Грінченко (8), Остренко (37), Анохін (51) — Лілик (32).

ДИНАМО - РОСЬ - 6:2 (3:0).
14 серпня. 18.00. Хмельницький. Стадіон «Поділля». 2500 глядачів.
Судді: Ю.Суряк (Львів), І.Маковей (Вінниця), А.Дудчик (Чернігів).
Делегат ФФУ: С.Понайда (Львів).
Хмельницький: Козиброда (Стадник, 90), Осокін, Шляховий, Лазар, Черемисін (Беринда, 86), Малицький (Антонов, 84), Шимко (Плосконос, 85), Безвещук, Дехтярук (Муравський, 58), Бортник (Слободян, 46), Лепетун (Мавров, 67).
Тренер: Віктор Муравський.
Голи: Лепетун (7, 13), Шимко (34, 79), Мавров (82), Муравський (90+2) — Кравчук (57, 69).

Віктор МУХА, Олександр КРУПІЦА, Михайло ОЛІЙНИК, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
KPOT1936
Десна уже отхватила помоему в кубке, а бастион не устоял в чемпе. Энергия форевер!
gabin8
Энергия рулит
M-E-S-S-E-R
но фавориты -Десна и Бастион
KPOT1936
Энергия чемпион!