Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2560
3

То тут, то там - прогрес...

Новини Євро-2012

То тут, то там - прогрес...
Евро-2012

Телетрансляції

Телеканал «Інтер» придбав ексклюзивні права на пряму трансляцію в Україні футбольних матчів національної збірної, які відбуватимуться до початку Євро-2012. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Першим поєдинком, який показав «Інтер», була товариська гра збірних України і Нідерландів, що пройшла вчора, 11 серпня, на донецькій «Донбас Арені» (початок трансляції був о 20:50). Коментував матч Ігор Циганик.

Нагадаємо, що раніше матчі відбірного циклу чемпіонату світу-2010 в ПАР за участі національної збірної транслювала ТРК «Україна». Матчі плей-офф між командами України та Греції показував «Перший національний».

Дороги

2010 року в Україні мають здати в експлуатацію 720 кілометрів доріг, які є частиною головних українських транзитних шляхів. Про це під час зустрічі із Президентом України Віктором Януковичем сказав голова Державної служби автомобільних доріг Володимир Демішкан.

За словами останнього, планові заходи з будівництва та реконструкції дорожнього покриття на 2010 рік перегукуються з програмою підготовки країни до Євро-2012.

«Уже 2010 року ми плануємо здати в експлуатацію 720 км доріг. До того ж, це головні напрямки наших транзитних шляхів. Йдеться, зокрема, про автомагістраль Київ — Львів (60 км з 240 км буде здано в експлуатацію до Дня Незалежності), об'їзну дорогу навколо Луганська, будівництво якої планується завершити у жовтні. Кілька днів тому завершилося спорудження другої черги об'їзду навколо Чернівців», — повідомив Володимир Демішкан.

Окрім того, за словами голови Державної служби автомобільних доріг, цього року буде здано в експлуатацію 100 км об'їзної дороги навколо Харкова, що є дуже важливим у контексті підготовки до Євро-2012. «Роботи ведуться надзвичайно потужно. Працюємо майже 24 години на добу», — відзначив пан Демішкан.

Керівник Держслужби автодоріг також доповів Президентові, що через три місяці планується завершити будівництво шляхопроводу в Жулянах. «Це надзвичайно важкий об'єкт, але ми все спланували, і його буде цього року здано в експлуатацію», — резюмував Володимир Демішкан.

Апетити Донецька

Донецьк має намір провести 2014 року чемпіонат світу з легкої атлетики серед юніорів. Про це під час прес-конференції, яка відбулася минулої неділі в Києві, повідомив президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Ламін Діак. Спортивний високопосадовець мав зустріч з віце-прем'єр-міністром України Борисом Колесніковим, під час якої вони обговорили питання підготовки до Євро-2012, а також можливого проведення в столиці Донбасу легкоатлетичного юніорського чемпіонату світу.

За словами президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, наразі в Донецьку побудовано найсучасніший стадіон у країні, а до Євро-2012 місто підготує усю необхідну інфраструктуру. Усе це, на думку Сергія Бубки, дасть змогу прийняти в місті юніорський легкоатлетичний чемпіонат світу.

Як зазначив президент Національного олімпійського комітету України, нашій країні необхідно підготувати відповідного листа, в якому висловлюватиметься бажання організувати в себе чемпіонат. Лише після цього ми маємо подавати конкретні пропозиції. За словами Сергія Бубки, на проведення змагань буде потрібно 3-4 мільйони євро. Країну та місто, які прийматимуть легкоатлетичний світовий чемпіонат, визначатимуть наступного року.

Банери

З метою підготовки громадськості міст України, які прийматимуть Євро-2012, цього тижня у Харкові стартувала іміджева кампанія — по всьому місту розміщене 15 білл-бордів, присвячених проведенню в Україні чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це повідомляє міський департамент сім'ї, молоді, спорту і підготовки до Євро-2012.

Іміджеві банери, на яких зображено комбінований логотип, де поєднуються офіційна емблема Євро-2012 та символ приймаючого міста, розташовані в наступних місцях:

—пр. Гагаріна — вул. Портова;
—пр. Гагаріна, 183;
—вул. Вернадського — вул. Нетеченська (напрямок до центру);
—вул. Вернадського — вул. Нетеченська (напрямок від центру);
—вул. Плехановська — вул. Державінська;
—вул.  Плехановська — вул. Державінська;
—вул. Сумська, 37;
—вул. Сумська, 25 (напрямок до центру);
— вул. Сумська, 25 (напрямок від центру);
—м. Конституції, 18-2;
—м. Конституції, 18-2 (1);
—м. Конституції, 20;
—м. Конституції, 20 (1);
—м. Конституції, 21;
—м. Конституції, 21 (1).

Нагадуємо: на емблемі міста, яку було представлено 8 червня цього року, зображено «Дзеркальний струмінь» — символ Харкова, а в окремі елементи його веселки вписано фігурки людей. За задумом авторів, логотип представляє «першу столицю» як «місто відкритих людей і безмежних можливостей».

Розміщення банерів з метою пропаганди ідеї європейського футбольного свята, яке стартувало якраз напередодні інспекційного візиту генерального секретаря Джанні Інфантіно (12 серпня), присвячено також відкриттю нового терміналу в міжнародному аеропорту «Харків», яке відбудеться через два тижні, 28 серпня. Ця подія є знаковою, оскільки термінал є першим об'єктом авіаційної галузі, побудованим у рамках підготовки України до Євро-2012.

Влада Харкова переконана, що погоджений з УЄФА захід щодо розміщення банерів із зображенням логотипа як турніру ЧЄ з футболу, так і приймаючого міста, допоможе об'єднати харків'ян у досягненні спільної меті — своєчасної підготовки та проведенні у місті матчів фінальної частині Євро-2012.

У сусідів

«Теперішня українська влада, а, насамперед, Віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков, дуже активно працюють над підготовкою країни до футбольного Чемпіонату Європи», — сказав, перебуваючи у Львові, директор турніру Євро-2012 у Польщі Адам Олькович.

В інтерв'ю для видання Zахіd.nеt польський високопосадовець зазначив: хоча йому доводилося працювати з різною владою, нинішнє українське керівництво проекту Євро-2012 — найдієвіше. «Що два місяці ми зустрічаємося з Мішелем Платіні в Ньоні, де Борис Колесніков звітує про суттєвий прогрес України в підготовці. Тому переконаний, що проводитимемо турнір у чотирьох українських та в стількох же польських містах. Ми домовилися: матч-відкриття — у Варшаві, а фінальний поєдинок — у Києві», — сказав пан Олькович. Він розповів, що на початку липня ознайомлювався з перебігом будівництва львівського стадіону та реконструкції аеропорту, а тому висловив переконання, що Львів виконає всі вимоги УЄФА й успішно підготується до Євро-2012.

Окрім цього, Адам Олькович розповів: відповідно до офіційної оцінки УЄФА, Польща не має значних проблем з підготовкою до єврочемпіонату. «Концертом Стінга наприкінці вересня ми відкриватимемо наш перший стадіон у Познані. Інші три арени (Гданськ — Варшава - Вроцлав) відкриємо по черзі до середини 2011 року»,- резюмував директор турніру Євро-2012 у Польщі.

Поряд з цим пан Олькович наголосив: окрім великих футбольних арен, у Польщі триває будівництво ще близько двадцяти стадіонів на понад 10 тисяч місць. «До Євро-2012 ми побудуємо 2 тисячі кілометрів автобанів, реконструюємо всі аеропорти — як основні, так і запасні. Наразі зводимо понад 100 нових готелів, а також дуже ретельно організовуємо безпеку», — акцентував організаційний директор єврочемпіонату в Польщі.

Дива

У найближчі 5 років рівень безробіття в Україні знизиться до 7,8 відсотка. І цьому сприятиме реалізація в Україні інфраструктурних проектів у рамках підготовки до Євро-2012, а також завершення розпочатих раніше будівельних програм, які стимулюватимуть внутрішній попит на продукцію металургійного комплексу, нафтохімічної промисловості, машинобудування і будівельних матеріалів.

Про це заявили вчені Інституту економіки та прогнозування НАНУ, пише видання Власті.nеt.

Вчені вважають, що на ринку праці впродовж прогнозованого періоду відбуватиметься, з одного боку, процес часткового повернення з-за кордону працівників, які виїжджали для тимчасової роботи. Цьому сприятиме підвищення темпів зростання економіки, зростання рівня прибутків усередині країни, а також зміни в структурі економіки, що зумовить зростання попиту на кваліфікованих працівників.

З іншого боку, в умовах низьких темпів народжуваності зростатиме загальний дефіцит трудових ресурсів, що визначить необхідність приїзду на роботу в Україну іноземців, як правило, з країн «третього світу». Тому прогнозується істотне зміна балансу потоків робочої сили та скорочення рівня безробіття до 7,4-7,8 відсотка пересічно за період 2013-2015 років.

Поїзди

На залізницях України тривають роботи з ремонту та реконструкції 12 вокзальних комплексів на станціях: Донецьк, Красний Лиман, Мукачеве, Веселинове, Первомайськ, Бугаз, Беренізгувата, Мотовилівка, Конотоп, Тарасівка, Смородене, Рокована. Закінчити їх працівники будівельних підрозділів галузі планують до кінця осені, повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Здійснюються ремонтно-будівельні роботи на багатьох будівлях і спорудах, передусім, — на напрямках впровадження швидкісного руху, розмежування пасажирського та вантажного руху поїздів, зокрема, на напрямках Київ — Полтава — Лозова — Донецьк, Красноград — Дніпропетровськ, Київ — Жмеринка — Красне — Львів із метою підготовки до Євро-2012.

Окрім того, наразі здійснюються роботи з ремонту та будівництва санітарно-побутових приміщень для колійників на лінійних станціях залізниць. Загалом у поточному році їх заплановано виконати на 78 об'єктах.

Також працівники господарства будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд Укрзалізниці велику увагу приділяють утриманню будівель і споруд у належному технічному стані, від чого залежить безпечна праця залізничників та безпека пасажирів. Нині в господарстві експлуатують понад 29 тисяч будівель та споруд — це вокзали, пасажирські будівлі та павільйони, об'єкти водопостачання та водовідведення, котельні, об'єкти житлово-комунального, культурно-освітнього, спортивного та оздоровчого призначення.

Водночас працівники господарства будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд Укрзалізниці здійснюють заходи з охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, виконуються роботи з модернізації систем очищення питної води та стічних вод, впровадження енергозберігаючих та безвідходних технологій.

Інвестиції

У рамках міжнародних програм Українська Будівельна Асоціація (УБА) провела успішні переговори з Іспанською будівельною асоціацією, повідомила прес-служба УБА.

Сторони домовились про три складові співпраці:
—заплановано розробити схему вкладень інвестицій в проекти Євро-2012 та інші проекти в Україні;
—буде реалізовано розробку стратегій реалізації спільних україно-іспанських проектів на європейських територіях;
—відбуватиметься обмін делегаціями для обміну досвідом роботи.

«Ми прагнемо за допомогою Асоціації втілити у життя наші плани щодо активного виходу на український ринок як іспанських будівельних компаній, так і інвесторів», — зазначив Ян Мануель Гарсія, виконавчий директор федерації «Валенсія».

Під час останніх відвідин України іспанська делегація також провела низку зустрічей з представниками Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Обидві сторони переконані, що досвід у будівельній сфері України та Іспанії дуже цікавий — і його обмін стане одним із перших кроків для планування спільних проектів у будівельній сфері.

Керівники УБА висловили переконання, що формалізація стосунків двох асоціацій підтверджує давні робочі взаємини двох країн у будівельній сфері, зважаючи на те, що в Іспанії працює велика кількість українських будівельників, а Україна користується послугами провідних іспанських архітекторів.

У переговорах з іспанською асоціацією також взяли участь: Рафаель Дела Куадра Рібес (менеджер з міжнародних зв'язків Іспанської будівельної асоціації), Олег Харченко (член Ради директорів УБА, президент ЗАТ «Центрбудінвест»), Станіслав Лашин (член Ради директорів УБА, керівник відділу проектних продажів ВАТ «ТПК») і виконавчий директор УБА Сергій Грабар.

Юлія СТЕЦЬКІВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dim-go
http://gazeta.ua/index.php?id=350557
dim-go
...А по всей стране состояние дорог плачевное.Например,дорога Тернополь-Умань(к одесской трассе)...транзитная дорога с одной полосой и выбоинами...по которой очень много европейцов ездит...вот где надо ремонтировать...так они все бригады со всей страны согнали под Кончу Заспу и Межигорья...
dim-go
я живу в Обухове...так нашу дорогу улучшают почти каждые два года...поскольку живут по этой дороге такие люди как Азаров,Черновецкий,Тимошенко и другие. Людей работает тысячи...новейшое оборудование для того чтобы миллионеры катались к своим домикам без проблем...А по всей