Десна - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Підопічні Олександра Рябоконя всього лише за три кроки від кваліфікації до Ліги чемпіонів

На старті нинішнього сезону вболівальники чернігівської «Десни» навіть у найрайдужніших снах, напевно, не могли собі уявити, що за три тури до закінчення чемпіонату України серед команд Прем'єр-Ліги вони будуть реально претендувати на срібні медалі і на можливість брати участь у кваліфікації до Ліги чемпіонів. Більш того, зараз все цілком і повністю залежить від самих футболістів цього клубу - треба тільки виграти всі три матчі, що залишилися, і не втратити в них очки.

Завдання, звичайно, складне, але цілком здійсненне. По-перше, на даний момент у «Десни» є деяка психологічна перевага над своїми головними конкурентами - «Динамо» і «Зорею» - адже вона випереджає їх в турнірній таблиці. По-друге, всі три попередні матчі з «Шахтарем» в цьому сезоні чернігівська команда провела на хорошому рівні і програла лише з мінімальною перевагою (0:1, 0:1 і 2:3), і це при тому, що гірники тоді виступали в своєму бойовому складі. З луганським колективом в нинішньому чемпіонаті «Десна» має одну перемогу 1:0 і дві поразки теж з мінімальним рахунком 1:2. Так що тут сили можна порівняти. А ось у «Олександрії» підопічні Олександра Рябоконя взагалі впевнено виграли всі три попередні матчі (3:0, 2:0 і 5:1). І, нарешті, по-третє, після фіналу Кубку України «Десна» вже забезпечила собі участь у Лізі Європи на наступний сезон, а це значить, що певна задача-мінімум вже виконана і можна, в якійсь мірі, розкріпоститися, зіграти в останніх матчах з «Шахтарем», «Олександрією» та «Зорею» в свій футбол і намагатися досягти позитивного результату.

Ще можна занести в актив чернігівським футболістам те, що після виходу із карантину, вони досить багато забивають голів. Так, починаючи з 30 травня, «Десна» в шести матчах 18 разів вразила ворота суперників, що в середньому по 3 м'ячі за гру. Якщо команда продовжить в тому ж ключі, то реально може розраховувати на підсумковий успіх. До речі, оборона, за цей період пропустила вдвічі менше - 9 голів.

Тепер кілька слів про «Шахтар». Вже точно не зіграють з «Десною» Микола Матвієнко, Марлос і Жуніор Мораєс, які до кінця чемпіонату отримали можливість трохи відпочити від футболу. Є інформація про те, що наставник гірників Луїш Каштру звільнив від тренувального процесу ще ряд гравців основи і вони після матчу у Чернігові теж вирушать у короткострокову відпустку. Тому знову діючий чемпіон країни, як і в ряді попередніх поєдинків, вдасться до ротації складу. Проте, знаючи силу лави запасних донецького клубу і те, як самі гравці і тренер відносяться до матчів Прем'єр-Ліги, можна не сумніватися, що «Шахтар» теж буде прагнути до перемоги, тим більше, що днями вже остаточно стали відомі дати проведення матчів нинішньої Ліги Європи. Тому зустріч з «Десною» буде хорошим приводом для тренерського штабу, щоб ще раз перевірити в справі найближчий резерв.

Судити матч «Десна» - «Шахтар» буде арбітр з Харкова Анатолій Абдула. Цікаво, що в нинішньому сезоні від тричі обслуговував ігри за участю гірників, які один матч виграли (у «Олександрії» 3:1), один раз зіграли внічию (з «Маріуполем» 1:1), і один раз програли («Зорі» 0:1). А ось з «Десною шляхи-дороги харків'янина в цьому чемпіонаті не перетиналися. В останній раз Абдула судив матч чернігівської команди 25 травня 2019 року ще в попередньому сезоні, коли «Десна» вдома обіграла київський «Арсенал» з рахунком 1:0.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Орієнтовні склади:

«Десна»: Паст, Конопля, Гітченко, Тамм, Д.Фаворов, Огіря, Картушов, Старенький, Тотовицький, Кузик, Філіппов

«Шахтар»: Трубін, Болбат, Хочолава, Вітао, Сіпріано, Коваленко, Піхальонок, Коноплянка, Соломон, Тете, Фернандо

12 липня, неділя

«Десна» - «Шахтар»
Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
ДЕСНА - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 19:43 16

Михайло відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі