Лімфодренажний масаж для схуднення

Про всі показання та протипоказання та як зберегти результат довше, розкажуть експерти.

Лімфодренажний масаж - один зі способів поліпшити стан шкіри та привести вагу в норму, покращити самопочуття і навіть сон. Про всі показання та протипоказання та як зберегти результат довше, розкажуть експерти.

Факти

Цифри

Результат одноразового сеансу

1 кг

Результат після курсу (5 процедур)

5-10 см від об'єму талії та стегон

Мінімальна тривалість процедури

від 15 до 60 хвилин

Лімфодренажний масаж: що це таке та як з його допомогою схуднути

Це процедура, що проводиться руками масажиста чи відповідного фахівця з метою усунення застою лімфи у тілі. Застій рідини - типова проблема для міських мешканців. Сидяча робота, захоплення кавою та солодощами, стреси, неправильне харчування - все це провокує проблеми з лімфообігом. Масаж обличчя для схуднення або всього тіла з першого сеансу починає активну боротьбу з проблемою. На відміну від дієт та спорту - результат відразу помітний.

Фахівець впливає на шкіру, м'язи (або м'яз), підшкірний жир, активізує відтік лімфи до лімфовузлів. Сумнів пропадає навіть у скептиків, адже ефективність видно відразу. Баночний масаж для схуднення та інші техніки поділяються на 3 категорії:

  1. Поверхневі (вплив лише на шкіру).
  2. Глибокі (наприклад, масаж для схуднення ніг), коли спеціаліст працює зі шкірою та м'язами.
  3. Внутрішні. Наприклад, лімфодренажний гідромасаж ступнів, спини та зони декольте торкається навіть лімфатичних вузлів, прискорюючи процес виведення кінцевих продуктів метаболізму з організму.

Процедуру виконують за допомогою рук масажиста (ручна техніка) або апарату (пресотерапія, вакуумно-роликовий масаж). Ефект ідентичний у будь-якому випадку. Фахівець розганяє метаболізм, налагоджує кровообіг, і зони, до де цього встиг відкластися жир, буквально горять, а отже - втрачається зайвий об'єм. Поліпшення помітно відразу. Домашній самомасаж із антицелюлітним ефектом теж може бути непоганим. Головне виконувати його правильно - розігріти шкіру, масажувати у напрямку лімфодренажних вузлів.

Показання до лімфодренажного масажу

Масаж для схуднення або антицелюлітний підійде для всіх офісних співробітників з дефіцитом активності. Також фахівці радять пройти курс за наявності:

Додатково апаратна дія розслаблює, усуває тривожність, нормалізує сон.

Протипоказання

Ефективний лімфодренажний масаж лікарі не радять робити за наявності таких захворювань:

За відсутності протипоказань антицелюлітний масаж допоможе знову полюбити своє відображення у дзеркалі. При цьому, відчуття легкості стане приємним бонусом.

Ефект

Вакуумний масаж для схуднення дозволяє за 1 сеанс схуднути на 1 розмір. Цикл із 5-10 процедур позбавляє від:

Позитивний ефект масаж для ніг для схуднення дає і на нервову систему. Нормалізується сон, зникає депресія, апатія, людина знов сповнена енергії. Навіть обличчя виглядає молодшим, ніби після відпустки.

Як довше зберегти результат після лімфодренажного масажу

Масаж на живіт для схуднення, на превеликий жаль, не дає довічного результату. Для підтримки форми фахівці радять:

Масаж для схуднення живота - річ, яку варто спробувати кожному хоч раз. Адже це одна з небагатьох процедур для краси, яка позитивно впливає на здоров'я та самопочуття загалом. Спробуйте та переконайтесь!

FAQ

✅ Я на 4 місяці вагітності. Стала дошкуляти набряклість. Чи можу я записатися на кілька сеансів лімфодренажного масажу?

✔️ Категорично ні, масаж живота вагітним заборонено. Тому зачекайте до пологів, а точніше - 3 місяці після пологів, і вже потім записуйтесь на процедуру.

✅ Нещодавно вийшла на пенсію (60 років). З'явилися час та можливості відвідати масаж для схуднення живота. Але бачила, що на процедуру записуються лише молоденькі. Чи є сенс мені відвідувати процедуру?

✔️ Масаж живота ефективний у будь-якому віці. Якщо немає протипоказання з боку флеболога, гіпертонії, спробуйте. Сеанс позитивно впливає на роботу ШКТ та кишківника, що особливо важливо у зрілому віці.

✅ Хотіла б записатися на масаж для схуднення, але хворію на псоріаз. Чи можна мені?

✔️ Так, це дерматологічне захворювання не входить до переліку протипоказань. Записуйтесь сміливо.

✅ Хочу привести до ладу фігуру. Думаю вибрати масаж живота для схуднення. Майстер рекомендує щонайменше 5 сеансів + 1 підтримуючий один раз на два тижні. Чи важливий підтримуючий сеанс?

✔️ Ваш майстер правий. Підтримуюча процедура полегшує процес підтримки оптимальної ваги, тонізує шкіру. Прислухайтеся до думки спеціаліста.

✅ Доньці всього 15 років, але є зайва вага. Почали займатися спортом, підкоригували харчування. Дієтолог рекомендує масаж для схуднення. А я хвилююсь. Чи можна дитині?

✔️ Ваші хвилювання безпідставні. Хоча більшість процедур краси є небажаними для дітей, але масаж сюди не входить. Навпаки, сеанси приведуть шкіру в тонус, попередять появу розтяжок, допоможуть швидше привести вагу до норми.

Валентина Литкіна Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ