«Провини немає, шкода українців». Соболенко прокоментувала відмову Цуренко

Аріна вперше висловилася після ситуації в Індіан-Веллсі

Друга ракетка світу з білорусі Аріна Соболенко вперше прокоментувала відмову української тенісистки Лесі Цуренко виходити на матч проти неї до 1/16 фіналу хардового турніру серії WTA 1000 в Індіан-Веллсі (США):

- Мені потрібно поставити це запитання, тому що Цуренко сказала, що знялася, тому що в неї був напад паніки прямо перед початком вашого матчу. Також Іга сказала, що у роздягальні все ще багато напруги через війну. Мені цікаво дізнатися, чи є у вас думка з цього приводу і, можливо, на вашу думку, WTA могла б краще впоратися з цим, з відносинами між російськими, білоруськими та українськими гравцями протягом останнього року.

- Ну, послухайте, ніхто не може контролювати емоції інших, розумієте. І я думаю, що WTA робить усе можливе, щоб контролювати ці емоції. Так, звичайно, між нами багато напруги. Але я, як і раніше, вважаю, що нічого поганого українцям не зробила; ні я, ні російські спортсмени, ні білоруські спортсмени, ніхто з нас не зробив нічого поганого. Навіть деякі з нас допомагали, як би це сказати, публічно, так.

Що ще я можу сказати? Я думаю, що WTA робить дуже велику роботу, щоб підтримати обидві сторони, і що б там не було... Я маю на увазі, що я не можу контролювати чиїсь емоції. Я пройшла через стільки поганих моментів, і, на жаль, я не можу цього розповісти, тому що хто повірить білоруській дівчині. Я зараз говорю про її тренера. Я теж пройшла через пекло, і я розумію, що... Я не знаю. Що більше я говорю, то краще мені просто зупинитися.

Думаю, що у відмові Цуренко було щось більше, ніж панічна атака або політична ситуація. Я думаю, є щось більше. У мене була дуже важка ситуація минулого року з її тренером, як він поводився зі мною. Я думаю, що цей хлопець чинив на неї сильний тиск, і саме тому це сталося.

WTA тут ні до чого. Вони виконують свою найкращу роботу. Що вони можуть зробити? Ніхто з нас не може контролювати цю ситуацію. Усі ми просто намагаємося зберігати спокій у роздягальні й розуміти, що немає нашої провини, і що всі ми розуміємо українців, і нам справді шкода їх, розумієте.

Ось і все. Мені здається, я багато сказала.

Данііл Агарков Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:51 8

Жоан Лапорта був розлючений

Коментарі