Ольга ХАРЛАН: «Міжнародна федерація вбиває всіх»

Українка пояснила ситуацію з її дискваліфікацією на ЧС

Українська шаблістка Ольга Харлан відновила хронологію всіх подій, які призвели до її дискваліфікації на чемпіонаті світу з фехтування, коли вона відмовилася потискати руку нібито нейтральній суперниці Анні Смірновій.

«Я запропонувала їй віддати честь клинком, але вона цього не захотіла, і суддя разом із кимось із дирекції турніру велів мені піти. Я вже розігрілася до наступного матчу і була на збройовому контролі в переговорній, коли мене викликали. Директор турніру і суддя сказали, що мені дадуть чорну картку.

Читайте також:
Ми всі - Ольга Харлан

Це не було рішенням рефері. Я так не думаю, цього не сталося під час бою. Суддя був дуже засмучений. Це дуже жорстоко і по відношенню до нього, це дуже жорстоко по відношенню до всіх. Ця федерація вбиває всіх, навіть суддів. Він не присуджував мені чорну картку на помості, просто відпустив готуватися до наступного бою. Рефері плакав, коли його змусили дати мені чорну картку. Наша федерація протестує, тому що FIE змінили рішення судді».

Усі ці місяці в нас не було новин, чи зможемо ми брати участь у змаганнях, чи ні, а це змагання необхідне для Олімпіади. Мені не терпілося почати турнір, я була щаслива, але водночас я почала відчувати сильний тиск. Це було дуже складно. Я вирішила, що не буду брати участь у змаганнях, тому що росія - терористична держава, але потім сказала собі, що в мене немає вибору. Наші військові повинні захищати нас, і вони стикаються з ворогами віч-на-віч, а це мій ворог, це моя війна», - заявила Ольга Харлан.

Юрій Остроумов Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 11 травня 2024, 23:48 1

Завершився другий день на чемпіонаті світу з хокею

Коментарі