Шахтар – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Перед стартом у груповому етапі Ліги чемпіонів гірникам важливо утримати лідерство у Прем'єр-лізі

В 7-му турі чемпіонату країни з футболу донецький «Шахтар» на «Арені-Львів» прийматиме київську «Оболонь». Наразі підопічні Патріка ван Леувена посідають перше місце в турнірній таблиці, випереджаючи на два очки найближчого переслідувача. Кияни розташувалися на 11 позиції, маючи після 6 матчів 5 очок.

Шахтар

Зараз для донецького клубу настала «найгарячіша» пора. Багатьом його гравцям доводиться виступати одразу у кількох турнірах. Крім чемпіонату країни і групового етапу Ліги чемпіонів, що стартує наступного тижня, це ще й матчі за свої національні збірні. Так ось, перед грою з «Оболонню» не всі футболісти, які виступали у відбіркових іграх чемпіонату Європи, повернулися до клубу цілими і неушкодженими. Травма, отримана в матчі з Англією, не дозволила Миколі Матвієнку зіграти з Італією. І поки що незрозуміло, чи зможе він вийти на поле у Львові. А враховуючи те, що в обороні гірники мають певні проблеми, відсутність досвідченого захисника може негативно позначитися на грі команди.

З іншого боку, матчі за збірні показали, що флангові захисники «Шахтаря» Юхим Конопля та Іраклі Азаров перебувають у добрій формі і проявили себе з найкращого боку у збірних України та Грузії відповідно. І тепер перед головним тренером стоїть непростий вибір, виставити їх на гру з «Оболонню» або приберегти на матч із «Порту», який відбудеться вже найближчого вівторка. До речі, ті футболісти, які залишалися у розпорядженні нідерландського фахівця, провели контрольний матч із однією з аматорських команд Івано-Франківської області та перемогли 6:0.

Те, що Патрік ван Леувен робитиме ротацію, сумніватися не доводиться. Головне, знайти потрібний баланс, щоб і зберегти лідерство в Прем'єр-Лізі, і вдало стартувати у Лізі чемпіонів.

Оболонь

Дебютанти елітного дивізіону в перших шести турах в цілому виглядали непогано. В їхньому активі є перемога над «Дніпром-1» 2:1 та дві нічиї з «Колосом» і «Кривбасом». Та й із земляками-динамівцями підопічні Валерія Іващенка билися аж до середини другого тайму. І лише після того, як вони залишилися у меншості, підсумок поєдинку вирішився на користь більш досвідченішого та іменитішого клубу 2:4.

Були й ще дві поразки, причому одна з них із «Поліссям» у попередньому турі викликала багато запитань. Тоді у Житомирі основні події розгорнулися вже у компенсований арбітром час. На 90+5 хвилині з поля було вилучено гравця гостей Тараса Мороза (він точно пропустить гру з «Шахтарем»), а потім на 90+7 та 90+9 хвилинах господарі поля забили два м'ячі.

До речі, і у програному матчі «Чорноморцю» 0:2 з поля було вилучено футболіста «Оболоні» Данила Карася. Щоправда, і у суперників два гравці побачили перед собою червоне світло. Але це сталося вже після того, як одесити забили два голи, і вони втримали свою перевагу до фінального свистка. Цікаво, що заповнюючи паузу в чемпіонаті, кияни ще раз зіграли з «Чорноморцем» тепер вже в контрольному матчі і цього разу перемогли 1:0.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники ще не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Козик, Ракицький, Топалов, Степаненко, Назарина, Криськів, Кащук, Зубков, Сікан

«Оболонь»: Федорівський, Осман, Карась, Приймак, Нагієв, Слободян, Груша, Косовський, Черненко, Мединський, Тарануха

Прогноз на протистояння:

На відміну від «Оболоні», гірники мають досить багато кваліфікованих гравців, здатних замінити (якщо так буде вважати наставник) деяких футболістів з основи. І це з урахуванням новачків, які ще особливо себе не проявили, бо мали мало ігрового часу. Тому навіть у зміненому складі «Шахтар» прагнутиме лише перемоги. Кияни, звичайно ж, будуть намагатися чинити опір. І все ж таки припустимо успіх гірників з рахунком 2:1.

16 вересня, субота

«Шахтар» - «Оболонь»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 17.00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
ШАХТАР - ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 05:51 0

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі