Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2518
6

Енергії не забракло

Огляд матчів 3-го туру першості другої ліги у групі А

Енергії не забракло
Вячеслав Мазарати вместе со своими подопечными

ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - ЕНЕРГІЯ - 0:1 (0:0).
7 серпня. 19.00. Одеса. Стадіон «Спартак». 700 глядачів.
Судді: Є.Яковлєв, О.Марчик, М.Чос (усі — Київ).
Делегат ФФУ: В.Денисюк (Фастів).
Одеса: Ганєв, Балашов (Александров, 60), Владов, Бобко, Гуцол, Колода (Кулішенко, 74), Саливон, Сербул, Слинкин (Бабенцов, 67), Сердюченко (Дудник, 67), Гавриленко (О.Іванов, 60). Запасні: Кліщук, Павлик.
Тренер: Владислав Зубков.
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятьєв, Ленський, Гурин (Михайлов, 72), Батраченко, Кучеревський, Білоусов (Колесник, 88; Кирик, 90+3), Риженко (Цой, 14), Манасян (Філіппов, 77), Фальковський (Швей, 90+3). Запасні: Касперович.
Тренер: Сергій Шевцов.
Гол: Цой (48).
Попередження: Гуцол (32), Колода (39), Іванов (85) — Смирнов (75).

Після двох перемог у стартових матчах першості «Чорноморець-2» програв на своєму полі дебютантові другої ліги «Енергії». Порівняно з чернігівською «Десною», команда з Нової Каховки здавалася набагато серйознішою. Уже в дебюті матчу Кучеревський міг відкрити рахунок, але Ганєв зреагував на удар. Після цього воротар одеситів, який був найкращим у складі «Чорноморця-2», рятував свою команду після небезпечних ударів Фальковського, Білоусова і Цоя.

Одесити створили перший небезпечний момент у середині першого тайму. Після подачі з кутової позначки, двічі небезпечно бив Бобко. У першому випадку м'яч відбив Холоша, в другому — свого воротаря підстрахував захисник. За кілька хвилин до перерви хтось із гравців «Енергії» після подачі з кутової позначки мало не зрізав м'яч у свої ворота.

Відразу після перерви Гавриленко втратив реальну нагоду відкрити рахунок. А ось гості, організувавши атаку у відповідь, свого шансу не втратили. Після навісу в штрафну Цой з лінії воротарського точно пробив головою.

Після пропущеного м'яча гості мали більше шансів забити другий гол, ніж гравці «Чорноморця-2» зрівняти рахунок. Дві реальні нагоди втратив форвард «Енергії» Манасян.

БАСТІОН - СКАЛА - 2:0 (1:0).
7 серпня. Іллічівськ. Стадіон «Шкільний» 1300 глядачів.
Судді: І.Пасхал, З.Курбанов, І.Жосан (усі — Херсон).
Делегат ФФУ: П.Дуніхин (Київська область).
Іллічівськ: Череднюк, Волчков, Павлов, Куянов (Вол.Рудий, 63), Пащенко, Лужанський (Шеремет, 51), Нечипорук (В.Гайдаржи, 67), Гавенко, Поляхов, Ком'ягін, Тараров (Белмохтар, 3). Запасні: Колядюк, Вол,-Данильченко, О.Краснянський.
Тренер: Олександр Краснянський.
Моршин: Шпук, Рустамов, Басараб, Сухоцький, Антонів, Білий (Кміть, 81), Лобцов (Ширай, 54), Бутрак (Чорноморець, 64), Сиващенко, Гончарук (Василів, 80), Єрмаченко. Запасні: Михалевич, Лаврінок, Мазур.
Тренер: Іван Бубис.
Голи: Нечипорук (44, пен., 57, пен.).
Попередження: Пащенко (14), Гайдаржи (67), Поляхов (68) — Гончарук (38).
Вилучення: Басараб (55).

Хоча «Бастіон» і здобув перемогу в цьому матчі, але якість його гри далека від рівня минулого сезону. Тим паче, що «Скалу» навряд чи можна долучити до грандів.

Перший тайм запам'ятався трьома моментами. Спочатку Нечипорук завдав небезпечного удару зі штрафного, але м'яч пролетів у лічених сантиметрах над поперечиною. Потім Гавенко після передачі Ком'ягіна не поцілив у площину воріт з лінії воротарського. Відразу після цього гості могли покарати гравців «Бастіону». Лобцов замикав передачу з лівого флангу із лінії воротарського майданчика, але м'яч пролетів поруч зі стійкою. Здавалося на перерву команди підуть за нульового рахунку. Воротар гостей Шпук почав обігрувати в своєму штрафному форвардів господарів поля. Белмохтара йому обіграти вдалося чисто, а ось Гавенка він «поклав» на газон. Пенальті чітко реалізував Нечипорук.

Відразу після перерви у ворота «Скали» було призначено другий пенальті. Поляхов уже обігрував двох гравців у штрафній, коли один із гостей, прагнучи вибити м'яч, завалив суперника. Не згодні з вироком арбітра гравці «Скали» почали протестувати. Басараб навіть намагався вдарити головного арбітра матчу, за що був вилучений з поля. А другий пенальті знову ж таки чітко реалізував Нечипорук. Надалі гра відбувалася за переваги господарів поля. Але реалізація голевих моментів залишала бажати кращого.

МФК МИКОЛАЇВ - ДИНАМО - 0:0.
7 серпня. 18.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 2300 глядачів.
Судді: П.Чижевський, І.Бондар (обидва — Київ), В.Чернишов (Кременчук).
Делегат ФФУ: Ю.Бондаренко (Херсон).
Миколаїв: Карпов, Бербат (Чаус, 46), Гончаренко, Войцеховський, Волков (Білоус, 55), Кузнецов (Кривий, 73), Іванов, Булах (Скороход, 46), Лук'янов, Бездольний, Маткевич. Запасні: Шилов, Богач, Гостев.
Тренер: В'ячеслав Мазараті.
Хмельницький: Козиброда, Малицький (Мавров, 76), Шляховий, Лазар, Осокін, Шимко, Черемисін, Безвещук (Антонов, 87), Колесников (Дехтярук, 69), Бортнік (Лепетун, 57), О.Муравський (Ткачук, 61). Запасні: Стадник, Беринда. Тренер: Віктор Муравський.
Попередження: Маткевич (21), Гончаренко (90) — Малицький (17).

Уже на третій хвилині гості отримали право на штрафний удар, але не здобули з цього ніякої користі. У цілому ж перший тайм нічим не запам'ятався. Атаки обох команд агресивністю не відзначалися, а ударів по воротах було обмаль. Найнебезпечніша ситуація виникла на 26-й хвилині в штрафному майданчику господарів поля. Після помилки Лук'янова у ворота намагався поцілити Бортнік, але воротар Карпов вгадав напрям польоту м'яча після удару.

У перерві головний тренер МФК «Миколаїв» В'ячеслав Мазараті провів дві заміни, згодом на поле вийшов ще один новий футболіст, але особливих змін у діях миколаївської команди не сталося. Більше того, гості були ближчими до успіху. Так, на 58-й хвилині Колесников несподівано пробив, і м'яч влучив у стійку воріт суперника. За хвилину цей же гравець виконав штрафний — Карпов був напоготові.

Тільки на 72-й хвилині у миколаївців з'явилася можливість забити. Після подачі зі штрафного пробив Білоус, але переграти голкіпера «Динамо» йому не вдалося. Незабаром міг відзначитися Скороход, який завдав сильного удару з 12 метрів — м'яч пролетів над поперечиною. Ще в одній атаці Гончаренко з близької відстані не влучив у площину воріт.

Ось, мабуть, і все, на що заслуговують згадки про епізоди. Гра МФК «Миколаїв» вражень не справила і викликала у вболівальників самі розчарування.

НИВА - ПФК СУМИ - 0:2 (0:1).
7 серпня. 18.00. Тернопіль. Стадіон «Тернопільський стадіон». 1500 глядачів.
Судді: Ю.Суряк, Я.Біць (обидва — Львів), А.Папірович (Хмельницький).
Делегат ФФУ: О.Бойко (Київ).
Тернопіль: Мазур, Грінченко, Орлов, Городецький, Кормило, Лафазан (Розман, 57), Довбиш, Пришнівський (Тригуба, 83), Ковальов, Остренко, Панасюк (Грисюк, 86).
В.о головного тренера: Сергій Шиманський.
Суми: Мачулин, Можаєв, Вечтомов, Бурдиян, Салатін, Ратушняк, Войтович, Бусаргін, Бундаш (Матлаш, 87), Осадчий, Горкун.
Тренер: Ігор Жабченко.
Голи: Осадчий (40), Бусаргін (53).
Попередження: Кормило (23), Панасюк (56), Грінченко (81) — Бундаш (24), Осадчий (35), Бусаргін (60).
Вилучення: Кормило (54).

ПФК «Суми» два матчі поспіль виграє. Подолавши вдома з рахунком 3:0 «Вереса», на виїзді команда знову перемогла, тільки з рахунком 2:0, але рахунок міг бути і розгромним, інформує прес-служба сумчан. У Тернополі було не так спекотно, було легше грати. Скажемо так: футбольна погода панувала на тернопільському стадіоні. Ігор Жабченко в стартовому складі випустив на поле тих же футболістів, що і в домашньому матчі проти «Вереса». Головний тренер не став перетасовувати склад і робити в ньому якісь суттєві зміни.

У першому таймі, відзначимо, господарі поля діяли впевненіше, мабуть, хотіли забити швидкий м'яч, але до завершальних передач гра не доходила, і особливо небезпечних моментів не виникало. Перші 20 хвилин «Нива» володіла ініціативою.

Усі гострі погрози тернополян починалися правим флангом. У дебюті матчу «Нива» діяла активніше, проте це явної небезпеки сумським воротам не виникало.

Під кінець першого тайму гра дещо заспокоїлася. «Суми» дедалі більше часу проводили поблизу воріт «Ниви», проте безрезультатно. Ігор Жабченко другу половину тайму перебуває фактично на краю поля. І ось він — гол! Після розіграшу штрафного удару захисники «Ниви» втратили Осадчого на лінії воротарського, тож він ударом головою точно пробив у ближній кут — 0:1.

Другий тайм почався з атаки господарів. Ковальов пробивав із-за меж штрафного — захисники вибили м'яч на кутовий. А в Тернополі тим часом почалися справжня гроза і дощ. На 54-й хвилині Дмитро Бусаргін після розіграшу штрафного головою замкнув передачу партнера — 0:2. Після цього господарі поля явно відійшли в оборону, загроза воротам сумчан виникала лише після розіграшів стандартів. Рахунок у матчі не змінився.

РОСЬ - ДЕСНА - 0:2 (0:1).
7 серпня. 18.00. Макарів. Стадіон «Центральний». 50 глядачів.
Судді: В.Федунець, Б.Трач (обидва — Тернопіль), А.Приймачук (Рівне).
Делегат ФФУ: Р.Зань (Львів).
Біла Церква: Довжанський, Єлькін (Каменський, 87), Костенко, Спотар, Кравчук, Чередниченко, Устименко (Клешня, 38), Цурупін (Леонтієв, 42), Демський (Хринюк, 70), Прачук, Момотенко.
Тренер: Євген Фещенко.
Чернігів: Витів (Литвин, 46), Гетьман, Олійник, Блавацький (Варга, 85), Єлісєєв, Таран (Булкін, 87), Титомир (Орєхов, 73), Гулордава (Рева, 56), Кожем'яченко (Волков, 68), Алаєв (Ярошенко, 52), Велієв.
Спортивний директор: Ігор Химич.
Голи: Гулордава (45+2), Рева (86).
Попередження: Чередниченко (18), Леонтієв (57), Прачук (66), Момотенко (82) — Таран (71).

ВЕРЕС - ЄДНІСТЬ - 0:2 (0:0).
7 серпня. 18.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 800 глядачів.
Судді: Р.Пузанський (Львів), М.Маланчук (Чернівці), І.Маковєй (Жмеринка).
Делегат ФФУ: Я.Королюк (Тернопіль).
Рівне: Печинський, Котюк, Воротеляк, І.Жук, Новосад (Нагорнюк, 78), Назарчук (Жилінський, 75), Єфімчук, Оксенюк, Гайдук (В.Момотюк, 73), Вознюк, Любар.
Тренер-адміністратор: Віталій Шевчук.
Плиски: Шевченко, Заварін (Комар, 43), Влаєв, Лемішевський, Синьогуб, Яворський (В.Колесников, 67), Карпов (Шарій, 62), Гричак (М.Колесников, 81), Ковальчук, Марущак (Прима, 46), Рудавець.
Тренер: Вадим Лазоренко.
Голи: Шарій (67), Синьогуб (90).
Попередження: Оксенюк (36), Воротеляк (78), І.Жук (81) — Заварін (40), Ковальчук (87).

Сергій ЧАЙКА, Вадим СІРИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nadlavanda
Бастион, на даном этапе, Скалу может обыграть только с помощью судей и пенальти.
kakhovka95
ЭЭЭЭЭЭЭЭЭнергия вперёд!!!! вперёд вперёд вперёд к победе!!!!!!!
gabin8
Энергия супер !!!!
KPOT1936
Потому что Энергия рулит! Так держать!
JIecHuk (Одесса)
Что-то морякам на всяких Энергетикам и Энергий не везет
dvova2008
если б ещё и видео обзор каждого матча был, я б тут от удовольствия со стула сполз!