Колос – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч плей-оф чемпіонату України

На переможця фіналу плей-оф чекає вагома нагорода - вихід до кваліфікації Ліги Європи

Для українських шанувальників футболу цим матчем офіційно завершиться сезон 2019-2020 років у Прем'єр-Лізі. А для футболістів «Колоса» і «Маріуполя» майбутня гра на київському НСК «Олімпійський» буде те саме, що фінал Кубку країни. З тією лише різницею, що переможець не стане володарем заповітного трофею, проте отримає можливість вже у вересні представляти Україну в кваліфікації до Ліги Європи.

Обидві команди пройшли непростий шлях до заповітної мети, в якому були і злети, і падіння. Якщо говорити про «Колос», то дебютантів Прем'єр-Ліги довгий час багато хто не розглядали всерйоз не те, щоб говорити про єврокубки, а взагалі як команду, здатну пробитися до шістки кращих. Наприклад, після 16-го туру підопічні Руслана Костишина мали в своєму пасиві 9 поразок і в турнірній таблиці займали лише дев'яте місце, перебуваючи за очками ближче до зони вильоту, ніж до групи лідерів. Однак у весняній частині турніру футболісти із Ковалівки показали себе з найкращого боку і зуміли пробитися до еліти українських клубів.

І хоча на другому етапі «Колос» з десяти матчів виграв лише два, його гравці набралися такого необхідного досвіду, що в першому матчі плей-оф за право виступати у Лізі Європи виявилися явно сильнішими «Дніпра-1», до речі, ще одного дебютанта елітного дивізіону, розгромивши суперників з великим рахунком 4:1. Після цього успіху значна частина фахівців і вболівальників саме «Колос» називають фаворитом у вирішальному матчі плей-оф з «Маріуполем».

Втім, команді з берега Азовського моря не звикати бути в ролі андердога. Досить згадати те, що шанси маріупольців у півфіналі плей-оф з «Олександрією» розцінювалися значно нижче, та й до того ж, вони грали в гостях. Але підопічні Олександра Бабича довели всім, що у футболі досить часто відбуваються події, які передбачити важко. Вони виграли у господарів поля з рахунком 2:1 і тепер боротимуться за місце в Лізі Європи.

Цікаво, що ще зовсім нещодавно на початку червня після відновлення чемпіонату України ніхто не гарантував «Маріуполю» підсумкового восьмого місця. Команда грала нерівно, чергуючи перемоги з поразками і нічиїми. І тільки ближче до кінця другого етапу маріупольці заграли впевненіше. Причому тут треба відзначити, що їхній тренерський штаб став більше довіряти молодим футболістам, в числі яких відразу кілька чемпіонів світу серед молоді. До речі, один з них, Олексій Кащук, забив переможний гол у згаданому матчі з «Олександрією».

«Колос» і «Маріуполь» в нинішньому сезоні зустрічалися двічі і обидва рази вигравали господарі поля. В першому колі на київській «Оболонь-Арені» «Колос» переміг 2:1 (у переможців забили Євген Смирний і Віталій Гавриш, а у тих, хто програв, Руслан Фомін), а в другому колі «Маріуполь» у себе вдома взяв реванш 2:0 (відзначилися Ігор Кірюханцев і Дмитро Топалов).

І про арбітра. Цей матч буде судити киянин Євген Арановський. У нинішньому сезоні при ньому «Маріуполь» одну зустріч завершив внічию 2:2 з «Карпатами» і ще одного разу програв 0:3 «Дніпру-1». А ось із «Колосом» цей арбітр не перетинався.

Орієнтовні склади:

«Колос»: Волинець, Зозуля, Максименко, Гавриш, Ємець, Задоя, Оріховський, Смирний, Антюх, Морозко, Бондаренко

«Маріуполь»: Гальчук, Чоботенко, Яворський, Муравський, Полегенько, Чех, Федорчук, Чурко, Корнієнко, Мішньов, Фомін

29 липня, середа

«Колос» - «Маріуполь»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
КОЛОС - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 02:27 7

Відбувається супербій за абсолют

Коментарі