Зоря - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

В центральному матчі туру у Запоріжжі зіграють одні із головних претендентів на нагороди

Другий етап української Прем'єр-Ліги в першій шістці відразу ж стартує інтригуючим протистоянням команд, які прагнуть до медалей чемпіонату - луганської «Зорі» і донецького «Шахтаря». Незважаючи на те, що розрив між ними в турнірній таблиці становить 16 очок, суперники, звичайно ж, будуть ставити перед собою конкретні завдання і прагнути тільки до перемоги.

Адже, напевно, багатьом вболівальникам пам'ятний поєдинок сьомого туру нинішнього сезону, який проходив 14 вересня у Харкові на стадіоні «Металіст». Тоді обидві команди влаштували яскраве футбольне дійство з великою кількістю красивих комбінацій і забитих м'ячів. Та гра завершилася з рахунком 4:3 на користь «Шахтаря» (голи у переможців забили Жуніор Мораєс - 2, Тайсон і Марлос, а у «Зорі» - Юрченко, Кочергін і Лєднєв). І в другому колі 14 грудня у Запоріжжі матч вийшов дуже цікавим, в якому підопічні Луїша Каштру знову досягли мінімальної перемоги, але з результатом 2:1. Цього разу у гірників відзначилися Жуніор Мораєс і Марлос (з пенальті), а у луганчан знову забив Лєднєв.

Загалом, тренерський штаб «Зорі» на чолі з Віктором Скрипником, вже довів, що вміє якісно готуватися до зустрічей із «Шахтарем» і, швидше за все, спробує знову чимось здивувати суперників. Тим більше, знаючи про те, що донецькі футболісти минулого четверга провели непростий матч 1/8 фіналу Ліги Європи у Німеччині. І саме цей фактор може стати визначальним для підсумкового результату.

Наприклад, всім відомо, що у гірників набагато більша і якісна лава запасних і восени «Шахтар» користувався ротацією складу, можна сказати, майже безболісно. А ось після зимової перерви в проміжках між поєдинками Ліги Європи у чинного чемпіона країни стали виникати певні труднощі. Так, після матчу-відповіді з «Бенфікою» донеччани зазнали першої поразки в сезоні (в Полтаві від «Ворскли» 0:1), а перед поїздкою до Вольфсбурга у грі з «Колосом» за рахунку 3:3 Жуніор Мораєс забив вирішальний гол лише незадовго до фінального свистка. Тож Луішу Каштру і його помічникам буде непростим завданням вибрати оптимальний склад на гру із «Зорею» для досягнення позитивного результату.

Матч «Зоря» - «Шахтар» довірено обслуговувати суддівській бригаді на чолі з харків'янином Анатолієм Абдулою. Відразу відзначимо, що працювати вони будуть без системи VAR, а значить, ціна помилки арбітра тут зростає. І ще. В цьому сезоні при суддівстві Абдули гірники на виїзді обіграли «Олександрію» 3:1 і втратили два очки в Маріуполі, зігравши внічию 1:1 з господарями поля. Щодо «Зорі», то вона в гостях перемогла «Динамо» 2:1.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Махарадзе, Михайличенко, Чеберко, Вернидуб, Кабаєв, Іванисеня, Цвек, Кочергін, Лєднєв, Громов, Перович.

«Шахтар»: П'ятов, Болбат, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Майкон, Алан Патрік, Тайсон, Коваленко, Марлос, Жуніор Мораєс.

15 березня, неділя

«Зоря» - «Шахтар»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
ЗОРЯ - ШАХТАР. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 01:01 0

Каталонському клубу підкорилось історичне досягнення

Коментарі