Шахтар – Ворскла. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

В середині тижня команди вдало провели кубкові матчі, вигравши їх з однаковим рахунком 3:0

У 9-му турі української Прем'єр-Ліги донецький «Шахтар» на «Арені-Львів» прийматиме полтавську «Ворсклу». Якщо гірники очолюють турнірну таблицю, маючи 18 очок після 8 проведених матчів, то підопічні Віктора Скрипника поки що знаходяться на 10 місці з 9 очками, набраними у 7 поєдинках. Натомість в 1/8 фіналу Кубку України обидві команди цього тижня порадували своїх вболівальників, здобувши перемоги з великим рахунком.

Шахтар

Донецькі футболісти у кубковій грі зустрічалися у Рівному з місцевим «Вересом» та зламали опір господарів поля у другому таймі. Першим відзначився Олексій Кащук, потім гол забив Артем Бондаренко і вже у компенсований арбітром час встановив остаточний результат Олег Очеретько.

Враховуючи те, що вже найближчої середи гірники мають виїзд до Бельгії на зустріч Ліги чемпіонів з «Антверпеном», наставник «Шахтаря» Партик ван Леувен зробив невелику ротацію. Тому Криськів, Зубков, Судаков, Степаненко, Бондаренко, Кащук, Келсі та Сікан провели неповний матч. Хтось розпочинав гру з перших хвилин, а хтось виходив на заміну. Зазначимо також появу в середині другого тайму Мар'яна Шведа, який багато пропустив через травму, отриману ще минулого сезону, і вже повністю відновився після неї.

А ще важливо для чемпіона країни та лідера нинішнього турніру дограти майбутній матч до кінця у повному складі. Адже з восьми поєдинків Прем'єр-Ліги гравці «Шахтаря» вилучалися рівно у половині з них - у чотирьох. При цьому у грі з «Кривбасом» одразу двоє футболістів донецької команди побачили перед собою червону картку. Якщо справа так і надалі триватиме, то гірникам буде дуже важко досягати позитивних результатів й боротися за чергове чемпіонство.

Ворскла

Для полтавської команди перемога у Кубку України над харківським «Металістом 1925» була дуже важливою після двох поразок у чемпіонаті. Особливо болючим вийшов програш вдома «Кривбасу» 1:4 у 8-му турі на своєму полі. Незважаючи на те, що Артем Челядін відкрив рахунок вже на 18-й хвилині, ще до перерви «Ворскла» пропустила два м'ячі у свої ворота, а у другій половині гості забили ще двічі.

До речі, як в матчі з «Кривбасом», у кубковому поєдинку з харків'янами Кане забив перший гол приблизно на 15-й хвилині. Але тепер вже «Ворскла» пішла на перерву, маючи перевагу у два м'ячі. Це Руслан Степанюк відзначився у компенсований арбітром час до першого тайму. А довершив розгром «Металіста 1925» 20-річний півзахисник Іван Нестеренко, який поки що в основному лише виходить на заміну.

Цікаво, що й минулого сезону після 7 ігор «Ворскла» перебувала на тому ж 10 місці, щоправда, маючи на два очки менше. Але потім підопічні Віктора Скрипника піднялися вгору турнірною таблицею і завершили чемпіонат на 5 місці, зумівши навіть пробитися у єврокубок. Тож не зовсім вдалий старт цього року поки ні про що не говорить.

І ще. Навряд чи ми побачимо у складі полтавців у майбутньому поєдинку травмованих Чеснакова, Лукаса та Феліпе. Плюс дискваліфікований Сантана. Але тренерський штаб гостей, напевно, має ким їх замінити. Тому цікаво буде подивитися на те, якою буде «Ворскла» у грі проти чемпіона України.

Статистика матчів

На рівні української Прем'єр-Ліги команди провели 55 матчів. «Шахтар» здобув 41 перемогу, «Ворскла» - 4, і ще 10 разів суперники грали внічию. Різниця голів 112-36. Минулого сезону у першому колі «Шахтар» також приймав «Ворсклу» на «Арені-Львів» та виграв із рахунком 3:2. Голи у переможців забили Судаков, Криськів і Мудрик, а у полтавців - Сефері та Челядін. А у другому колі у Полтаві «Ворскла» взяла реванш 2:1. Тут у господарів поля забитими м'ячами відзначились Сефері та Павлюк, а у гостей вже наприкінці матчу забив Бондаренко.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Козик, Чигринський, Азаров, Степаненко, Назарина, Криськів, Кащук, Зубков, Сікан

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Бацула, Павлюк, Корнієнко, Якубу, Скляр, Нестеренко, Челядін, Кане, Степанюк

Прогноз на протистояння:ве

Зрозуміло, що фаворитом цього протистояння буде «Шахтар». І хоча «Ворскла» зможе нав'язати боротьбу донецькій команді, припустимо, що виграють підопічні Патріка ван Леувена з рахунком 2:1.

30 вересня, субота

«Шахтар» - «Ворскла»
Львів. Стадіон «Арена-Льіов». 17.00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ШАХТАР - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 11:00 0

Ротань і Максимов у відчайдушній гонитві за «золотими» балами

Коментарі