Дрогобыч тоже хочет принимать Евро-2012

Стадион «Галичина» отвечает нормам УЕФА

Міський голова Дрогобича Микола Гук звернувся до голови Львівської облдержадміністрації з проханням затвердити дрогобицький стадіон «Галичина» тренувальною базою однієї із команд-учасників Євро-2012.

В офіційному звернені акцентується увага на тому, що «Дрогобич - друге за чисельністю населення місто у Львівській області, яке має розвинену інфраструктуру. Місто розташоване біля кордону». Саме тому міська громада переконана, що Дрогобич має усі шанси стати тренувальним майданчиком однієї з футбольних збірних під час Євро-2012.

Стадіон у Дрогобичі розрахований на вісім тисяч місць. Як стверджується у зверненні, на «Галичині» є можливість встановлення освітлення та сучасного табло. Поряд зі стадіоном знаходиться басейн «Синевир» та запасне футбольне поле. Поблизу стадіону розляглас зелена відпочинкова зона, де можна зручно розмістити наметове містечко для вболівальників. Є перспектива улаштувати поблизу стадіону дві паркувальні зони для автотранспорту.

Плюсом на користь того, щоб стадіон Дрогобича став об'єктом Євро-2012 є і те, що відстані від стадіону і можливого місця проживання футболістів до Львова відповідають нормам УЄФА. А готелі Трускавця розміщені за сім кілометрів від тренувальної бази.

У зверненні також йдеться про те, що «футбольний газон стадіону «Галичина» перебуває у непоганому стані, є добрий дренаж. На відміну від інших стадіонів, на дрогобицькому є підтрибунні приміщення, розміри яких, за визначенням проектантів, відповідають вимогам УЄФА. У цих приміщеннях можна облаштувати роздягальні, конференц-зали, душові кабіни та інше. На сьогодні вже виготовлена проектно-кошторисна документація на будівництво даху над західною трибуною».
Окрім цього, в офіційному зверненні Микола Гук запевнив, що Дрогобицька міська рада готова взяти на себе зобов'язання щодо співфінансування робіт з реконструкції стадіону. В рамках підготовки до Євро-2012, з міського бюджету на капітальний ремонт дороги між Дрогобичем та Трускавцем вже було витрачено 3,5 мільйони гривень.

Міський голова Дрогобича попросив взяти до уваги усю роботу, яка була проведена у місті до Євро-2012 й оцінити стадіон «Галичина», як об'єкт, який може претендувати на те, щоб стати тренувальною базою однієї з команди-учасника Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Нагадаємо, нещодавно представники Головного управління містобудування й архітектури Львівської облдерадміністрації, висловлювали припущення, що можливо буде прийняте рішення щодо реконструкції стадіону у Моршині, де розташовувалась би тренувальна база однієї із збірних Євро-2012.

Інформаційний центр «Україна-2012»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 13:53 0

Каталонский клуб гарантировал себе участие в Лиге чемпионов

Комментарии