Шахтар - Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Новий сезон в українському футболі відкриється поєдинком у Києві на НСК «Олімпійський»

З моменту початку війни, розв'язаної з нашою країною російськими агресорами, це буде перший офіційний футбольний поєдинок в Україні. А взагалі, якщо говорити про Прем'єр-лігу, то попередні три матчі чемпіонату відбулися ще 12 грудня 2021 року…

І все ж футболу в Україні бути! Так, з обмеженнями, без глядачів і з дотриманням найсуворіших заходів безпеки, але в найпопулярніший вид спорту в нашій країні грати будемо. При цьому, дуже хотілося б вірити в те, що незабаром після нашої перемоги на трибуни повернуться і вболівальники.

А тепер безпосередньо про майбутній матч, в якому зустрінуться донецький «Шахтар» і харківський «Металіст 1925».

Шахтар

Зі зрозумілих причин, вперше за останні років багаторазовий чемпіон України виступатиме в новому сезоні без легіонерів з Бразилії. Добре відомо, що саме вони, найчастіше, були провідними гравцями в команді і робили необхідний результат. Тепер же все змінилося. З іноземців в клубі залишився тільки буркінієць Лассіна Траоре, який майже рік не виступав через серйозну травму, а хорвата Невена Джурасека привів із собою новий наставник гірників Ігор Йовічевіч. Всі інші футболісти - це українці. Тепер вони повинні в сезоні 2022-2023 років підтримати реноме «Шахтаря» не тільки в національному чемпіонаті, а й у Лізі чемпіонів.

Якщо брати за іменами, то досить багато гравців з нинішнього складу гірників явно на слуху у вболівальників, причому значна частина з них в різний час запрошувалися до збірної України. Однак контрольні матчі «Шахтаря» в міжсезоння поки не вселяють оптимізму. Занадто багато команда пропускає і зовсім мало забиває. Пригадуються поразки від нідерландського «Аякса» 1:3, італійської «Роми» 0:5 і зовсім вже невідомого «Аль-Фатеха» зі Саудівської Аравії 1:3. Втім, були й непогані ігри, такі як з клубом «Домжале» (Словенія) 3:0, командами з Нідерландів «Фортуна» 3:3 та «Утрехт» 2:2.

Тож, чого очікувати на даний момент від гірників, поки сказати важко. Подивимося, що буде на футбольному полі.

Металіст 1925

Харківський клуб на сьогоднішній день, мабуть, не менш загадковий, ніж їхні суперники. У міжсезоння в ньому теж відбулися досить суттєві зміни. При цьому команду залишили футболісти, які вважалися лідерами - Криськів, Ченбай, Батюшин, Єрмаков, Савін, Задерака, Марлісон, Дерек, Кверквелія, Шеліхов. На їхнє місце прийшли, в основному, маловідомі гравці з нижчих ліг. Хоча є і кілька досвідчених новачків, такі як Курило та Мартинюк.

Підопічні Валерія Кривенцова в контрольних поєдинках частіше зустрічалися з командами рівнем нижче і практично у всіх досягали успіху. Щодо спарингів з клубами Прем'єр-Ліги, то харків'яни перемогли «Колос» 2:1, «Олександрію» 2:1 і зіграли внічию з «Чорноморцем» 0:0.

Статистика матчів

Команди зіграли один з одним лише раз в українській Прем'єр-Лізі. Це гра відбулася 13 серпня минулого року, до речі, теж на київському НСК «Олімпійський», де пройде і майбутня зустріч. Тоді ж у 4-му турі попереднього чемпіонату країни «Шахтар» переміг «Металіст 1925» з рахунком 2:0. Голи забили Траоре і Степаненко. А ось матч другого кола повинен був пройти 26 лютого 2022 року. Але в цей день у Харкові вже було не до футболу - місто обстрілювали і атакували ворожі сили.

Орієнтовні склади:

«Шахтар» Трубін, Конопля, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Степаненко, Бондаренко, Тотовицький, Джурасек, Мудрик, Сікан

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Шершень, Курило, Безуглий, Габелок, Кравченко, Бичек, Ткачук, Ременюк, Дмитренко

Прогноз на протистояння:

Гравці «Шахтаря», звичайно ж, досвідченіші за своїх суперників і вправі розраховувати на перемогу. Але це тільки початок сезону і тут можуть бути різні нюанси. Тому ставимо на нічию 1:1.

23 серпня, вівторок

«Шахтар» - «Металіст 1925»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
ШАХТАР - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:1
  • 1.35
  • 4.90
  • 9.00
Сделать ставку Зробити ставку
  • 1.36
  • 4.90
  • 8.80
Сделать ставку Зробити ставку
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 травня 2024, 17:41 8

Голкіпер «Реала» – про відновлення після травм

Коментарі