Еліна Світоліна - Барбора Крейчикова. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос

Перше серйозне випробування для української тенісистки

У суботу, 5 червня, українка Еліна Світоліна (№6 WTA) зіграє матч третього кола основної сітки Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. Суперницею українки стане чешка Барбора Крейчикова (№33 WTA). Час початку матчу - 13:00 за Києвом.

Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток 57 тисяч євро призових на додаток до €113 тисяч, які вже завойовані. Обидві тенісистки поки що не зароблять очок в рейтинг, оскільки минулої осені дійшли до більш пізніх стадій. До слова, обидві тоді програли сенсаційній Наді Подоросці з Аргентини.

Суперниця

Барбора Крейчикова розцвіла під час пандемії коронавірусу. До цього її знали як першокласну парницю, але не більше. На рахунку 25-річної чешки два виграних Шоломи в парі (Ролан Гаррос і Вімблдон у 2018-му) і три - в міксті (останні три Australian Open). Результати в одиночному розряді стали з'являтися лише минулого року.

Getty Images/Global Images Ukraine. Барбора Крейчикова

Судіть самі, вперше Барбора «увірвалася» до топ-200 ще у 2014-му році, але за п'ять сезонів вище 115-го місця не піднімалася. І лише після успішного минулорічного Ролан Гаррос їй вдалося зайти до сотні найсильніших. Хоча потрібно врахувати і на те, що минулого року чешці трохи пощастило. Як і багато інших, Барбора потрапила до основної сітки через неучасть багатьох топових спортсменок. На той момент її рейтинг був №114, чого в стандартній ситуації вистачить лише для високого номера посіву у відборі. Дорогою до четвертого раунду Крейчикова зустріла лише одну сіяну - свою співвітчизницю Барбору Стрицову (32), яка вже рухалася до завершення кар'єри. У третьому колі Крейчикова повинна була вийти на Серену, але Вільямс-молодша знялася перед матчем з Цвєтаною Піронковою на одну стадію раніше. Теоретично протистояння зі Світоліною могло відбутися вже тоді, але чешка в четвертому колі поступилася Подоросці, яка слідом вибила ще і Еліну.

У 2021-му році Крейчикова повірила в себе і вже практично дісталася до топ-30. Вона дійшла до фіналу великого хардового турніру в Дубаї, де поступилася лише Гарбінє Мугурусі. На грунті результати не гірші: перша перемога над суперницею з топ-10 (Кенін, Рим), виграний турнір в Страсбурзі і діюча серія з семи перемог поспіль. На кортах Парижа Барбора обіграла Крістіну Плішкову і Катерину Александрову. Обидві не є грунтовими фахівцями, але точно виглядають сильніше опозиції Світоліної на цьому турнірі.

Шлях на турнірі

Стадія Світоліна Крейчикова
1-е коло Бабель (6-2 7-5) №1111 WTA Кр. Плішкова (5-7 6-4 6-2) №89 WTA
2-е коло Енн Лі (6-0 6-4) №75 WTA Александрова (6-2 6-3) №34 WTA

Статистика у 2021 році
Світоліна Крейчикова
матчі (виграних) 21-9 (70%) 21-9 (70%)
% першої подачі 59.7 59.1
виграних очок на першій подачі, % 66.8 67.5
виграних очок на другій подачі, % 46.2 48.8
виграних очок на прийомі, % 45.6 43.9
ейси, % 4.4 4.0
тай-брейки (виграних) 5-6 (45%) 2-5 (29%)

Прогноз

Якщо перші два матчі Світоліна могла програти через своє погане налаштування на матч, то в цій зустрічі Крейчикова все може зробити сама. Вона вже більше пів року грає на високому рівні в одиночці і готова тільки прогресувати. Для цього якраз і потрібно перемагати більш високорейтингових тенісисток.

Крейчикова, як і будь-яка топова парниця, відмінно грає біля сітки. У цьому буде її головна перевага перед Світоліною. На грунті це не відіграє визначальної ролі, але може вирішити в кількох важливих моментах. Зі свого боку Еліна набагато краще рухається по корту, цей козир обов'язково потрібно витягувати з рукава. Але щоб побачити різницю, потрібно максимально рухати суперницю. Крейчикова не любить занадто багато бігати по задній лінії. Для неї ідеальна ситуація, коли потрібно зробити не більше двох кроків перед ударом.

Що стосується лише ігрової майстерності, то у чешки з цим проблем немає. Матч з Крейчиковою - серйозне випробування, яке покаже, чи готова Еліна до серйозних досягнень на цьому турнірі. Звичайно ж, не варто забувати про ранній виліт Гаеля Монфіса. Будемо сподіватися, що це не принесло занадто багато негативних емоцій його нареченій.

Сітка до півфіналу потихеньку розчищається, але чи не вперше щось подібне?

Прогноз: перемога Світоліної у трьох сетах

  • 1.75
  • -
  • 2.19
Зробити ставку
  • 1.66
  • -
  • 2.3
Зробити ставку
  • 1.71
  • -
  • 2.15
Зробити ставку
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 травня 2024, 20:46 9

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Футбол | 24 травня 2024, 10:02 11
Коментарі