Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2689
0

У Комсомольську хлопці «сухі»

Огляд матчів 3-го туру першості другої ліги у групі Б

У Комсомольську хлопці «сухі»

СТАЛЬ - ОЛКОМ - 0:1 (0:0).
7 серпня. 18.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 1000 глядчів.
Судді: Є.Петраков, В.Куцев (обидва — Київ), Г.Литвинов (Луганськ).
Делегат ФФУ: М.Хапченков (Донецьк).
Дніпродзержинськ: Карабін, Полуницький, Лешко, Волошин, Обревко, Патула, Передистий (Васильєв, 64), Куянов, Суспіцин, Пономар (Гаранян, 54), Скарлош (Малиночка, 69). Тренер: Сергій Задорожний.
Мелітополь: Середа, Козин, Масюткін, Манаков, Бугайов, Яковенко, Тарануха (Кир'янов, 58), Жадан, Мягков (Арт. Галушкин, 90), Косяк (Холодков, 80), Анд. Галушкин (Ткачов, 87).
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Гол: Жадан (62).
Попередження: Гаранян (60), Патула (67), Обревко (90) — Жадан (70), Кир'янов (83).

Перед матчем «Сталь» звернулася з проханням до Комітету арбітрів ФФУ замінити бокового суддю Литвинова, який минулого туру у виїзній грі дніпродзержинської команди в Кременчуці, будучи арбітром у полі, припустився чималої кількості помилок, які не дозволили «сталеварам» здобути перемогу. Але в Комітеті арбітрів, спираючись на те, що кермо влади суддівським корпусом узяв на себе нещодавно призначений куратор цієї організації П'єрлуїджі Колліна, замінити Литвинова на іншого арбітра відмовилися.

Перед самим початком матчу на розминці зазнав ушкодження нападник «Сталі» Денис Бережний, через що в стартовому складі господарів на поле вийшов Андрій Скарлош.

Перший небезпечний момент створили гості, але воротар «Сталі» Іван Карабін після удару зі штрафного одного з гравців «Олкому» був на місці. На 25-й хвилині атака «Сталі» завершилася забитим голом, але головний арбітр угледів порушення з боку гравця господарів. Через п'ять хвилин півзахисник дніпродзержинців Станіслав Передистий блискучим пасом вивів сам на сам з воротарем «Олкому» Дмитра Суспіцина, але у останнього завершальний удар не вийшов, і м'яч пройшов значно вище воріт.

У другому таймі гострих моментів біля воріт обох команд було створено ще менше — на дії футболістів вплинула дуже спекотна погода. Тим образливішим для місцевих уболівальників став гол, забитий на 62-й хвилині Артемом Жаданом, який, вийшовши сам на сам, переграв Івана Карабіна. У час, що залишився, «сталевари» намагалися знайти щастя в атаці, але марно.

ГІРНИК-СПОРТ - ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - 3:0(2:0).
7 серпня. 18.30. Комсомольськ. СК «Юність». 700 глядачів.
Судді: О.Кацман, А.Попельницький (обидва — Кіровоград), А.Семенов (Дніпропетровськ).
Делегат ФФУ: Л.Куб'як (Київська область).
Комсомольськ: Шпак (Бахметьєв, 90+2), Слива, Кондрашов, Ткаченко, Голядинець (Папірович, 55), Савин (Дігтяр, 54), Крутенко, Ємельянов, Котов (Малюк, 59), Мазур (Казмирчук, 46), Котвицький (Курта,46).
Тренер: Сергій Мурадян.
Маріуполь: Зінченко (Євтушенко, 29), Оберемок, Казноха (Передрій, 46), Цюпа, Петрович, Сикульський (Касянчук, 74), Швець, Буравльов (Музика, 46), Ковальов, Гревцов (Омельченко, 46), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Голи: Котов (34), Ткаченко (45+2), Казмирчук (87),
Попередження: Голядинець (43), Папірович (59), Дігтяр (67), Малюк (72), Казноха (40), Швець (45+1).
Вилучення: Слива (82).

Домашня зустріч з маріупольським «Іллічівцем-2» закінчилася для гостей розгромом — комсомольці грамотно і упевнено розібралися із суперниками — 3:0, чим порадували вболівальників, які не втомлювалися скандувати ім'я улюбленої команди ще довго після фінального свистка.

З перших хвилин зустрічі господарі поля почали демонструвати агресивний футбол, і м'яч регулярно опинявся в небезпечній близькості від воріт «Іллічівця-2». Уже на другій хвилині лише своєчасні дії голкіпера гостей перешкодили комсомольцям відкрити рахунок. Малюнок же гри маріупольців був чітким: спочатку — гра на контратаках. Одна з них на сьомій хвилині закінчилася досить гострим ударом по воротах господарів, але Шпак виявився на місці й відбив м'яч.

Якщо контратаки гостей були нечисленні, то агресія «гірників» не давала змоги м'ячу надовго затримуватися в середині поля — постійні флангові проходи змушували серця уболівальників прискорено битися. Прориви Савина, Ємельянова і Мазура грамотно зупинялися захистом гостей, і «гірникам» рідко вдавалося бити по воротах. Постійна «метушня» в штрафному майданчику суперників просто не могла пройти безрезультатно і, заробивши черговий кутовий, господарі розмочили рахунок. Голкіпер гостей кинувся у бік Сливи і Ткаченка, що вистрибнули до м'яча і не дотягся до «плямистого». Останній, пролетівши на протилежний фланг, знайшов Вадима Котова, і той на 34-й хвилині з олімпійським спокоєм спрямував сферу в порожні ворота.

Останні секунди першого тайму знову-таки завершилися черговим успіхом «гірників». Після розіграшу штрафного м'яч майже вийшов за межі поля, але Володимир Ткаченко встиг до шкіряного і з ходу чудовим ударом під гострим кутом спрямував його в дальній кут воріт.

Сценарій другої половини зустрічі практично не відрізнявся від попередньої, за винятком того, що гості двічі були дуже близькі до успіху. Мабуть, все ж позначилася втома, і захист господарів зробив кілька серйозних помилок. Після низки замін, «комсомольці» в боротьбі за перемогу спробували використати увесь арсенал — це і дальні удари, й індивідуальні проходи до штрафного майданчика тощо.

Гості ж продовжували контратакувати, при цьому створюючи справді серйозну загрозу воротам господарів. На 80-й хвилині, заробивши необов'язковий штрафний, «Іллічівець-2» ледве не реалізував його — двоє нападників, увірвавшись до штрафного майданчика, таки штовхнули м'яч у ворота «гірників», але це сталося вже після піднятого боковим арбітром прапорця — положення поза грою. Занадто розслабившись, господарі пропустили чергову контратаку суперників, і Євген Слива жорстко зіграв проти нападника «Іллічівця-2», який міг вийти з голкіпером сам на сам. Арбітр визначив це фолом останньої надії і, не роздумуючи, достроково вилучив Євгена з поля. Залишившись у меншості, «гірники» не переставали нависати на ворота суперників, і такий тиск все ж отримав логічне завершення.

Дмитро Казмирчук, який постійно перебував на вістрі атаки, отримавши точну передачу від Сергія Курти, опрацював м'яч і на 87-й хвилині чудовим ударом по дузі спрямував його в дальній верхній кут воріт — 3:0.

Комсомольці залишилися практично єдиною командою, якій не забили ще жодного гола у цьому сезоні.

МЕТАЛУРГ-2 - ФК ПОЛТАВА -2:4 (2:3).
7 серпня. 18.00. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 150 глядачів.
Судді: О.Головков (Сєверодонецьк), О.Шост, А.Лібстер (обидва — Луганськ).
Делегат ФФУ: О.Кочергін (Маріуполь).
Запоріжжя: Шевченко (Басанець, 46), Ульянов, Бондаренко, Дзядевич (Юсов, 40, В.Невмивака, 61), Грищук, Осадчий (Гостєв, 68, Ніц, 75), Охріменко (Тимофеєв, 27), Зінченко, Кравець, Коньков, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Полтава: Скрипник, Ємельянов (Григоренко, 79), Ятленко (Новицький, 38), Марченко (Кундель, 54), Зеленевич (Полтавець, 63), Батусов (Кобзєв, 62), Поляниця, Фатій, Харченко, Безсалов (Бондаренко, 90), Бичков.
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Голи: Зінченко (17), Коньков (31) — Ємельянов (4), Зеленевич (32), Марченко (42), Полтавець (84). Попередження: Кравець (3), Ульянов (65), Осадчий (66).
Вилучення: Кравець (89) — Полтавець (90+2).

У третьому турі першості юні запоріжці поступилися полтавцям. Утім, обидва тренери залишилися задоволені грою своїх підопічних.

Олександр ГУРЖЕЄВ, старший тренер «Металурга-2»:
— Вдячний хлопцям за гру, за дуже серйозну самовіддачу, особливо при тому, що суперники набагато старші. Сьогодні був справжній чоловічий футбол. Є у нас проблема з воротарями, помилки — практично в кожному матчі. Грає молодь, по 16-17 років, є індивідуальні помилки, але хлопці молодці — грали практично на рівних.

Анатолій БЕЗСМЕРТНИЙ, головний тренер ФК «Полтава»:
— Наше головне завдання на сезон — завершити будівництво навчально-тренувальної бази. На кожну зустріч ми виходимо з однією метою — продемонструвати хороший футбол і перемогти. Сьогодні спочатку ми втратили перевагу, навіть поступалися в рахунку, але вчасно зібралися і змінили гру. «Металург» не здивував — я позитивно відгукувався про цю команду ще в минулому чемпіонаті після матчу другого кола. Відзначу: незважаючи на молодість, хоч як це дивно, в Запоріжжі дуже організована команда. Мені здається, тренер працює в правильному напрямку. Звичайно, молоді важкувато конкурувати з дорослими футболістами, але все одно, «Металург» мені сподобався.

ШАХТАР-3 - ОЛІМПІК - 1:3 (0:2).
7 серпня. 18.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 75 глядачів.
Судді: О.Целовальник, О.Білокур, В.Матяш (усі — Донецьк).
Делегат ФФУ: П.Брюхов (Кременчук).
Шахтар-3: Крюков, Голиков, Малишев, Глушицький, Сартина (Дяків, 65), Причиненко, Заїка, Нехтій (Тотовицький, 46), Кисіль (Стебловський, 75), Ямполь, Акулінін (Кулач, 46). Тренер: Олександр Фундерат.
Олімпік: Левченко, Драченко (Змієвський, 26), Чех, Левицький (Коншин, 65), Ходуля, Піднебенний (Гориславський, 75), Валяєв, Дорошенко (Головченко, 80), Санжар (Тарнов, 70), Шаврін, Гельзин (Ареф'єв, 76).
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Причиненко (59) — Шаврін (11, 61), Піднебенний (39).
Попередження: Акулінін (12), Заїка (30), Малишев (44) — Шаврін (80), Головченко (87).

Ще на старті матчу два хороші моменти не використав гравець «Шахтаря-3» Нехтій, а ось гравець команди гостей Шаврін в атаці у відповідь чітко пробив головою — і рахунок відкрито.

Як інформує прес-служба «гірників», у першому таймі перевага була на боці господарів. Проте знову накульгувала реалізація моментів. А ось «Олімпік» на 39-й хвилині провів симпатичну контратаку, і Піднебенний забив другий гол.

Ще в першому таймі арбітр матчу дав три попередження гравцям «Шахтаря-3», що суттєво підняло градус гри. «Помаранчево-чорні» продовжували володіти ініціативою і йти вперед. Так, Глушицький, за повідомленням прес-служби «гірників», пробив головою з лінії воротарського майданчика, але удар не увінчався успіхом. Зате точний постріл Причиненка зі штрафного скоротив розрив у рахунку.

«Шахтар-3» міг і відновити рівновагу. Не вийшло. Зате на 61-й хвилині помилка Крюкова при введенні м'яча в гру дозволила Шавріну оформити свій дубль — 1:3. Після цього були ще можливості у Кулача і Тотовицького, але вони ними не скористалися.

Олександр ФУНДЕРАТ: «Важко сказати, що рахунок по грі. Не зовсім задоволений діями хлопців як в обороні, так і в атаці. Перше, що відзначу: з трьох моментів не можна пропускати три голи. Друге: поки не на належному рівні в нас реалізація. Можливо, якоюсь мірою на хлопців вплинув не зовсім кваліфікований арбітраж, але... Суперник діяв добре, бажаємо йому удачі в найближчих матчах і виходу до першої ліги. Ми ж поступово ростемо, але хотілося б рости ще і в плані набору очок. Щодо самовіддачі й бажання — питань до хлопців немає».

ШАХТАР - ГІРНИК - 0:1 (0:0).
7 серпня. 18.00. Свердловськ. Стадіон імені М.Горюшкіна. 1 500 глядачів.
Судді: С.Толмачов (Маріуполь), А.Ісаєв (Запоріжжя), Р.Бохняк (Севастополь).
Делегат ФФУ: С.Михайлов (Бердянськ).
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Минка, Сірий, Коновалов, Реуцький (Данаєв, 73), Цабріа, Кошелєв, Пономарь, Морев, Помазанов (Тиєчко, 63).
Тренер: Валерій Бермудес.
Кривий Ріг: Гурін, Васильєв (Мукан, 10), Павлов, Кучеренко, Григорик, Гвоздєвич, Гончаренко, Сичов (Грамм, 87), Большунов (Бука, 88), Пашковський, Коломієць (Щербаков, 82).
Тренер: Геннадій Приходько.
Гол: Пашковський (85).
Попередження: Морев (19), Сірий (67), Минка (72).

ДНІПРО-2 - КРЕМІНЬ - 0:1 (0:1).
8 серпня. 18.00. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор». 100 глядачів.
Судді: В.Новохатній (Київ), О.Драчов (Київська область), М.Миколюк (Хмельницький).
Делегат ФФУ: Ю.Ісаєв (Запоріжжя).
Дніпропетровськ: Юрчук, Пінчук, Махарадзе, Мухін, Забула, Довбун, Волков (Пасич, 67), Панасенко (Клименко, 61), Марадуда (Блінов, 49), Угнич (Катана, 53), Перебора (Авдєєнко, 69).
Тренер: Віктор Кузнєцов.
Кременчук: Олійник, Проненко, Дичко, Нікітін, Шаповал, Степанчук (Рудик, 80), Тининик (Отришко, 90+2), Місяйло (Радіонов, 88), Зайко (Тимченко, 75).
Тренер: Юрій Чумак.
Гол: Місяйло (16).
Попередження: Катана (58), Забула (61), Довбун (62) — Шаповал (62), Тимченко (89), Отришко (90+3).
Вилучення: Довбун (64) — Шаповал (76).

Олександр ГОРБАЧОВ, Руслан КОХНО, Олександр ГУЗЕНКО, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.