Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
6067
55

Какое отношение к Волыни имеет Зепп Дитрих?

На матче «Арсенала» и «Волыни» был замечен нацистский плакат

Какое отношение к Волыни имеет Зепп Дитрих?
Злосчастный плакат
…Так, я дійсно попрохав на прес-конференції у залі НТК ім. Віктора Банникова (як слушно вказав клубний сайт «Арсеналу»), щоб старший тренер Степан Павлов переповів президентові «Волині» Василю Столяру інцидент з групою фанатів гостей. Власне, порушення стосувалося одного плакату, проте – якого!
Намальований у типово готичному стилі «Лейбштандарт» повернув нас до горезвісного полку Leibstandarte-SS Adolf Hitler, а потім дивізії у складі 1-го танкового корпусу СС — 1 SS-Panzer-Korps «Leibstandarte».
 
Що єднає есесівського ватажка Зеппа Дітриха з прихильниками симпатичної команди на берегах Світязя?
 
Навіть знаючи про шлейф військових злочинів, доведених трибуналом після другої світової війни (британці досі не пробачили загибель 80-ти їхніх полонених, знищених у сараї, куди санітари зносили поранених), я спробував збагнути: яке відношення має елітний підрозділ особистого друга Гітлера – зрештою обергрупенфюрера Зеппа Дітриха – до визвольної боротьби волинян за свободу? Для цього не полінувався передивитися документальну стрічку Боба Карразерса, що досліджує історію згаданої нацистської «охранки», перетвореної на ударний загін спецоперацій.
 
«Волинь» (у світлій формі) та «Арсенал» сперечалися на полі з повагою одне до одного.
 
Так от, шановні друзі, на теренах сучасної України дивізія реально билася конкретно під Харковом упродовж лютого-березня 1943 року. Подейкували, що їхні батальони, озброєні навіть 50-тонними «Тиграми», хвацько воювали також на Курській дузі та в Дюнкерку. І це виявилося куди тяжче, ніж в’їжджати під литаври в Чехословаччину, Голландію чи Грецію. Похід зійшов нанівець у травні 1945-го в Нижній Австрії, де залишки корпусу здалися американцям. Примітно, що сам Дітрих уникнув страти, отримавши 25 років ув’язнення, а насправді провівши за гратами всього-нічого й дожив до 1966-го. Хоча, за скоєні каральні акції улюбленці Генріха Гіммлера мали б схопити куди жорсткіших вироків.
 
Та, мабуть же, прем’єр-лізі, очолюваній Віталієм Даниловим, час замислитися про коріння фашистських проявів на наших стадіонах. Гадаю, цей епізод не повинен кидати тінь на всіх луцьких шанувальників футболу, але має стати пересторогою тим, кому належать футбольні клуби всіх дивізіонів. ФІФА запровадила кампанію «Ні – расизму!». Віриться, Україна адекватно розуміє її суть. Ми проводимо єдиний чемпіонат – від Ужгорода до Маріуполя, від Харкова до Сімферополя. Знаний київський динамівець Володимир Трошкін, делегат ФФУ на матчі, зажадав, аби парубки прибрали неприпустиму агітацію. Тепер важливо не спустити проблему на гальмах. Адже вона, як правило, виливається в хуліганство, й невипадково фанати «Арсеналу» зазнали того ж вечора нападу – ні, не волинян, а когось із місцевих «колег». Мабуть, за те, що симпатики «канонірів» щиро виступають проти будь-яких фобій у нашому футбольному співтоваристві?
 
Евгений Карельский, газета «Новая», Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 55
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
daber
жидка рабіновіча зачепило за живе )))
simm
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
BekXan
Заставить сожрать этот плакат тех фанов!!!!!!!!
GraysonPierce
Згоден
хоч сам з Луцька
Pavlovo.Pole
Можно оштрафовать клуб тысяч на 5 бакинских. Желание фанов гадить своим кумирам сразу же поубавится ...
romion84
Я з Луцька...і реально 99,99% волинян засуджують прояви фашизму-расизму...Сталінізм також треба засуджувати... Україна має бутинормальною демократичною європейською країною, а не фашистсько - радянськюо...Хто проти???
megaLeoN
2daber — 17.08.2010 14:14
ты предлагаешь действовать такими жде методами?
оригинально было бы обрисовать свастикой Лабораторный переулок или написать три большие буквы AFA на Главпоштамте...
прежде чем постучать по клаве напряги мозги...
fairplay
Идиоты мля..
Только недавно смотрел фильм об из злодеяниях в Западной Европе. Бытует также мнение, что их пичкали какими-то калёсами, чтобы всё было пофигу, т.к. нормальные люди того творить не могли.
У нас на харьковщие эта известная личность тоже проявила себя. Совершив резкий бросок по тылам противника вывела из окружения целую дивизию.
lutsk01
Это наверна от суперфана "Волыни")))У него погоняло просто "фашист", вот он типа в тему принес с собой баннер)))
daber
да я не радуюсь, просто констатую факт
фашизм це гумно
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
Дебила ёпт!
JIecHuk (Одесса)
2 romion84,та никто не против.Я только "за".Только вот одно "но".На востоке и юге Украины про Сталина никто не упоминает и СССР давно забыли.А западники постояно орут про своего "героя",который с фашистами был за одно.И вот тебе еще один наглядный пример.И откуда у вас столько нацистов???
Aesir
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Aesir
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Aesir
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
stasonktu
Бэндэры они и в Африки бэндэры...
Aesir
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
daber
угу... кричать фашисти фашисти, а самі своєю сраною анти-фа засрали всю стАліцу... Антіфа - ще гірше ніж просто ФА, ги ги
Aesir
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
daber
угу, їм можно всьо! а ми фашисти - на своїй же землі