Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2295
2

Из 32-х тренировочных баз в Украине готовят только 9

Стадионы строим, а как же базы?

Из 32-х тренировочных баз в Украине готовят только 9
Евро-2012

Згідно з вимогами УЄФА Україна має підготувати 32 тренувальні бази до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012. До Програми з підготовки до Євро включено заходи з підготовки 22 тренувальних баз. На 20 базах уже мали б розпочатись роботи, проте готуються до чемпіонату лише 11. Щодо двох з них Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту не має інформації про стан робіт, а на дев’ять інших спрямовано лише 14,8% запланованих коштів.

Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Рахункової палати.

«З вини міністерства у 2008-2009 роках неосвоєно 63,7 млн грн затверджених бюджетних коштів та залишились нереалізованими дві постанови Уряду, якими виділено 58,4 млн грн Стабілізаційного фонду на будівництво і реконструкцію спортивних баз. Крім того, 5,1 млн грн, спрямованих на підготовку двох баз, включених до Програми з підготовки Євро-2012, через безконтрольність з боку міністерства витрачено з порушенням норм чинного законодавства», - йдеться у висновку Колегії Рахункової палати за результатами перевірки використання державних коштів на створення і розвиток матеріально-технічної бази спорту в Україні, в межах якої проконтрольовано виконання заходів з підготовки тренувальних баз до фінальної частини Євро-2012.

Крім того, аудитом встановлено, через те, що у 2009 році з Програми підготовки до Євро вилучили будівництво спортивної бази у селі Гореничі Київської області, де планувалося розмістити лабораторію Національного антидопінгового центру, виник ризик невиконання вимог УЄФА. «Адже сьогодні питання пошуку нового місця для розміщення лабораторії взагалі випало з поля зору структур, відповідальних за підготовку до Євро-2012. Ця проблема актуальна ще й тому, що міжнародна акредитація, за стандартами Всесвітнього антидопінгового агентства, триває 1,5-2 роки, а до чемпіонату залишилося менше двох років», - йдеться у повідомленні.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bambarbiya11
постройте в Трускавце 6-7 полей и поселите туда 12 команд тай все))...
а еще половину на буковеле))
kiruxa_y
еще один бок ... надо убирать бока ...