Алену Бондаренко налоговая оштрафовала на 125 тыс. гривен

Экс-теннисистка едва не лишилась дорогого авто из-за неуплаты налогов

Ні міжнародна слава, ні зіркові спортивні перемоги української тенісистки не захистили її автомобіль, який підлягав конфіскації в рахунок погашення заборгованості по несплаченому в бюджет податку з доходів фізичних осіб.

Декілька років тому 28-річна українська зірка отримала призову винагороду за перемогу у міжнародному тенісному турнірі. Податківці запросили громадянку в інспекцію, роз'яснили вимоги чинного податкового законодавства та порадили задекларувати отриманий іноземний дохід і перерахувати податок в бюджет. Згідно декларації, поданої спортсменкою, необхідно було сплатити в бюджет податок з доходів фізичних осіб в сумі 125 тисяч гривень.

З образою на податківців, спортсменка зверталась в суди різних інстанцій стосовно того, що їй непотрібно перераховувати в бюджет задекларований власноруч податок посилаючись на Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування між Урядами України та Великого Герцогства Люксембург. Але Феміда була на стороні податківців оскільки на момент отримання виграшу та подання декларації зазначена угода не була ратифікована Україною.

Так як громадянка навідріз відмовилась розрахуватись з бюджетом, то виник податковий борг, для погашення якого на підставі виконавчого листа Окружного адміністративного суду міста Києва було відкрито виконавче провадження та накладено арешт на все майно та банківські рахунки боржника. А підтвердженням того, що українське законодавство треба поважати, була вилучена улюблена TOYOTA (моделі LAND CRUISER PRADO), яку вона залишила на хвилинку, щоб забігти в магазин.

Саме в цій ситуації боржниця усвідомила, що дійсно за несплату податків можна позбутись власного майна, та перерахувала в бюджет всю суму заборгованості, а саме 125 тисяч гривень.

Державна податкова служба у Києві

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 00:06 11

Первый полуфинальный матч Лиги Европы сказочная команда Хаби Алонсо оставила за собой на чужом поле

Комментарии