Детокс для схуднення, як спосіб очищення організму

Що входить до такої програми? Кому вона підійде? Розкажемо у статті нижче.

Важко знайти жінку, яка б не мріяла скинути кілька кілограмів. Зазначимо, що подібні думки хвилюють жінок навіть з дуже субтильною статурою. У будь-якому випадку, для зазначеної мети фітнес-тренери рекомендують детокс для схуднення.

Детокс для схуднення - тренд останніх років. Багато модних журналів і блогів про ЗСЖ хоча б раз на рік описують, як діє така дієта. Але де реальний оздоровчий ефект, а де - просто маркетинговий хід? Почнемо з термінології.

Детоксикація - це процес природного чи штучного виведення токсичних речовин. Наприклад, продуктів розпаду етилового спирту при алкогольному отруєнні. В організмі детокс-функцію виконують печінку, нирки та шкіра. Через ці органи (із потом, сечею або жовчю) виводяться токсини.

Детокс для схуднення - це особлива дієта, або, якщо бажаєте, назвемо її програма харчування для очищення кишківника, позбавлення від набряклості, боротьби із зайвою вагою. Для цієї мети використовують: воду, трав'яні відвари з легким проносним або жовчогінним ефектом, клітковину (овочі, фрукти).

Очищення організму, схуднення відбувається за рахунок очищення кишківника. Клітковина попереджає появу закрепів, прискорює просування калових мас, акумулює та виводить токсин.

Цікаві факти про детокс

Терміни та типи детоксу

Цифри

процес детоксу алкоголя з крові

0.1 гр. спирту на 1 кг. ваги (за годину)

втрата ваги при детоксі

4-6% від загальної ваги (за тиждень)

оптимальна доза сухої клітковини при детоксикації

30 гр. (на добу)

Детокс для схуднення: принцип та показання

Протягом трьох та більше днів (до 10) за допомогою особливої ​​системи харчування з організму виводяться кінцеві продукти розпаду харчових продуктів, ліків, токсинів (алкоголь, лікарські препарати, хімічні речовини).

Детокс-програма для схуднення виключає з раціону всі продукти та страви, які довго перетравлюються (4-5 годин), залишаючи токсини. Наприклад, глютен, цукор у всіх видах, смажені продукти, маринади, оцет, алкоголь, крохмаль. Навантаження на печінку та нирки зменшується, організм активніше та легше виводить кінцеві продукти розпаду білків, жирів, вуглеводів, токсини. А людина отримує легкість у тілі та приплив сил.

Показання для detox для схуднення:

Детокс-дієти для схуднення - не панацея від усіх хвороб. Але вже протягом трьох днів з'являється позитивна динаміка, поліпшується самопочуття.

Ефект від детокс-дієти

Детокс-дієти для схуднення, при правильному виконанні:

Якщо програму detox для схуднення проводити хоча б раз на місяць, то якість вашого життя значно покращиться.

Продукти для детокс-дієти

Детокс для схуднення в домашніх умовах - дотримання водного балансу, вживання певних продуктів харчування:

Правила безпечного детоксу

Процес детоксикації не повинен нагадувати тортури. За правильного психологічного настрою, це дуже комфортний процес, що викликає очищення організму. Сухднення в розумних межах та стабільному темпі - піде вам на користь. Крім спеціальної дієти, перегляньте свої харчові звички та режим:

  1. Пийте багато води. Для виведення токсину з сечею або потом, необхідно випивати від 2,5 води на день. Не смузі, соків, чаю, а якісної, негазованої води.
  2. Висипайтеся. Здоровий сон знижує рівень кортизолу - гормону стресу, через який іде набір ваги, з'являються висипи на шкірі. Також тривалий сон позитивно впливає на нервову систему, працездатність. До того ж, якщо лягати спати рано, то вночі не виникне бажання перекусити.
  3. Входіть до детоксу плавно. Не можна сьогодні повечеряти сковорідкою смаженої картоплі, а вже з ранку пересісти на одні печені яблука. Знижуйте калорійність поступово. Для підготовки підходить легка середземноморська або вегетаріанська дієта з плавним зниженням калорійності.
  4. Не відмовляйте собі у солодкому. Адже навіть якщо ви ласун, то легко перенесете детокс, додавши до раціону мед, сироп стевії, кленовий сироп, ягоди або сухофрукти.
  5. Плавно виходьте з детоксикації. У перші дні підійдуть легкі овочеві супи, запечена птиця, каші. Повертайтеся до звичного меню поступово.

FAQ

✅ Чому детокс допомагає схуднути?

✔️ Детокс дієта виключає продукти харчування, які уповільнюють метаболізм. Коли обмін речовин прискорюється, організм використовує підшкірний жир задля підтримки енергетичного балансу.

✅ Чи є протипоказання до детоксикації?

✔️ Так, як і будь-яка інша дієта, детоксикація має протипоказання. До них відносяться хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, діабет, хвороба нирок, онкологічні захворювання, хвороби крові. Перед проходженням програми детоксикації обов'язково проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем на наявність протипоказань!

✅ Чи обов'язково проводити детокс?

✔️ Зазвичай організм самостійно справляється з очищенням. Його забезпечують наші нирки та печінка. Детокс дієта допомагає зняти навантаження з цих систем і покращити загальний стан організму, але вона не є обов'язковою умовою гарного самопочуття.

Валентина Литкіна Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 14:28 2

Матч відбудеться 30 квітня о 22:00