Все про кругове тренування: переваги та можливості

Про переваги таких занять та правильне виконання вправ

Тривалі силові тренування багатьох відлякують своєю одноманітністю. Інша справа кругові тренування.

Кругове тренування - ще один спосіб упорядкувати тіло. Через простоту вправ по праву вважається бюджетним видом фізичної активності, який не має ні фізичних, ні вікових обмежень.

Цікаві факти про кругове тренування Цифри
Ефективність кругового тренування в порівнянні з класичною аеробікою на 30% вище швидкість втрати зайвої ваги
Швидкість спалювання жиру за 36 хвилин 270-360 калорій
Мінімальна тривалість тренування 20 хвилин

Кому підійде кругове тренування на вулиці

Ефективний спосіб спалювання калорій варто спробувати новачкам, які роблять перші кроки на шляху до ЗСЖ. Базові вправи не вимагають особливого рівня фізпідготовки.

Додатково цей вид активності підійде жінкам, яким треба скинути зайву вагу, підтягнути тіло, підвищити витривалість.

Кругове тренування для початківців: користь та переваги

До головних переваг комплексу для схуднення належать:

Як правильно виконувати вправи

Кругове тренування для чоловіків буде ефективним за дотримання ряду рекомендацій:

  1. Якщо мрієте про мускулатуру, то виконуйте вправи на станціях без аеробної частини. Це особливо ефективно при дефіциті часу.
  2. Прагнете розвинути аеробну витривалість? Кругове тренування у залі обов'язково має включати біг, стрибки на скакалці, гребний тренажер та еліптичний снаряд. В ідеалі необхідно чергувати силові вправи з аеробними. Після місяця занять витривалість зросте у рази.
  3. Хочете швидко позбутися жирових відкладень, складочок на талії та "вушок" на стегнах, але без знущання з тіла? Вибирайте кругові тренування з аеробним навантаженням двічі на тиждень. Через кілька тижнів розбавте комплекс спокійним аеробним навантаженням. Так вдасться скидати вагу у комфортному режимі.

Кругове тренування в залі може стати чудовим способом спалювання жиру. Для цього:

Кругове тренування підійде для занять на свіжому повітрі. Наприклад, візьміть із собою скакалку, фітнес-гумки, фітнес-гантелі вагою 1-2 кг. Виберіть затишний куточок на спортивному майданчику або відкриту місцевість у парку з піщаним або гумовим покриттям. Заняття на свіжому повітрі допоможе урізноманітнити тренування, гарантує насичення крові киснем. А головне, не дошкулятиме важкий запах поту, яким грішать дешеві спортзали.

Приклади вправ

Кругове тренування, його програма складається з урахуванням побажань клієнта, рівня фізичної підготовки та цілей. Найчастіше підбирають 7-9 вправ, які повторюють по колу у кількості 2-3 циклів. Для просунутих спортсменів кратність циклів може зростати до 9. З чого складати програму? Комбінуйте фіз.навантаження на свій смак.

Мінуси кругових тренувань

Високоінтенсивний цикл, крім вагомих плюсів, має мінуси. Серед недоліків тренери виділяють:

Кругові тренування для схуднення мають протипоказання:

В інших випадках метод роботи з усіма групами м'язів - відмінне рішення швидко привести фігуру до ладу.

FAQ

📌 Яка різниця між круговим та інтервальним тренуванням?

✔️ Кругове тренування для початківців включає вправи на 5-6 станціях, що робляться по колу (з повторами). При інтервальному тренуванні одна вправа робиться з різними темпами. Наприклад, біг у найшвидшому темпі, прискорення з уповільненням. Плюс різниця у часі занять. Приклад: 30 секунд віджимань, 30 секунд відпочинку під час інтервального тренування. При круговому головне виконати кількість вправ і підходів, а час уже вторинний.

📌 Кругове тренування для дівчат - це нудно. Як можна урізноманітнити активність?

✔️ Зробити більш динамічними заняття - завдання, посильне для тренера. Попросіть його підібрати інші станції, інвентар чи комплекс фіз. навантаження. Адже програма може складатися із десятків видів вправ. Пробуйте, експериментуйте, шукайте своє.

📌 Хочу вдома спробувати кругове тренування. Як правильно побудувати процес?

✔️ Кругове тренування для дівчат та чоловіків - це комплекс аеробних та анаеробних вправ з інтервалом до 20 с. Потрібно виконати до 10-15 повторів. Прикладами вправ ділилися вище.

Валентина Литкіна Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24