Верес – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Перед зустріччю у Лізі чемпіонів гірникам важливо зіграти у Рівному не гірше, ніж із «Оболонню»

8-й тур української Прем'єр-Ліги у п'ятницю 27 вересня відкриє поєдинок у Рівному, в якому зустрінуться «Верес» та «Шахтар». Чинний чемпіон країни зараз розташувався на 4 місці у турнірній таблиці, набравши у шести матчах 12 очок. Щодо підопічних Олега Шандрука, то вони провели на одну гру більше, але при цьому набрали лише 5 очок. В результаті команда розташувалася внизу турнірної таблиці на 14-му місці.

Верес

Про такий календар, який є на старті нинішнього сезону у «Вереса», мабуть, можна тільки мріяти. Це буде вже шостий матч у восьмому турі для колективу із Рівного на своєму полі. По-перше, не треба далеко їздити і в спокійній обстановці готуватися до поєдинків. А, по-друге, в половині з цих поєдинків господарям довелося грати з командами приблизно одного рівня, причому з усіма трьома дебютантами турніру - «Карпатами», «Лівим Берегом» та «Інгульцем». Тож вболівальники «Вереса» на цей момент, напевно, вже уявляли побачити свій клуб, як мінімум, у середині таблиці з гарним набором очок.

Але футбол тим і цікавий, що іноді розклади залишаються лише на папері, а наяву виходить зовсім інше. «Верес» у п'яти попередніх домашніх іграх взяв лише два (!) очки. Було б ще менше, якби у 7-му турі рівняни не зуміли відігратися з пенальті вже на шостій компенсованій хвилині у зустрічі з «Інгульцем» - нічия 2:2. Ось і виходить, що не завжди домашні стіни допомагають досягти запланованого результату.

Важко буде «Вересу» розраховувати на першу перемогу на рідному стадіоні «Авангард» й у майбутньому матчі. Гірники, схоже, набирають хід і вже увійшли до щільного графіку ігор чемпіонату України та Ліги чемпіонів. Тим не менш, бойовий колектив із Рівного неодноразово доводив, що може підносити сюрпризи. Якщо вдасться втілити свій план гри у дію, виявити характер та непоступливість.

Шахтар

Підопічні Маріно Пушича у двох останніх матчах чемпіонату здобули перемоги з великим рахунком, забивши при цьому дев'ять голів. Спочатку вони обіграли львівські «Карпати» 5:2, а минулого понеділка завдали поразки київській «Оболоні» 4:0. Особливо сильно гірники провели зустріч із пивоварами. Загалом вони завдали 17 ударів по воротах суперників, з них 8 - у отвір, і 4 забили голи. А столичній команді вони дозволили лише тричі пробити по своїх воротах, при цьому жодного разу в отвір.

Якщо «Шахтар» проведе приблизно таку саму гру у Рівному, то цілком може взяти три очки без особливих проблем. До того ж з гарним настроєм вирушити до Гельзенкірзена на перший «домашній» поєдинок Ліги чемпіонів з італійською «Аталантою». А ще важливо гравцям не отримати травми, адже й так вже команда постраждала на початку сезону через те, що багато гравців у різний час перебували на лікарняному. Та й зараз під питанням участь у найближчих матчах Данила Сікана, Юхима Коноплі, Кевіна та Мар'яна Шведа.

Втім, лава запасних зараз рятує гірників і ті, хто раніше часто був у запасі, починають доводити свою спроможність. У цьому зв'язку відзначимо Невертона, який лише чотири рази виходив на заміну і провів загалом трохи більше одного тайму. У грі з «Оболонню» він відзначився на 90-й хвилині, зробивши чудовий сольний прохід. А ще у грі із киянами дебютував туніський центральний захисник Алаа Грам. Він теж змінив свого партнера наприкінці гри. І хоча опинився не на своїй звичній позиції, залишив непогане враження. Також свої перші хвилини відіграв у новому чемпіонаті і 20-річний півзахисник Антон Глущенко. Цілком можливо, що тренерський штаб «Шахтаря» даватиме більше ігрової практики цим та іншим футболістам, які готові будь-якої миті допомогти своїй команді.

Статистика матчів

Минулого сезону обидва матчі «Вереса» та «Шахтаря» відбулися ще до Нового року. Перший раз це було у другому турі у серпні і тоді було зафіксовано нічию 1:1. Причому всім запам'яталися бурхливі події, які тоді розвивалися вже у компенсований арбітром час до першого тайму. На першій додатковій хвилині Микола Матвієнко зі штрафного направив м'яч у сітку воріт, хоча суддя Олександр Шандор до цього показував, що удар мав бути по свистку. А вже за хвилину з поля був вилучений Артем Бондаренко. У другому таймі господарі поля реалізували чисельну більшість - гол забив Євген Шевченко. Нічия 1:1. А у 17-му турі у грудні на «Арені Львів» гірники перемогли 2:0. Спочатку автоголом відзначився Жуліо Сезар, після чого подвоїв перевагу своєї команди Олександр Зубков. Загалом у Прем'єр-Лізі суперники зіграли 11 матчів, в яких 8 разів перемагав «Шахтар», один раз «Верес» і двічі була зафіксована нічия.

Орієнтовні склади:

«Верес»: Кожухар, Сміян, Вовченко, Гончаренко, Протасевич, Кучеров, Куція, Луан, Дахновський, Мрвальєвич, Степанюк

«Шахтар»: Рєзнік, Тобіас, Матвієнко, Бондар, Азаров, Криськів, Бондаренко, Педріньйо, Судаков, Зубков, Траоре

Прогноз на протистояння:

«Шахтар» явно додав у порівнянні з початком сезону і, швидше за все, матиме перевагу у майбутньому матчі. «Верес» спробує збудувати свою гру, яка дозволить відібрати очки у чемпіона. Припустимо, що в якісь відрізки матчу господарям поля вдасться зіграти на рівних, але в результаті гості таки досягнуть успіху.

27 вересня, п'ятниця

«Верес» - «Шахтар»
Рівне. Стадіон «Авангард». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ВЕРЕС - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua - 1:3
Прогноз Sport.ua
Верес
27 вересня 2024 -
18:00
Шахтар Донецьк
Перемога Шахтаря 1.31 Зробити ставку
Команда Ігри І В Н П З-П Форма Очки О
1 Динамо Київ 6 5 1 0 11 - 3 16
2 Олександрія 6 5 1 0 12 - 5 16
3 Полісся 6 4 2 0 13 - 4 14
4 Шахтар Донецьк 6 4 0 2 18 - 7 12
5 ЛНЗ Черкаси 7 3 2 2 8 - 7 11
6 Кривбас 6 3 2 1 6 - 5 11
7 Рух Львів 6 3 2 1 13 - 3 11
8 Ворскла 7 2 3 2 8 - 10 9
9 Зоря 7 3 0 4 6 - 9 9
10 Карпати Львів 7 2 2 3 9 - 11 8
11 Лівий берег 7 2 0 5 4 - 9 6
12 Чорноморець 7 2 0 5 3 - 8 6
13 Колос К 7 1 3 3 5 - 7 6
14 Верес 7 1 2 4 6 - 11 5
15 Інгулець 7 0 4 3 5 - 12 4
16 Оболонь 7 0 2 5 2 - 18 2
Повна таблиця
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 вересня 2024, 18:49 13

Традиційна акція від BMW

Коментарі