Епіцентр – Минай. Прогноз і анонс на матч за право грати у Прем'єр-Лізі

«Минай» ще може залишитися в елітному дивізіоні, а їхні суперники там ще ніколи не виступали

Після того, як «Дніпро-1» було офіційно виключено зі складу української Прем'єр-Ліги, виконком Української Асоціації Футболу ухвалив рішення провести турнір серед квартету команд, які на його погляд заслуговують на право замінити дніпровський колектив у чемпіонаті 2024-2025 років. Таким чином, в одному із півфіналів цього турніру зустрінуться «Епіцентр» та «Минай». Спершу планувалося, що матч пройде у Києві, але потім поєдинок перенесли до Рівного на стадіон «Авангард».

Епіцентр

Команда з Кам'янця-Подільського Хмельницької області наприкінці минулого сезону грала у перехідних матчах за право виступати у Прем'єр-Лізі з рівненським «Вересом», але поступилася йому за сумою двох зустрічей (1:1 та 1:3). І ось тепер у підопічних Сергія Нагорняка з'явився ще один шанс пробитися до найпрестижнішої ліги країни. Для цього їм треба виграти два матчі поспіль.

В міжсезоння команду залишили 6 футболістів, а на їхнє місце прийшли три нові виконавці. Це атакуючий півзахисник Віталій Равлик, ще один гравець середньої лінії поля Максим Проців та захисник Євген Запорожець. Щодо контрольних матчів, то під час навчально-тренувального збору «Епіцентр» провів їх п'ять. Тричі досягав перемог - над «Агробізнесом» (Волочиськ) 2:1, «Колосом» з Полонного 3:0 та київською «Оболонню» 4:2, зіграв внічию з житомирським «Поліссям» 2:2, а також програв команді другої ліги «Скала 1911» (Стрий) 1:3.

Загалом наставник «Епіцентру» залишився задоволеним тим, як відбулися збори. Причому Сергій Нагорняк наголосив не лише на більшості позитивних результатів контрольних поєдинків, а й на ставленні футболістів до справи, якості їхньої гри. Але, з іншого боку, робота була спрямована на те, щоб команда була в оптимальній формі на початку серпня, коли мали розпочатися матчі у Першій лізі. Тож довелося змінювати плани та форсувати підготовку. Як це позначиться на грі у найближчому матчі, поки що сказати важко.

Минай

Три роки тому клуб із Закарпаття вже опинявся у подібній ситуації, коли, посівши останнє 14 місце у Прем'єр-Лізі, мав наступний сезон розпочинати у Першій лізі. Однак тоді донецький «Олімпік» знявся з чемпіонату України і «Минай» повернули до елітного дивізіону. І цього разу керівництво закарпатського колективу розраховувало на такий самий результат, тим більше, що більшість клубів Прем'єр-Ліги хотіли бачити саме його у новому сезоні серед своїх суперників. Але рішення було ухвалено інше і тепер залишається на футбольному полі доводити свою спроможність.

У порівняні з минулим сезоном в складі «Минаю» теж відбулися зміни. З різних причин команду залишили 7 гравців, а прийшли захисник Владислав Дворовенко та три півзахисники - Єгор Шалфєєв, Дмитро Пріхна, Ярослав Рязанцев. Відверто скажемо, футболісти не дуже знайомі широкому колу вболівальників. Тож поки що рано говорити про серйозне підсилення складу.

Цього літа підопічні Желько Любеновича провели 7 контрольних матчів - 3 перемоги, 1 нічия та 3 поразки. Як правило, вони вигравали у команд явно нижчих за класом. А ось ігри із клубами Прем'єр-Ліги та Першої ліги складалися не дуже вдало. Тому порівнювати «Минай» нинішній із тим, що навесні ледь не залишився в елітному дивізіоні, швидше за все, не варто. Але те, що цей колектив здатний зібратися на один чи два вирішальні поєдинки, цілком імовірно.

Статистика матчів

На офіційному рівні ці суперники не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Епіцентр»: Чорнобай, В.Крістін, Мороз, Жмуйда, С.Крістін, Миронюк, Запорожець, Ліповуз, Проців, Беженар, Кравчук

«Минай»: Бандура, Скиба, Кисіль, Дворовенко, Чуєв, Пріхна, Тишук, Вакула, Гунічєв, Кораблін, Ременяк

Прогноз на протистояння:

Суперники приблизно в однакових умовах, оскільки довелося терміново вносити корективи в процес підготовки до нового сезону. Тому багато залежатиме від функціонального стану гравців. І все ж таки поставимо ставку на більш досвідченіший «Минай», який може здобути перемогу з рахунком 2:1.

26 липня, п'ятниця

«Епіцентр» - «Минай»
Рівне. Стадіон «Авангард». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЕПІЦЕНТР - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 липня 2024, 22:07 177

Команда Ротаня забила після перерви, але потім щось пішло не за планом