Таблиця коефіцієнтів. Єврокубки на мінімалках: лише 37-ме місце у сезоні

Усі три українські команди програли свої єврокубкові протистояння

У мід-вік завершився 4-й раунд кваліфікації єврокубків, і відбулися зміни в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Всі яскраві моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Кошмарний для України євросезон продовжується. Усі три команди у четвер, 31 серпня, програли свої єврокубкові протистояння (за сумою двох матчів).

У Лізі конференцій київське Динамо вдруге програло турецькому Бешикташу (0:1), Дніпро-1 в овертаймі поступився Спартаку з Трнави (1:2 д.в). У Лізі Європи Зоря зуміла відіграти гандикап у два м'ячі, але пропустила наприкінці вирішальний гол від Славії з Праги (недостатня перемога 2:1 після поразки 0:2).

Дуже сумними є результати кваліфікації. Українські клуби програли 6 із 7 двоматчевих протистоянь. Восени Україна буде представлена лише двома клубами в єврокубках. Шахтар стартує в Лізі чемпіонів, а Зоря спробує свої сили в Лізі конференцій.

«Динамо» не зіграє у груповому раунді вперше із сезону 2005/06. «Дніпро-1» встановив сумний антирекорд, який неможливо побити - вилетів із трьох єврокубків поспіль за один місяць, не здобувши при цьому жодної перемоги.

Клуби України з однією перемогою та двома поразками додали лише +0.200 за тиждень та мають 25.600 бала. Україна залишилася на 17-й позиції у п'ятирічному рейтингу.

Данія (26.950) та Норвегія (26.625) мають перевагу над Україною більш ніж в один бал, відрив Ізраїлю (25.625) символічний. Усі конкуренти за 14-17 позиції мають у груповому раунді по два представники.

У сезонному рейтингу Україна має 1.700 і знаходиться на далекому 37-му місці (серед 55 країн).

Якщо Україна не потрапить у топ-15 за підсумками сезону, то залишиться лише з чотирма командами в єврокубках і з одним представником у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2024

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2025/26)

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 12:13 0

Мадридці обіграли мюнхенців і вийшли у фінал головного єврокубка

Коментарі