Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 03 октября 2023, 16:42
1758
5

Легендівки - у Лізі чемпіонів

Стартував черговий розіграш Ліги чемпіонів серед жіночих команд

| Обновлено 03 октября 2023, 16:42
1758
5
Легендівки - у Лізі чемпіонів
Легенда Чернигов

Стартував черговий розіграш Ліги чемпіонів серед жіночих команд, у якому виступить і чернігівська «Легенда-ШВСМ», а також — у складі підмосковної «Росіянки» та пермської «Звєзди-2005» — семеро колишніх футболісток нашої команди.

Розіграш розпочався з відбіркових турнірів (сім груп по чотири команди в кожній). Вони проходили з 5 по 10 серпня. У цих змаганнях узяли участь і дві наші співвітчизниці — воротар Ірина Зварич і півзахисник Тетяна Чорна, котрі захищають нині кольори срібного призера чемпіонату наших північних сусідів — «Росіянки». Розгромивши господарок турніру — хорватський «Осіак» (5:0), а також ірландський «Сент-Френсіс» (аж 9:0), футболістки з Красноармійська ще за тур до фінішу практично забезпечили собі вихід у наступний змагальний етап. Однак, продемонструвавши атакувальний порив і у завершальній зустрічі, вони перемогли португальську «Джембру» з рахунком 4:1. А виводила команду на поле Ірина Зварич.

В інших групах перші місця посіли «Дуйсбург-2001» (Німеччина), «Евертон» (Англія), «Брондбю» (Данія), «Аполлон» (Кіпр), «Жювіз І» (Франція), «Бардоліно» (Італія). До наступного етапу також пройшли «Брейдаблік» (Ісландія) та КРКА (Словенія), які показали найкращі результати серед команд, що посіли другі місця. Відтак ті, хто подолав бар'єр відбіркового раунду, приєднаються в 1/8 фіналу до 23 команд із більш високим рейтингом. На цьому етапі долучаються до боротьби й чинні чемпіони України та Росії.

Відзначимо, що «Легенда» гратиме у клубному чемпіонаті Європи вже вчетверте. Раніше у цих рамках вона провела 12 матчів, з яких шість виграла, один звела унічию і п'ять програла. Команда, яка у міжсезоння підсилилася, не втратила у шести календарних матчах національного чемпіонату-2010 жодного очка. А ось у фіналі Кубка України, вкотре зустрівшись зі своїм «вічним» конкурентом — харківським «Житлобудом-1», поступилася.

Що ж стосується «Звєзди-2005», яка, до речі, торік була фіналісткою Ліги чемпіонів, то насамперед хочеться наголосити: її щойно очолила наша співвітчизниця. «Звєзда-2005» оголошує про розірвання контракту з головним тренером Шеком Борковським. «Причина — незадовільні спортивні результати команди, — йдеться в офіційній заяві футбольного клубу. Виконуючою обов'язки головного тренера призначено екс-гравця клубу, капітана команди, триразову чемпіонку Наталію Зінченко».

Як повідомив президент ФК Геннадій Шилов, таку пропозицію було зроблено Наталії ще два місяці тому, коли, за рекомендацією лікарів, вона вирішила завершити ігрову кар'єру. Принагідно зауважимо, що Зінченко, котра свій шлях у професійному футболі починала у «Легенді», була однією з перших українських легіонерок у російському чемпіонаті. Вона сім разів виборювала звання чемпіона цієї країни. І водночас упродовж багатьох років залишалася серед лідерів збірної України.

Звісно, очоливши «Звєзду-2005», молода наставниця особливо розраховує на підтримку української «діаспори» . А їх, колишніх легендівок, п'ятеро — Надія Баранова (капітан), Віра Дятел, Дарина Апанащенко, Олена Ходирєва та Ольга Бойченко. До речі, дві останні дозаявлені за пермську команду зовсім недавно. А хіба зараз, коли грядуть єврокубкові баталії, вони не потрібні були й самій «Легенді»?

Жеребкування 1/16 фіналу буде проведено 19 серпня. На цьому і на наступних етапах Ліги чемпіонів переможниці визначатимуться за підсумками двораундових протистоянь.


Віктор МУХА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин получил высокое признание за невероятный перфоманс в игре с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 10:51 2
Лунин получил высокое признание за невероятный перфоманс в игре с Ман Сити

Украинец попал в символическую команду недели Лиги чемпионов от WhoScored и SofaScore

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudya
Darinka — 13.08.2010 19:45
Дашка, евроспорт время от времени показывает. Весной сам пару матчей видел
Rastatorba
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
super_agent_2008
Вот йолки палки!!! Женский футбол, пляжный, юношеский, паралимпийский.... ВСЕ играют нормально кроме основной сборной)
Darinka
Прикольненько!Ещё ни раз не видела ЛЧ среди женских клубов!
хмм...мабуть и не увижу... :/ Разве что в инете покажуть.
terentyev2010
Вперёд, "Легенда"! Вперёд, к победе!!!