Погляд з Росії. Навіщо ви мочите своїх найкращих боксерів?

У країні-агресорі звернули увагу на скандал навколо Усика і Ломаченка

Російський публіцист і музикант Річард Семашко опублікував свою думку про скандальну ситуацію навколо українських боксерів Олександра Усика і Василя Ломаченка, які знялися в російському фільмі про православ'я.

Щоб дати можливість читачам зрозуміти, яким бачать скандал у Росії, та керуючись принципом вислуховування думок всіх сторін, Sport.ua публікує скорочений текст статті (часто не погоджуючись з думкою її автора).

«Живе в Україні великий боксер Олександр Усик. Так вийшло, що абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі, єдиний володар чемпіонських поясів за всіма престижними версіями серед професійних боксерів сучасності, ще й, що називається, хороший хлопець. Красива сім'я, богобоязливе ставлення до життя, почуття гумору, любов до своєї країни - все при ньому.

Так ось, іронія долі по-українськи така: чим крутіший в тебе національний герой, тим жорсткіше його треба мочити. Річ в тому, що Усик разом з ще одним українським боксером - Василем Ломаченком - став головною дійовою особою в російському фільмі про церкву «Здрастуй, брат, Христос Воскрес». Там хлопці говорять про Бога, ходять по монастирях, а також говорять про дружнє (християнське) ставлення до своїх братів, які в тому числі живуть в Росії. Абсолютно нешкідливий, світлий і теплий фільм. Але не для України, звичайно.

Сайт Миротворець звинуватив їх в участі в антиукраїнських пропагандистських заходах і запереченні російської агресії, назвав противниками незалежності українського православ'я. Деякі українці стали вимагати, щоб боксери змінили громадянство на російське. Ну а правильно, навіщо Україні дві зайві світові зірки, коли є Кличко!

Деякі пішли далі. Так, наприклад, борець вільного стилю Богдан Грицай кинув виклик Олександру Усику - хоче поєдинку без правил. А якщо точніше, хоче українського хайпа (теж без правил). Крім фільму приводом послужив жартівливий ролик Усика в Інстаграмі, де він запросив на бій диванного експерта... На поєдинок, до речі, Усик погодився за правилами боксу. Всім бажаючим побитися запропонував пройти медогляд і встати в чергу - дуже багато бажаючих.

Забавно, що в Росії розмови, в дусі «українці - братський народ», не те щоб не рідкість, а усталена думка, що всі російські спортсмени (як і представники шоу-бізнесу) не втомлюються повторювати. Якщо людина говорить, що він любить Україну та українців, а так тут говорять практично всі, то він не має на увазі брудні справи [політиків]. Але якщо Олександр Усик каже, що серед його друзів є росіяни, то він відразу ж визнає, що Крим російський, а друзі його - це Путін і Кадиров.

Тобто, якщо ти спортсмен пострадянської країни, то ти просто зобов'язаний кидатися з образами на великого брата, щоб проявити ненависть до своєї неімперської долі, а якщо ти цього не робиш, то ти - національний зрадник.

Що ж ви за країна така, якщо ви берете найвідомішого боксера в світі, який з ранку до вечора махає вашим прапором, розповідає всюди про те, що він український патріот, молиться за порятунок ваших душ, а ви хочете його то на бій викликати, то громадянства позбавити? Саш, ну якщо раптом і правда позбавлять, ти знаєш, де тебе чекають і люблять, навіть з українським прапором».

Див. також: Ломаченко та Усик, я готовий за вас битися

Микола Степанюк Джерело: Life.ru
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі