А Україна? В ООН закликали ФІФА віддати місце Ірану на ЧС іншій збірній

Італійці ніяк не можуть змиритися з провалом у кваліфікації до мундіалю

Посол Постійного представництва Домініки при ООН Паоло Замполлі запропонував замінити Іран на чемпіонаті світу 2022 року на Італію.

Паоло Замполі звернувся до президента ФІФА Джанні Інфантіно, щоб той виключив національну команду Ірану з ЧС-2022. Він пропонує замість Ірану відправити на ЧС-2022 Італію. Варто зазначити, що він італієць, який працює послом у Домініці при ООН:

«22 вересня 2022 року Верховний комісар Організації Об'єднаних Націй з прав людини висловив стурбованість щодо насильницького реагування сил безпеки на протести в Ірані.

Особисто і весь світ мріємо, і я впевнений, що це буде лише перевагою чемпіонату світу, щоб Італія зіграла проти Англії після дискваліфікації Ірану. Наскільки я розумію, Італія посідає перше місце у рейтингу ФІФА серед тих, хто не кваліфікувався».

Зазначимо, що в стикових матчах Італія вилетіла після того, як мінімально поступилася Північній Македонії (0:1).

Раніше іранські гравці та донецький Шахтар також зверталися до ФІФА з проханням усунути Іран від чемпіонату світу, але про заміну Ірану Італією ніде не йшлося, тільки про Україну. До речі, українська збірна також, як і Італія, з мінімальним рахунком поступилася збірній Уельсу (0:1) у стикових відбіркових матчах.

Данііл Агарков Джерело: Calciomercato
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 14:52 2

Бразилець вважає, що якісно нинішній футбол не кращий за той, який був у його часи

Коментарі